Bulvár-celeb

2021.04.20. 05:50

Videón, ahogy egy kisfiú beszorul egy futópad alá – egy gyerek már belehalt

Sokkoló videót tett közzé az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság arról, ahogy egy futópad maga alá ránt egy gyereket. Ebben az esetben a fiú sérülés nélkül megúszta, korábban azonban egy kisgyerek már meghalt egy hasonló balesetben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A felvételen látható, ahogy a két gyerek a működő futópadnál játszik, majd a kisfiú karja beszorul az eszköz alá. A gyerek egy pillanatra ki tudja szabadítani magát, de ezután újra elkapja a kezét a szalag és már az egész felsőteste bekerül a gép alá. Végül a gyerek kiszabadítja magát, és sérülés nélkül megússza az esetet.

A cikkben emlékeztetnek, hogy a Peloton által gyártott sporteszközzel már korábban is voltak gondok: egy gyerek meghalt, többen pedig megsérültek a futópad miatt – írja a Metro alapján az Origo.

A fogyasztóvédelmi hatóság ezért figyelmeztetést adott ki a termékkel kapcsolatban.

Később a New York-i székhelyű gyártó egy közleményben reagált erre, szerintük a hatóság tájékoztatása „pontatlan és félrevezető”.

Mint írják, nincs oka a fogyasztóknak abbahagyni a futópad használatát, ha a gyerekeket és a háziállatokat távol tartják az eszköztől, és kikapcsolják, amikor nem használják.

A Peloton cég futópadokat és szobabicikliket gyárt, amik online képesek kapcsolódni egy-egy virtuális edzéshez. A termékeik iránt a világjárvány alatt jelentősen megnőtt a kereslet: a társaság 2020 utolsó három hónapjában 1 millió dolláros bevételt ért el, ami több mint duplája az előző év azonos időszakához képest.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!