Bulvár

2007.06.29. 15:20

Hollywood minden mennyiségben

Veszélyes filmek, új sztár az Iron Man csapatban, balhés állatok a Minden6óban, és a sokat hozó Felkoppintva. Ez az új kínálat. Tessék itt jól körülnézni!

UIP hírek

Egy veszélyes film
 
[caption id="" align="alignleft" width="160"] Michael Bay
[/caption]A hollywoodi filmrendezők többnyire irigyelt élete is számos veszélyt rejt magában, és ez nem csupán félresikerült pirotechnikai felvételekre vagy maffiaügyek feldolgozására szorítkozik. Michael Bay rendező attól a pillanattól kezdve folyamatosan kapott életveszélyes fenyegetéseket, ahogy kiderült, hogy ő fogja rendezni a kultikus Transformers képregények és rajzfilmek filmváltozatát.
A „feladók” nem alvilági figurák, esetleg egy konkurens filmstúdió ügynökei voltak, hanem fanatikus Transformers rajongók. A Transformers óriási rajongótáborának eleve nem volt szimpatikus se a mozis feldolgozás ötlete, se Michael Bay személye, akinek leginkább a túl sok látványos akciót és robbantgatást rótták fel – így még az olyan kicsiny változtatás is szentségtörésnek tűnt, hogy Optimus Prime, vagyis a jó robotok vezetőjének páncélján legyenek-e villámok vagy sem. El is árasztották a netet a Bay-t érrő támadások – ám a rendező minden őt érő kritikára válaszolt - és sok türelemmelmel, no és a kész filmmel végül meggyőzte a szkeptikusokat: a Transformers rajongókból filmbarátok lettek, és a fenyegetések is megszűntek.
(Transformers – hazai bemutató: 2007. július 3.)
 
 
Új sztár az Iron Man csapatában
 
Eddig is a jövő nyár talán legnagyobb ígéretének tűnt a készülőben lévő Vasember film - amelynek rendezője Jon Favreau, fő- és címszereplője pedig Robert Downey Jr. -, ám most még ígéretesebbnek tűnik. A fegyvergyáros milliomosból lett fémpáncélos igazságosztó kalandjaira épülő legújabb képregény-adaptáció Downey Jr. mellett már eddig is olyan nagyágyúkat tudhatott a fedélzeten, mint Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, vagy Terrence Howard. Csakhogy az Ain’t it Cool News weboldal kémjei egy újabb nagy nevet fedeztek fel a forgatáson, nem mást, mint a zseniális Samuel L. Jacksont, aki Nick Fury bőrébe bújik – ő a történet szerint nemzetközi biztonsági szervezet, a Shield vezetője. A hír értékét tovább növeli, hogy Fury az eredeti Iron Mant létrehozó legendás Marvel képregény birodalom visszatérő alakja, több szuperhős barátja, így fennáll a lehetőség arra, hogy több Marvel hőst is együtt szerepeltessenek, illetve, hogy egymással összefüggő filmfolyamot alkossanak. Lehet ennél jobb hír a képregény rajongóknak? (Iron Man – hazai bemutató: 2008. május)
 

 
Balhés állatok 
 
[caption id="" align="alignleft" width="160"] Steve Carell
[/caption] A napokban került az amerikai mozikba és rögtön a lista elejére az Evan a Minden6ó, a hatalmas sikert arató Jim Carrey vígjáték, a Minden6ó folytatása. Carrey ugyan kilépett a projektből, de az első filmben még mellékszereplőként funkcionáló Steve Carell időközben komoly hollywoodi tényezővé vált – lásd: A 40 éves szűz vagy a Család kicsi kincse -, így a folytatásban már rábízták a főszerepet. A szintén gumiarcú Carell saját állítása szerint csakis magas koffeintartalmú energiaitalok segítségével tudja tartani a hollywoodi tempót, ám a forgatást leginkább az állat-szereplők nehezítették meg számára. A filmben ugyanis egy új Noé bárkáját kell elnavigálnia, amely értelemszerűen dugig van állatokkal – ráadásul az igazi, és nem a digitális fajtából. Carellnek azon túl, hogy sok ingerlékeny páviánnal kellett kijönnie, több jelentben is madarakkal a vállán és a fején kellett szerepelnie, és a madarak csak akkor maradtak nyugton, ha jóllakottak voltak – márpedig a jóllakott madarak hajlamosak gyakran könnyíteni magukon. Ám mint tudjuk, egy jó filmjáték többnyire sajnos attól vicces, hogy valaki folyton rém kellemetlen helyzetbe kerül... (Evan Almighty -– hazai bemutató: 2007. augusztus 9.)
  
 
Felkoppintva – túl a százon 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Judd Apatow
[/caption] Szép dolog, ha egy film már a legelső héten visszahozza a ráköltött pénzt, és még szebb, ha sokkal többet hoz a konyhára, mint amit optimista becslések alapján elvártak tőle. Judd Apatow legújabb vígjátéka, a Felkoppintva már a nyitó héten többet hozott, mint amit elvártak tőle – és Apatow első komédiájánál, a 40 éves szűz-nél is többet, pedig az is kellemes csalódás volt a maga 21 millió dollárjával. A film ugyanis nyitáskor már 29.3 milliót dollárt termelt, és az elmúlt három hét alatt már át is lépte a 100 millió dolláros lélektani határt – így megjósolható, hogy mind a rendező, mind főszereplője és legjobb barátja, Seth Rogen még fényesebb jövő elé néznek. Pedig Rogen igencsak izgult a forgatás alatt – de leginkább azért, hogy az ágyjelenetek felvétele során össze ne izzadja partnerét, a bájos Katherine Heiglt! (Knocked Up – hazai bemutató: 2007. október)

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik