Szponzorált tartalom

2021.06.19. 15:20

A természetbe hív a Körös-Maros Nemzeti Park

Ha túzok, akkor Dévaványa! Európa legnagyobb testtömegű röpképes madara a magyar puszta és a Körös-Maros Nemzeti Park emblematikus faja. Magyarországon testközelből csak itt, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban találkozhatnak vele vendégeink.

Fotó: Lilla's photo

 

A Látogatóközpontban túzokok, különböző régi magyar háziállatfajták láthatók: magyar szürke marhák, házi bivalyok, magyar racka juhok, mangalica sertések és egyes baromfi fajták. A Látogatóközpont múzeumában található állandó kiállítás bemutatja a túzokot, az itt folyó túzokvédelmi tevékenységet, a Nagy-Sárrét élővilágát, valamint dr. Sterbetz István vadász, író és ornitológus életét.
Az Igazgatóság évente meghirdetett színes programjain kívül szakemberek vezetésével túrák, madármegfigyelés, természetfotózás, tematikus foglalkozások és csillagászati bemutatók is igényelhetők.

Sétára a Réhelyi tanösvény nyújt lehetőséget, kerékpártúrára pedig a Dévaványai-Ecsegi puszták kijelölt túraútvonalai. Erdei iskolás foglalkozások, szakmai továbbképzések, előadások vagy nyári táborok lebonyolítására pedig kiváló feltételeket biztosít a két, 50 fős előadóterem, a két 25 fős oktatóterem, valamint az épületen kívül egy 80 fős szaletli.

A szállásépületben 40 fő részére turistaszállás, és a külön bejáratú lakrészben 8 fő részére vendégszoba vehető igénybe. Sátorozási-, nyársalási-, bográcsozási lehetőség és hangulatos terasz teszi még kellemesebbé az itt tartózkodást.

A Körös-Maros Nemzeti Park

Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában elektromos rásegítésű kerékpárok bérlésére és szakvezetéses élménytúrára nyílik

lehetőség a nemzeti park Körös-ártér és Cserebökény részterületein. Nem jelent akadályt

a nagyobb táv, próbáld ki a felszabadultabb kerékpározást!

Tudta?

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában elektromos rásegítésű kerékpárok bérlésére és szakvezetéses élménytúrára nyílik lehetőség a nemzeti park Körös-ártér és Cserebökény részterületein. Nem jelent akadályt a nagyobb táv, próbáld ki a felszabadultabb kerékpározást!

Bővebb információ:

https://www.kmnp.hu/hu/szolgaltatasok-akorosvolgyi-allatparkban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!