Járvány

2021.04.09. 05:35

Szívszorító: „Isten kezével” támogatja az ápoló a Covid-betegeket

A különleges, „Isten keze” nevű módszerrel támogatja az ápoló a Covid-betegeket, így próbálja pótolni a családjukat.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy brazil kórház elsőre hitetetlen, de Magyarországon már régóta alkalmazott módszerrel próbálja pótolni az emberi érintést a kórházban kezelt koronavírusos betegeinél: az Isten keze módszer hatékony segítség lehet a covid-betegek számára – írja a Ripost.

Az Il Messaggero olasz portál szúrta ki egy brazil nővér, Lidiane Melo fotóját, aki az alábbi módszerrel csökkenti a stresszt és az egyedüllét terhét a koronavírusos betegeknél a kórházban:

Csak orvosi kesztyű és meleg víz, mégis megnyugtat
Fotó: Twitter

 

Az „Isten kezének” nevezett ötlet pofonegyszerű: Két orvosi kesztyű, megkötözve és meleg vízzel megtöltve. A vírus miatt világszerte elszigetelik a betegeket a családoktól, amiért sokan nemcsak a vírussal, hanem az egyedülléttel is megküzdenek. A brazil nővért a jószándék vezérelte, amikor a karanténban lévő betegeknek elkezdett segíteni.

Így legalább azt érezhetik, hogy tényleg nincsenek egyedül.

Itthon évek óta alkalmazzák

A fotót az AKUT Szakasz is megosztotta, a hozzászólásokból pedig kiderül, az „Isten keze” nevű módszer, amivel a Covid-betegek kaphatnak segítséget, Magyarországon sem ismeretlen. Igaz, hazánkban „meleg kézfogásként” ismert, és a Szegedi Szívsebészeten is alkalmazták már. Egy kisgyermeknevelő pedig a mai napig hasonló technikával nyugtatja a gyerekeket alváskor.

Fotó: Akut szakasz / Facebook

„Plüss játékokat helyeztem a gyereknek a hátára vagy a kis mellkasára. Attól függően, milyen pozban feküdt. Azt tapasztaltam, hogy ettől megnyugszik, olyan lehetett számára, mint az emberi érintés” – meséli a kommentelő.

Fotó: AKUT szakasz / Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!