Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Fa tetején, könyvtárban, taxiban: ilyen extrém körülmények között jöttek világra babák

A szülés bizony kemény feladat egy nőnek, még kórházi körülmények között, profik segítségével is. Hát még ha a baba úgy dönt, hogy akkor érkezik, amikor az anyuka egyáltalán nem számít rá, és a feltételek sem olyanok.

Pedig megesett, hogy valaki egy fa tetején, egy vonaton vagy éppen egy könyvtárban hozta világra a babáját. A Life.hu összeszedte a legextrémebb helyszíneket!

McDonald’sban

Egy Mc’Donaldsban dolgozó nő, Danille Miller arról sem tudott, hogy állapotos. Egyszer csak munka közben azt érezte, hogy ki kell mennie a mosdóba, mert erős görcsei vannak. Nem vajúdott sokat, legnagyobb meglepetésére néhány perc alatt világra hozta babáját. A kisfiút Austinnak nevezte el.

Repülőgépen

Az anyuka egyáltalán nem számított arra, hogy hamarosan világra jön a babája, ugyanis még csak a 27. hétben járt. Éppen ezért nyugodt szívvel szállt fel a Dubajból Manilába tartó gépre. Csakhogy a felhők felett, tízezer méter magasan elkezdte rosszul érezni magát, ezért kiment a mosdóba. A közelében ülő két ápolónőnek is feltűnt, hogy a nő nincs jól, ezért utánamentek. Amikor megtalálták a mosdóban, a baba már világra is jött. Az apró koraszülöttet takarókkal és olvasólámpákkal melegítették, amíg a gép kényszerleszállást hajtott végre.

Könyvtárban

Dominique Trevino 2009-ben egy busszal tartott éppen a kórház felé, amikor jöttek a görcsök. Egy vele utazó ápoló segített neki, azt javasolta, inkább szálljanak le a járműről. Egy könyvtárba mentek be, ahol a biztonsági őrök segítségével világra hozták a babát. A szülés igen könnyen ment, Dominique nem vajúdott sokat, úgy tudni, elég volt kétszer nyomnia, és máris megvolt a baba.

Dosszié

Egy szegedi taxiban

Szegeden egy taxiban látta meg a napvilágot Lukács 2011-ben. Anyukája három nappal későbbre volt kiírva, de mivel otthon elkezdődtek a fájások, taxit hívtak a párjával, hogy kórházba menjenek. A nő fájásai már olyan erősek voltak, hogy nem is tudott leülni az autóban, hanem a hátsó ülésre térdelt háttal. A taxisofőr csak annyit hallott útközben, hogy „kint van a feje”, de azt gondolta, még így is van idejük. Csakhogy nem volt, nagy sikítást hallott, majd a baba megszületett a hátsó ülésen.

Vonaton

Ami Bhuri Kalbival történt, az valóságos csoda. A nő ugyanis egy indiai vonaton utazott 7 hónapos terhesen, így ő sem számított arra, hogy beindul a szülése. Talán a sok zötykölődés miatt, a babája mégis úgy döntött, hogy ekkor érkezik. A nő kiment a mosdóba, ám mivel még akkor sem gondolt arra, hogy a kislánya most jön a világra, a baba a WC csészében landolt. Csakhogy az indiai vonatok WC-je a sínekre nyílik, így a gyerek kiesett. A nő azonnal megállította a járművet, amikor rájött, hogy mi történt. Hihetetlen, de a kisbabának nem esett baja.

A fa tetején

A 26 éves Sofia Pedro éppen egy megáradt folyó elől menekült fel egy fára Mozambikban. Csakhogy a nagy izgalmak hatására a kismamánál beindultak a szülési fájások. Sofiának nem volt más választása, mint a fán világra hozni a babáját, mivel nem mászhatott le. Szerencsére rendben megszületett Rosita, és hamarosan egy katonai helikopter is a segítségükre sietett.

A kórház parkolójában

A floridai Susan Anderson és párja már tudták, hogy eljött az ideje a baba világrajövetelének, ezért szélsebesen a kórház felé vették az irányt. Meg is érkeztek a klinikára, azt gondolnánk, innentől már rendben vannak. Csakhogy kislányuk, Julia egy perccel sem akart többet várni, így arra sem volt idő, hogy bemenjenek. A nő a kórház parkolójában már érezte, hogy kint van a baba feje, így képtelen volt továbbmenni, állva szülte meg a babáját. Szerencsére egy ápolónő kirohant hozzájuk és segített nekik.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

erre költenek
Karácsony Gergelyék fővárosi közpénzből támogatják az LMBTQ-propagandát
JEGYZET / 3 perce
Katinka arcai
Lehullt az álarc a kemény Iron Ladyről, amelyet nyilván önvédelemből visel.
Gyász
"Suhanva száll az élet tova, ami elmúlt nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elvesztünk de lesz, kit örökké szeretünk." VRAVUSKA MIHÁLY halálának 2. évfordulójára. Soha el nem múló szeretettel gondolunk rád: szerető családod és a Keménymag.
"Aki szeretteink szívében él, Az nem hal meg, csak távol van." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MODOK IMRE nyugalmazott rendőr alezredes kecskeméti lakos, életének 89. évében szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. augusztus 2-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető Szóróparcellájánál. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik SINDULA ZOLTÁN búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
17. SÁRKÖZY MISI 1977.04.04.-2004.07.27.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit igazán szeretnek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RUPPÁNERNÉ KÓSA EDIT kecskeméti lakos, 70. életévében, 2021. július 20-án elhunyt. Temetése 2021. július 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MÉSZÁROS JÓZSEFNÉ Horváth Erzsébet Kecskemét, Felsőszéktói lakos, életének 83. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. július 29-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy DR. NAGY JÓZSEFNÉ Támmer Éva könyvtáros bajai lakos, temetése Baján, a Bokodi úti Köztemetőben 2021. július 27-én, 15.00 órakor lesz. A gyászoló család.
"Az én időm előbb lejárt, mint szerettem volna Bocsássatok meg, nem tehetek róla, Ne sírjatok, többé már nem szenvedek, Fájdalmam az, hogy többé nem lehetek Veletek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy fiam, testvérünk KOVÁCS PÉTER a Megyei Kórház dolgozója kecskeméti lakos, 36 éves korában szíve örökre megszűnt dobogni. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 28-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy PROF. DR. DÖMÖTÖR ENDRE baleseti sebész, osztályvezető főorvos életének 94. évében, 2021. július 21-én elhunyt. Temetése 2021. július 29-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik BÁLIND ENDRE temetésén megjelentek, részvétükkel fájdalmunkat enyhítették. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy (B.) SZABÓ ISTVÁN katonatelepi (korábban Bugac, felsőmonostori) lakos, életének 89. évében végső nyugovóra tért. Temetése 2021. július 29-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÖNDÖR SÁNDOR kecskeméti lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 28-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, Örökké él, akit nagyon szeretnek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy küzdelmes és munkás életútja végén, türelemmel viselt, hosszan tartó betegsége után CSILLAG JÓZSEF 2021. július 15-én, életének 71. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunktól 2021. július 28-án, 9.45 órakor a hetényegyházi temetőben búcsúzunk. Kegyeletüket, kérjük egy szál virággal fejezzék ki és a részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk SZABÓ BALÁZSNÉ Lipóczi Sára temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Istennek köszönjük, hogy a miénk volt és maradt, mert aki szeretettel szívünkben tovább él, nem halt meg csak távol van." (Szent Ágoston) Mély fájdalommal tudatjuk hogy drága férjem, édesapánk, nagypapánk, dédnagypapánk, apósunk, testvérem NÉMETH ANTAL nyárlőrinci lakos, életének 91. évében, házasságának 65. évében 2021. július 17-én örök nyugalomra tért. Utolsó útjára 2021. július 28-án, 9.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FERENCZ ENDRE kecskeméti lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 26-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DORCSÁK JÓZSEF fülöpházi lakos, 70 éves korában elhunyt. Temetése 2021. július 26-án, 10.00 órakor lesz a fülöpházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY GERGELY volt MÁV dolgozó kecskeméti lakos, 90 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 26-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Pihenj te drága szív, már megszűntél dobogni, Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni téged soha nem lehet, Csak meg kell tanulnunk ezután élni nélküled." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SINDULA ZOLTÁN kecskeméti lakos, 92 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. július 27-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Gyászmise ugyanazon a napon a temetés előtt 8.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
irigylésre méltó / 8 perce
Megdöbbentő titkokat árult el a családi életéről Szinetár Dóra
Vegyem, ne vegyem? / 33 perce
30 percen belüli pénzvisszatérítést vezetnek be
biciklis halt meg / 1 órája
Halálos baleset a 75-ös főúton
szívszorító / 1 órája
Óriásit hibáztak az orvosok: meghalt egy influenzás, kétéves kislány
pedig próbálkozott / 9 órája
Ennél kisebb bikinit nem is vehetett volna fel a magyar modell
kiskunfélegyháza / 10 órája
Cukrászmesterek alkották meg Félegyháza tortáját
Vajda Piroska