esküvő

2018.01.22. 14:47

Ismét menyegzőre készül a Buckingham-palota

A hétfő bejelentés szerint Eugénia hercegnő, II. Erzsébet unokája fogad örök hűséget polgári származású barátjának, Jack Brooksbanknek.

UNITED KINGDOM, London: Jack Brooksbank and Princess Eugenie of York attend the V&A summer party at The V&A on June 21, 2017 in London, England. - Richard GOLDSCHMIDT

A 27 éves Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Eugénia a nyolcadik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a „királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében azonban nem vesz részt, polgári állása van, egy művészeti galéria igazgatója.

A Buckingham-palota az eljegyzést bejelentő rövid hétfői közleményben egyelőre csak annyit tett közzé, hogy Eugénia és Brooksbank esküvője ősszel lesz a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában. A tájékoztatás szerint a pontos dátumot „a megfelelő időben” bejelentik. A palota tudatta azt is, hogy Jack Brooksbank e hónap elején, nicaraguai utazásuk idején kérte meg barátnője kezét.

A vagyonos családból származó vőlegény divatos – a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott – londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Alig néhány hete Eugénia unokabátyja, Harry herceg jelentette be, hogy eljegyezte amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t. Harry és Meghan esküvője május 19-én lesz, szintén a Szent György-kápolnában.

Borítókép: AFP / CITIZENSIDE / Richard GOLDSCHMIDT / Citizenside / CrowdSpark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!