Hallgassa élőben!

Magyarország szeretetével köszöntötte Ausztria polgárait Mága Zoltán

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész a 11 évvel ezelőtt indult és mára nemzetközi hírűvé vált hagyományos, január elsejei budapesti gálakoncertje után, január 4-én tartotta Bécs városában is szintén hagyományt teremtett újévi koncertjét, hogy Magyarország szeretetével köszöntse Ausztria polgárait.

Ötödik alkalommal is telt ház előtt köszöntötte az új esztendőt Mága Zoltán hegedűművész Bécsben a Wiener Konzerthausban. A mintegy háromórás ünnepi gálán elhangzott virtuóz műveket, valamint a budapesti és a bécsi operaházak kimagasló művészeit – Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekeseket, Georgina von Benza szopránénekesnőt, Julia Koci és Mehrzad Montazeri operaénekeseket – a közönség hosszan tartó vastapssal, felállva jutalmazta, ahogy Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművészt és Bonnyai Apolka zongoraművészt is. Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarát az ünnepi gálán a világszerte elismert Marco De Prosperis karmester, az Európai Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója és művészeti vezetője, a Grazi Opera karigazgatója dirigálta.

Tavaly Mága Zoltán az operett fővárosának is nevezett Bécsben, a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a bécsi Musikvereinben, az Aranyteremben – ahol 1939-től rendezik a hagyományos újévi gálát a Bécsi Filharmonikusokkal – rendezte meg újévi koncertjét hatalmas sikerrel, de

idén visszatért a Wiener Konzerthaus színpadára, ahol öt évvel ezelőtt, a legelső alkalommal is telt ház előtt köszöntötte a publikumot és az új évet.

A klasszikus zene géniuszainak, a legnagyobb és leghíresebb zeneszerzők szülővárosában a Budapesti Újévi Koncert hangulatát megidézve olyan színvonalas, jó hangulatú gálaestet adott, amellyel

méltó módon köszöntötte a közönséggel a 2019-es esztendőt.

A Wiener Konzerthaus színpadán egy különleges előadásmódban, szimfonikus zenekar és autentikus népi zenekar közös produkciójában Bartók Béla Román népi táncok című műve is elhangzott. A bécsi újévi gálakoncerten az egyik legkimagaslóbb magyar hegedűművész, a budapesti Zeneakadémia tanszakvezető egyetemi docense, a Liszt-díjas Szabadi Vilmos Bach szólószonátája után Bach D-moll kettősversenyét is előadta Mága Zoltánnal.

A repertorárban felcsendültek többet között Bartók, Kodály, Liszt, Bach, Sarasate, Puccini, Verdi, Donizetti és Strauss művei is. Színpadra léptek Kiss B. Attila és Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas kamaraénekesei; a világszerte elismert magyar szopránénekesnő, Georgina von Benza; az osztrák klasszikus zenei élet két kiemelkedő előadója: Julia Koci és Mehrzad Montazeri operaénekesek; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen doktori fokozatot szerzett zongoraművész, Bonnyai Apolka, aki számos ösztöndíj- és nemzetközi zenei verseny díjazottjaként a magyarországi koncertjei mellett Európa számos országában, Japánban és az USA-ban is vendégszerepelt már.

Mága Zoltán hegedűművész

rangos koncertjein mindig lehetőséget biztosít ifjú tehetségeknek, így most a Kodály-díjas operaénekesnek, Szenthelyi Krisztiánnak is.

A több mint háromórás koncertre

a Primarius Szimfonikus Zenekar minimális hangosítással készült, de végül a Wiener Konzerthaus kiváló akusztikájának köszönhetően hangosítás nélkül játszottak

Marco de Prosperis karmester vezényletében. A művészeti vezető Zsoldos Béla Liszt-díjas zeneszerző volt.

Mága Zoltán ötödik bécsi gálaestjén – amelyről az osztrák közszolgálati televízió, az ORF önálló műsort készített – a magyar hegedűvirtuóz előadását és a fellépő művészeket a közönség hosszan tartó vastapssal jutalmazta.

A hegedűművész az osztrák fővárosban tartott gálaestje után tavasszal folytatja világ körüli turnésorozatát, amelynek keretében áprilisban ismét nagyszabású koncertet ad a New York-i Carnegie Hall nagytermében, de Ausztrália, India, Új-Zéland, Kína, Japán és Izrael színpadain is szerepelni fog. A nyár elején egy 15 állomásos amerikai és kanadai turnéra indul, és az amerikai kontinensen is meghonosítja Budapesti Újévi Koncert hagyományát. A Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz egy év múlva, a hagyomány folyatásaként 2020-ban is megrendezi bécsi újévi koncertjét, ahogyan Budapestről, Magyarország fővárosából is ismét köszönteni fogja Európa polgárait. Mindezek mellett Mága Zoltán 2019-ben is folytatja a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát, hogy a Kárpát-medencében élő magyarságot összefogásra ösztönözve segítséget nyújthasson.

 

Hozzászólások

kézilabda / galériával Kovács Nóra
Döntetlent játszott a Piroska a Hatvannal
korlátozás / 5 órája
Újabb szigorításokat fogadott el a cseh kormány
Elengedhetetlen utazásoktól eltekintve senki sem hagyhatja majd el lakókörzetét.
Gyász
Fájdalommal tudatjuk, hogy ÚJFALUSI ZOLTÁNNÉ Bosznyák Krisztina 2021. február 11-én, életének 85. évében elhunyt. Kérésére hamvait szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy ACZÉL BÉLÁNÉ Kovács Éva kecskeméti lakos, 93 éves korában elhunyt. Temetése 2021. március 2-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Angyalaid vezessenek tovább az utadon legyen lelkednek örök béke és nyugalom." Fájó szívvel tudatjuk, hogy BENCZE GÁBORNÉ Farkas Mária az Őszirózsa Otthon lakója (volt helvéciai lakos), 88. életévében elhunyt. Temetése 2021. március 3-án, 15.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. Hálásan köszönjük az Őszirózsa Otthon minden munkatársának a szeretetteljes gondoskodást. A gyászoló család.
"Életünknek egén fénylő csillag voltál, Itt hagytál bennünket, még csak nem is szóltál. Most, hogy már kialudt az az Áldott fényed, Pótolhatatlan lesz a Te Drága lényed." (Korai Béla) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VERES-BALOGH ERZSÉBET Zsóka néni nyugalmazott tanárnő kecskeméti lakos, életének 90. évében megtért Teremtőjéhez. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. március 2-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. BÁLINT TIBOR 2021. február 15-én, 76 éves korában örökre itt hagyott bennünket. Gyászolja felesége, három gyermeke, kilenc unokája, három dédunokája, menyei, veje, testvére, közeli és távoli rokonai.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Megpihent a kéz, mely értünk dolgozott. Könnyes az út, mely hozzád vezet, Örökké őrizzük emlékedet." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HALMAVÁNSZKI LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 80 éves korában szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. március 1-jén, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló felesége, fia, menye és unokái.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, Számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOLLÁR ZSIGMOND kerekegyházi lakos, 84. életévében elhunyt. Temetése 2021. március 1-jén, 15.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy  SZINKÓ MIHÁLY kecskemét-rendőrfalusi lakos, 2021. február 16-án, életének 54. évében rövid, súlyos betegségben elhunyt. Szerettünk hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. március 4-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben polgári szertartás szerint. Kérjük, hogy egy szál virággal róják le kegyeletüket, akik eljönnek elkísérni utolsó útjára. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! Drága emlékét lelkünkben kegyelettel megőrizzük! Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik eljönnek, mélységes fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család. 
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BUKA GYÖRGY kecskeméti lakos, 2021. február 16-án életének 76. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. március 1-jén, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Lelked mint a fehér galamb csendesen messzire szállt, Hiába keresünk, könnyes szemünk már többé nem talál. De tudjuk, hogy csillagok között a legfényesebb Te vagy, Utat mutatsz, mert szívünkben örökké itt maradsz. Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk TÓTH CSABA halálának 1. évfordulóján. Szerető szülei, testvérei, keresztgyermekei.
".... Annyira akartam élni, A betegséget legyőzni, Búcsúztam volna tőletek, De erőm nem engedett, Így búcsú nélkül, szívetekben Tovább élhetek..." Fájó szívvel tudatjuk, hogy KOLOZSI-RECHTORISZ GYULA 2021. február hó 8. napján, életének 77. évében elhunyt. Drága halottunk hamvait 2021. február hó 26. napján 14.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben (6000 Kecskemét, Béke fasor 71/a.) az evangélikus vallás szertartása szerint helyezzük örök nyugalomra. Kérjük, hogy mindenki egy szál fehér virággal búcsúzzon. Emlékét szeretettel megőrizzük.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÁBIÁN IMRÉNÉ Király Julianna Borbála hetényegyházi lakos, életénk 74. évében, 2021. február 14-én rövid súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. február 26-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, ismerősöknek, akik SÁNTA LAJOSNÉ Fekete Edit temetésén részt vettek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet a Margaréta Otthon minden dolgozójának, akik áldozatos munkájukkal gondozták BÁNSZKI JÁNOSNÉ édesanyánkat és mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Köszönjük, hogy éltél, s bennünket szerettél, Nem hagytál itt minket, csak álmodni mentél. Szívünkben él emléked örökre, Ha látni akarunk, felnézünk az égre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MEGYES MIHÁLY kecskeméti lakos, életének 72. évében szíve örökre megszűnt dobogni. Búcsúztatása 2021. március 1-jén, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MIHALIK LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 64. életévében elhunyt. Temetése 2021. február 25-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, nem örülsz már nekünk szerető szíveddel. Bennünk él egy arc, végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlhatnak az évek, szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédmamám özv. GEISZT SÁNDORNÉ Szvák Irén helvéciai lakos, 80 éves korában elhunyt. Hamvait 2021. február 26-án, 15.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a helvéciai temetőben. A gyászoló család.
"A csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek. Örökké él, akit szeretnek." Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy BODOR JÓZSEFNÉ Nagy Ilona 2021. február 9-én, életének 92. évében elhunyt. Drága szerettünket 2021. február 26-án, 15.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben helyezzük örök nyugalomra. Emlékét szívünkben őrizzük! A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, dédmama DR. NAGY JÓZSEFNÉ Támmer Éva a Baja Városi Könyvtár volt dolgozója 99 éves korában, 2021. február 12-én otthonában elhunyt. Temetéséről a korlátozások feloldását követően intézkedünk. A gyászoló család.
„Te sosem halsz meg, fent ragyogsz az égen, mint a csillagok” Szeretett férj, édesapa, nagyapa VEZSENYI MIHÁLY Halálodnak első évfordulójára fájó szívünkben mindig élni fogsz! Szerető feleséged és Családod
egyedül nem megy / 7 órája
Brüsszel segítségével próbálja támadni Jansa miniszterelnököt a szlovén kommunista baloldal
izgalmas kérdés / 8 órája
Pajzán feladvány: van bugyi Palvin Barbin vagy teljesen elfelejtette?
időjárás / 8 órája
Megyénkben 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek
baon.hu
bács-kiskun / 9 órája
Komoly bírságot kockáztat, aki engedély nélkül gyújt szabadtéri tüzet
baon.hu
bács-kiskun / 9 órája
Nincs helye a kaktuszoknak a Kiskunságban
Horváth Péter
nagyon ritka / 10 órája
Budapesten született tarvarjakat telepítettek vissza Andalúziába