kiskunfélegyháza

2021.06.18. 18:06

Modern városközpont évszázados épületekkel

Kiskunfélegyháza az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, így mára egy 21. századi modern városközponttal várja a látogatókat.

A „Félegyháza újjáépül” TOP-2.1.2-15-BK1-2016-00004 zöldváros projekt munkálatai befejeződtek, melynek köszönhetően Kiskunfélegyháza városa megújult. Az államalapítási ünnepén adták át a Zöldváros program során megújult városközpontot.

Fotó: BUS CSABA

A főtér arculatát meghatározó évszázados épületek új környezetet kaptak, és a közterek igényes felújítása mellett a zöldfelületek is megújultak, színpompás virágoskertek övezik a városi séták helyszíneit. Az Ótemplom előtti téren pedig Bács-Kiskun megyében egyedülálló szökőkút épült, amely félóránként látványos vízi programot játszik. Kihagyhatatlan látnivaló az Európa-szerte páratlan „ligetös” platánfasor a város főutcáján, ahol séta közben neves épületeket, szobrokat, csodás tereket, világbajnok cukrászatot, kézműves sörgalériát találhat a látogató.

Őrzik Petőfi Sándor és Móra Ferenc emlékét

Kiskunfélegyháza mindig fontosnak tartotta a kulturális értékek megőrzését, ezért számos helyszín hirdeti Petőfi és Móra emlékét. Érdemes tehát ellátogatni a város két híres szülöttének emlékházába is. A belváros központi ékessége a páratlan szépségű, 110 éves szecessziós stílusú városháza, melynek korabeli bútorokkal berendezett díszterme a múlt századba repíti vissza a látogatót.

A városháza mellett a Kiskun Múzeum is rengeteg titkot rejt: ilyen például az országosan egyedülálló börtönmúzeum, vagy az utolsó fennmaradt alulhajtós szélmalom. Kiskunfélegyházán már két helyszínen is – a Kiskun Múzeumban és a Móra Ferenc Művelődési Központ pincéjében – lehetőség van a szabadulószobákban való csapatépítő kikapcsolódásra is.

Városismereti kalandtúra

Félegyházi Kalandtúra néven játékos városismereti kiadványt is készítettek a Tourinform-iroda munkatársai. Ennek segítségével pontról pontra bejárhatják a kirándulók Kiskunfélegyháza fontosabb nevezetességeit. Szintén a város felfedezését segíti a kö­zelmúltban elindított Mesél a város című program, melynek lényege, hogy a Múzeum Atlasz nevű ingyenes mobiltelefonos alkalmazás letöltésével mindenki számára elérhetővé válik a virtuális idegenvezetés QR-kódok segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!