Bulvár-celeb

2021.05.21. 13:20

Ez az átverés vezetett Diana halálához, Harry és Vilmos is reagáltak

Bebizonyosodott, amiről hónapok óta pletykálnak. A BBC hazudott a walesi hercegnének, és ez Vilmos és Harry szerint a halálához vezetett.

Fotós: AFP

Ahogy arról a ripost is beszámolt tavaly, felmerült, hogy 1995-ben a BBC több munkatársa meghamisított dokumentumokkal vette rá Dianát a hírhedt Panorama interjúra. A tévécsatornánál ezért kénytelenek voltak belső vizsgálatot indítani, ami most lezárult, és alátámasztotta a felvetést – írja a Ripost.

A nyomozás eredménye kapcsán Diana mindkét fia dühösen reagált. Vilmos egy tévében leadott közleményben fejtette ki a véleményét. A trónörökös először is megköszönte a vizsgálat alaposságát, majd elítélt mindenkit, akik a BBC-nél benne voltak az összeesküvésben.

„Leírhatatlan szomorúsággal tölt el, hogy a BBC-nél elkövetett hibák miatt uralkodott el anyámon a félelem, a paranoia és a bezárkózottság, amikre jól emlékszem az utolsó éveiből.”

Végül a herceg azt követelte, hogy soha többé ne adja le senki a Martin Bashir által készített interjút, amit egy hazugság szült, és olyan kijelentések hangzanak el benne, melyek nem fedik vagy felnagyítják a valóságot.

Harry egy sokkal rövidebb, de annál keményebb közleményt adott ki. Ő egyenesen kijelentette, hogy a BBC munkatársai felelősek az anyja haláláért.

„A kizsákmányoló kultúra és az etikátlan húzások láncreakciója oltották ki az életét.„

Sussex hercege szerint a média működése semmit nem változott a kilencvenes évek óta, hiába ölték meg az anyját egy műsorral, és őt ez szomorítja el a legjobban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!