Hallgassa élőben!
Fotó: delmagyar.hu / Kovács Erika

Az édesapa és az óvoda dajkája segítette világra a kis Mirellát

A szülés percek alatt zajlott le, az édesapa és az óvoda dajkája segítségével, akik hatalmas lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot. Mire a mentősök Szentesről Árpádhalomra értek, a dajka már be is pólyázta a kis Mirellát egy óvodai paplanhuzatba.

– Hétfőn Csorváson jártunk, a várandós feleségem édesapjánál. Velünk volt a 2 éves kislányunk is. Hazafelé, az Orosháza és Árpádhalom közötti úton szólt Szabina, a nejem, hogy álljunk le, mert mindjárt jön a baba – mesélte a történteket az újszülött édesapja, a 48 éves Kökény István – írja a delmagyar.hu.

– Azonnal hívtam a 112-t. A mentőkkel megbeszéltük, hogy olyan helyen állok meg, amit ők is könnyen megtalálnak, vagyis az árpádhalmi kastélynál. Az eredeti terv szerint onnan hoztuk volna el a két nagyobb gyermekünket. Nyomtam a gázt, ahogy tudtam. Berohantam az óvodába, kértem, hogy jöjjön valaki, mert mindjárt jön a baba – magyarázta az édesapa.

Az óvodában dajkaként dolgozó Szabóné Kovács Mária la­punknak elmondta, hogy hátrahajtották az ülést, és végig fogta Szabina kezét.

– Mi egyébként is barátnők vagyunk. Szabina kérte, hogy hozzak inni. Berohantam vízért meg vizes ruháért, mert nagyon verejtékezett. Hatalmas volt az önuralma, csendben tűrte a fáj­dalmakat – idézte fel a szülés előtti perceket az asszony.

– Közben én gyorsan előkaptam a csomagtartóból a ta­­pétavágó kést, ami napokkal előtte maradt a kocsiban, azzal vágtam le Szabina nadrágját és a fehérneműjét, mert arra már nem volt idő, hogy lehúzkodjuk.

🤱 Csodálatos esemény helyszíne volt a 120 éves árpádhalmi kastély parkja hétfőn: egy öreg Audi anyósülésén adott életet negyedik gyermekének egy helyi édesanya.

#Délmagyar #Árpádhalom #születés

Posted by Delmagyar.hu on Thursday, September 16, 2021

A baba feje akkor már kint volt. A kicsink burokban született, amit az ujjaimmal szakítottam ki, és lehúztam a fejéről. Belenyúltam a szájába, szabaddá tettem a légutat, nehogy megfulladjon. Akkor tüsszentett egyet, és felsírt – tudtuk meg az édesapától.

A dajka visszarohant az óvodába, hogy tiszta ruhát vigyen, amibe be tudják bugyolálni a gyereket.

– Mire kiértem, már szinte teljesen kint volt a baba, és már tettük is alá a paplanhuzatot – vette át a szót Marika, akinek a szeme még a beszélgetés során is bepárásodott, csakúgy, mint az édesapáé. A mentősök kétszer is felhívták az édesapát.

– Másodjára már mondtuk, hogy már megvan a baba. Akkor jutott eszembe, hogy

meg sem néztem, hogy kisfiú-e, vagy kislány. Kislányt vártunk, de ugye ez csak akkor biztos, ha megszületik. Kérdem Marikát, hogy mi lett, mondja, hogy ő megnézte, tényleg kislány, és hatalmas fekete haja van

– nevette el magát Kö­kény István.

A kislány köldökzsinórját már a mentősök jelenlétében István vágta el. A baba a Mirella nevet kapta, 2900 grammal és 49 centivel jött a világra. Ő és édesanyja is jól vannak, ma már mehetnek is haza. Mirella jó baba, szopik, alszik, keveset sír.

Kökény István immár hatgyermekes édesapa lett, négy gyermeke Szabinával közös. Másik kapcsolatából két gyermeke van, Kamilla 23 éves, Virág 13. A kicsik közül Kira 5, István 4, Vanessza 2 éves. Istvánka és Vanessza sem kórházban születtek, esetükben is hirtelen indult meg a szülés, amit az édesapa vezetett le otthon.

Dosszié

Hozzászólások

Hirdetés
Az élet írta a Rozmaring kunyhó történeteit
kiderült
Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc szerepében Gyurcsány Ferenc!
Illegális bevándorlás / 3 órája
Varsó az embercsempészek elleni közös fellépést javasolja Berlinnek
A lengyel határőrség csütörtökön közölte: Lengyelország tranzitországnak számít a migránsok szemében, elsősorban Németországba, illetve Franciaországba tartanak.
Gyász
"Amíg élünk Ő is él velünk, szívünkben itt marad nekünk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TERECSKEI ZSIGMONDNÉ Bognár Katalin kecskeméti lakos, 77 éves korában hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2021. október 25-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászmise 2021. október 26-án, 8.00 órakor lesz a kecskeméti Nagytemplomban A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ JÓZSEF Kecskemét, Lánchíd utcai lakos, 74 éves korában, 2021. október 13-án hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 22-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KRACKER EMILNÉ Kis Erzsébet kecskeméti lakos, 98 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik IGNÁCZ PÁL búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Szeretett Édesapánkra GÁL MIHÁLY halálának 55. évfordulóján. Négy gyermeke és kilenc unokája.
"Amíg élünk, ő is él velünk, szívünkben itt marad nekünk." A gyászoló család tudatja, hogy MÓCZA JÁNOSNÉ Kuczka Ilona a Görbemajori, illetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyugalmazott vasdiplomás pedagógusa 2021. szeptember 30. napján, életének 92. évében, a betegek szentségével megerősítve, visszaadta földi életét Teremtőjének. Hamvait 2021. október 22. napján 10.45 órakor a római katolikus egyház szertartása szerint helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Az engesztelő gyászmisét 2021. október 23. napján 18.00 órakor a kecskeméti Szent Miklós (Barátok) Templomban mutattatjuk be. Külön köszönetet mondunk a kalocsai Szent Kereszt Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztálya valamennyi orvosának és ápolónőjének. Gyászolják: fia Attila, lánya Csilla, unokái Orsi, Csaba, Emese, Réka, dédunokái Csenge és Szabolcs, rokonai és mindazok, akik szerették.
Szomorúan tudatjuk a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, hogy VIRÁGH ERZSÉBET JUDIT életének 73. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TALMÁCSI BALÁZS kecskeméti lakos, 85 éves korában hosszú súlyos betegség után megtért Teremtőjéhez. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 19-én, 15.00 órakor lesz a Hetednapi Adventista Egyház gyülekezeti termében (Kecskemét, Liszt Ferenc u. 28.). Kérjük, hogy Szerettünktől csak egy szál virággal búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZEKÉR JÓZSEF kecskeméti lakos, 98 éves korában szíve örökre megszűnt dobogni. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 21-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Szeretett férjem és édesapánk HEGEDŰS ANDRÁS halálának 20. évfordulójára. "Azt hittük könnyebb lesz ahogy múlnak az évek. De nem hozott enyhülést a gyászunkra az élet. Szívünkben nincs más csak örök bánat, Amíg élünk siratjuk az Édesapánkat." Szerető feleséged és családod.
"Hűségedért megbecsültek, becsületességedért megszerettek, jóságodért megsiratnak." Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SUTUS JUHÁSZ GYULA ny. r. alezredes, ügyvéd kecskeméti lakos, életének 75. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 19-én, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemető ravatalozójában lesz. Kérjük kegyeletüket egy szál virággal róják le. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család. 
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Édesapánk REBEK ANTAL PÁL kecskeméti lakos, 77 éves korában elhunyt. Temetése 2021. október 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Aki ember volt, küzdő, tiszta ember, változzék át bár porladó rögökké, az élőkben tovább él - mindörökké." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Férjem GELLÉRT LÁSZLÓ orgoványi lakos, életének 62. évében elhunyt. Temetése 2021. október 16-án, 14.00 órakor lesz az orgoványi Református Temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család kéri, hogy a részvétnyilvánítás helyett, közvetlenül a szertartást követően az Orgovány, Sport u. 8. szám alatti telephelyen, elhunyt szerettünk életműve helyén tartandó megemlékezésen egy fejbólintással búcsúzzanak Tőle. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOCSIS ANDRÁSNÉ Kertész Neszte helvéciai lakos, 84 éves korában elhunyt. Temetése 2021. október 15-én, 15.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FODOR FERENC a Volán nyugdíjasa kecskeméti lakos, 86 éves korában rövid súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2021. október 15-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik NYILAS MIHÁLY búcsúztatásán és temetésén megjelentek, fájdalmunkban velünk együttéreztek. A gyászoló család.
"Suhanva száll az élet tova ami elmúlt, nem jön vissza soha. Bár lassan mindent elveszítünk de lesz, kit örökké szeretünk." Fájó szívvel emlékezünk BAKOS JÓZSEF halálának 3. évfordulóján. Felesége és keresztlányai.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy DR. HERMANN GYÖRGY 82 éves korában hirtelen elhunyt. Temetése 2021. október 14-én, 14.00 órakor lesz a lakiteleki Köztemetőben. Ezúton köszönjük a temetésen való részvételt. Minden értesítés helyett. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁRKONYI SÁNDOR a Petőfi Nyomda volt dolgozója kecskeméti lakos, életének 84. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. október 15-én, 15.00 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy RIMÁR LAJOSNÉ Náczi Erzsébet a Magyar Nemzeti Bank, majd a K&H Bank nyugdíjasának szíve 86 éves korában megszűnt dobogni. Végső búcsút 2021. október 15-én, 9.45 órakor veszünk Tőle a kecskeméti Köztemetőben. Együttérzésüket köszönjük! A gyászoló család.
galériával / 4 órája
Angelo Minuti és Csurgó Erika alkotásai láthatók a kecskeméti Spalettában
Sebestyén Hajnalka
hit / 4 órája
Szent II. János Pál pápára emlékeztek Máriapócson
kisfilm is segít / 4 órája
Ne felejtse el téliesíteni a vízvezetékeket, mérőórákat
természet / 6 órája
Rekordlétszámú hattyúcsapat lubickolt Szakmáron
Várkonyi Rozália
Borkonferencia / 6 órája
A szőlőültetvények fele megújult Magyarországon
galériával / 6 órája
Lepényt és nápolyit gyártó üzem épül Bugacon
Vajda Piroska