hagyaték

2020.10.12. 12:25

Szemétnek hitték, majdnem kidobták a milliós örökséget

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak az örökségben.

Több mint 60 ezer bontatlan, főként internetes megrendelésekből származó csomagot találtak az örökösök elhunyt hozzátartozójuk lakásában és garázsában Nottinghamben – írja a dailymail. A házban gyakorlatilag mozdulni sem lehetett a dobozoktól. Már éppen hívták a szemetes konténerszállítót, amikor az egyik fivér úgy döntött, megnézi, mi lehet a csomagokban és ehhez hívott egy szakértőt is.

A becsüs világosította fel a rokonságot: milliárdos értéket örököltek.

Kiderült, hogy az elhunyt 18 éve kezdte a gyűjtögetést, főként az internetről rendelt különféle kifutó – így már leárazott – termékeket, de járta a vásárokat is, ahol inkább ritkaságokat keresett. Az volt a terve, hogy amikor nyugdíjba megy majd, ezeket eladja, és az ebből kapott pénzből utazgat.

Az egyik nagy angol aukciósház szakértője a teljes gyűjtemény értékét mintegy 4 millió fontra, azaz 1,6 milliárd forintra becsüli.

Négyezer könyvritkaság, hatezer régi képregény, több száz különleges puzzle, műszaki cikkek, ékszerek is vannak a kollekcióban, de a Beatles együttes relikviái, és a szovjet, majd orosz űrkutatás emléktárgyai is ott voltak a garázsban.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!