Bulvár-celeb

2021.03.08. 20:30

Kóbor János: „Nem lepődünk meg, ha találkozunk ilyen esettel”

Ausztrál reklámban csendül fel az Omega Gyöngyhajú lány című dala.

20210107 Törökbálint - Kóbor János az Omega együttes énekese otthonában Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Forrás: Ripost / Máté Krisztián

Fotó: Máté Krisztián

Kóbor János szerint előfordulhat, hogy a felhasználás megelőzi a zenekarral való egyeztetést, pláne, ha nem nyúlnak a nótához. Nem az első eset, hogy a nagyvilágban az Omega legendás slágerét használják egy sorozathoz, mozihoz, most egy ausztrál bank reklámjában szólal meg a Gyöngyhajú lány. A zenekar frontembere, Kóbor János a Borsnak elárulta, örülnek, ha valamelyik daluk felbukkan a föld másik pontján – írja a Borsonline.

„A zene nem ismer határokat.

- Nem én fedeztem fel, a legtöbb esetben abból az országból kapok értesítést a rajongóktól, ahol felhasználják az Omega dalát. Vasárnap szereztem róla tudomást, azonnal rákerestem és megnéztem a hirdetést – mondta a lapnak Kóbor János, aki szerint a bank nem rövidítette meg a zenekart.

Az internet alapvetően átalakította a zeneipart, és az Omega ebben az új korszakban is talpon maradt.

– Régen a lemez volt a szakma fő csapásiránya, a koncertsorozatok is lemezbemutató turnénak voltak hirdetve. Ma már minden elérhető és letölthető a világhálóról részben legálisan, részben illegálisan.

Minden esetben szükséges megfelelő megállapodást kötni, ami időnként a felhasználás után történik.

Nem lepődünk meg, ha találkozunk ilyen esettel, hiszen az elmúlt negyven év világszintre emelte az Omegát, még ha a hetvenes-nyolcvanas években kicsit körülményesebb is volt külföldön ismertté válni... Heti öt és fél millió kattintást hoztak a dalaink, amit csak az A kategóriás előadók érhetnek el – mondta Kóbor János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!