10°
21°

A szerelem is kortalan

Mit csináljak, ha a férfi, akit szeretek, fiatalabb nálam? – teszi fel ezt a kérdést egyre több negyvenes vagy idősebb hölgy napjainkban.

Míg a tengerentúlon egy felmérés szerint 40 és a 70 év közötti nők mintegy harmada randizik nálánál legalább tíz évvel fiatalabb férfival, addig ez a trend hazánkban még közel sem ölt ekkora méreteket. Ha nyitott szemmel járunk az utcán vagy szórakozóhelyen akkor azonban mi is egyre több idősebb hölgy-fialatabb férfi párt láthatunk. Az sem ritka, hogy húszéves srácok a többgyermekes, negyvenes nőket választják társként, hosszú távra.

A társadalom egyelőre még szkeptikus e párokkal szemben, holott már a sztárvilágból is számos példát tudnánk felmutatni pozítiv példaként. Gondoljunk csak Demi Moore-ra, Sharon Stone-ra, vagy Zalatnay Saroltára, mindhárman náluknál jóval fiatalabb férfiakkal kötötték össze életüket. A különbség azonban az, hogy míg ők bátran vállalják, addig mások a társadalmi előítéletektől tartva titkon tartják. Mindennek persze pozitív hatása is lehet a viszonyra: a titokzatosság, a rejtőzködés, a lopott boldog órák még értékesebbé tehetik a szerelmet mindkét fél számára.

Miért izgulnak rá a fiatal pasik az érett nőkre? Mit keres egy fiatal fiú az idősebb nőben? Anyakomplexusa van? Vagy csak a biztonságra és tapasztalt örömszerzésre vágyik? Némely férfit egyszerűen elvarázsolja, hogy milyen figyelemmel van iránta egy idősebb asszony, akiben felébresztette az anyai ösztönt. Hasonlíthatnánk az egészet azokhoz a fiatal lányokhoz, akik jelentős mértékben pszichés, tudattalan tényezők – és nem a pénz – hatására vonzódnak az idősebb férfiakhoz: apjukat keresve benne.

Nem elhanyagolható az a spirituális, intellektuális előny sem, amely főként a magasabb kornak köszönhető. Az idősebb hölgyek amellett, hogy nyitottak fiatalabb párjuk problémáira, de meg is lehet velük beszélni a súlyosabb, komolyabb kérdéseket is, amelyekre korukából adódóan életszerűbb válaszokat adnak.

Néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni. Egy felmérés szerint a fiatal férfiak nem hagyják ott az idős nőket egy másik nőért, pusztán azért, mert annak simább és feszesebba a bőre. Szintén tévképzet, hogy a tapasztalt nők csábítják el a fiatal férfiakat, a legtöbb esetben a férfiak kezdeményeznek. Meghökkentő adat ezen nagy korkülönbségű kapcsolatok tartóssága is. Az viszont igaz, hogy a kapcsolat széteshet, ha a férfi gyermeket akar, s a nő már nincs szülő korban.

Természtesen a kérdés szexológiai vonatkozásáról is szót kell ejteni. Több szexológus szerint: az ágyban a legjobb szex-páros a fiatalabb férfi és az idősebb nő. Ha a társadalom kevésbé utasítaná el ezeket a párokat  minden bizonnyal kevesebb lenne a magányos  korosabb nő és az egyedül élő gyámoltalan fiatalember is.

Mitől vonzó ma egy negyvenes hölgy? Köszönhetően a konditermeknek, a szépségszalonoknak és a sebészeknek, egyre jobban néznek ki ma az idősebb hölgyek. Sokan elválnak közülük, vagy megözvegyülnek, így nemcsak szerető, hanem hosszú távú új partner után is néznek. Mivel anyagilag nincsenek rászorulva, nem hatódnak meg egy BMW-től vagy egy nyaralótól, jobban érdekli őket az utazás, a vidámság és a barátság. Ha házasságra kerül a sor, újabban a nők díjazzák, hogyha a partner alacsonyabb társadalmi rangban van, mert így a férj engedelmesebb, jobban részt vesz az otthoni munkákban, aktívabb a gyermeknevelésben.


10°
21°
Pára
V
12°
H
16°
K
13°
Sz
13°
kellemetlen tünetek
Mérgező is lehet a dísztök
egy százalék / 16 perce
Négy elítélt kapott kegyelmet idén
Tavaly 11 kérelmező, 2016-ban pedig 22 elítélt kérelmét bírálta el pozitívan a köztársasági elnök.
Gyász
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár. Életem véget ért már. Oly hirtelen jött halálom. Ki sem tudtam mondani: Szeretlek családom." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALOGH FERENC kecskeméti lakos, 49 éves korában, 2018. október 9-én, váratlanul itthagyott bennünket. Temetése 2018. október 25-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik BAKOS JÓZSEF temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOROS ISTVÁNNÉ Horváth Johanna bácsalmási lakos, 80 éves korában, 2018. október 16-án elhunyt. Búcsúztatása és temetése 2018. október 24-én, 13.30 órakor lesz a bácsalmási Kálvária temetőben. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIMÁR LAJOS az egykori SZIM nyugdíjasának szíve 88 éves korában megszűnt dobogni. Végső búcsút 2018. október 25-én, 10.45 órakor veszünk Tőle a kecskeméti Köztemetőben. Együttérzésüket köszönjük. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy DUDVAI GYULÁNÉ Cseh Etelka a Megyei Bíróság nyugdíjasa október 3-án, 91 éves korában elhunyt. Szűk családi körben helyeztük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
„A csend beszél tovább, helyettem Ő mondja el, a csend beszél tovább, helyettem Ő énekel. Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet, elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat... Akkor is hallod a hangomat, hogyha fáj, hogyha nem szabad, mindig itt vagy, és ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet.” Emlékezzünk együtt KOCSIS ANTAL halálának 5. évfordulójára. Szerető Családja.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, ismerősöknek, akik SZAPPANOS ANTAL temetésére eljöttek, sírjára koszorút, virágot hoztak, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Olyan csend van nélküled, hogy szinte hallani amit utoljára akartál mondani!" (Váci Mihály) Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BAKOS JÓZSEF volt MÁV dolgozó kecskeméti lakos, 88 éves korában, 2018. október 12-én elhunyt. Temetése 2018. október 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szerettünkért gyászmisét tartunk 2018. október 18-án, reggel 7.00 órakor a kecskeméti Piaristák templomában. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy NAGY JÓZSEF nyárlőrinci lakos, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 19-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Szentcsalád Plébánián (Irinyi u. 62.). Szerettünkért szentmisét tartunk a búcsúztatás napján a kecskeméti Piarista templomban 18.30 órakor. A gyászoló család.
"Még most is látom az arcod, még most is hallom a hangod. Fognám a kezed, de nem lehet, mert a sír eltemet." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy SZELEI KÁROLY LAJOS életének 58. évében súlyos betegségben csendesen elhunyt. Utolsó útjára 2018. október 19-én, 15.00 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
Ezúton köszönjük meg a lajosmizsei Idősek Otthona dolgozóinak BOJTOS ANDRÁSNÉ Szűcs Éva gondozásában nyújtott fáradhatatlan munkájukat. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BOJTOS ANDRÁSNÉ Szűcs Éva kecskeméti lakos, életének 83. évében 2018. október 6-án elhunyt. Temetése 2018. október 19-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARNA JÓZSEFNÉ Csábi Piroska kecskeméti lakos, 83 éves korában, 2018. október 8-án, hosszantartó türelemmel viselt betegségben csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 19-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek és mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Fájó szívvel tudatjuk, hogy MONIK RUDOLF kecskeméti lakos, életének 77. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. október 19-én, 14.30 órakor lesz a széchenyivárosi Szentcsalád Plébánián. Minden külön értesítés helyett. Kegyeletüket kérjük egy szál fehér virággal róják le. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy IVICZ LÁSZLÓNÉ Szabó Ilona tiszakécskei lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2018. október 18-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS MIHÁLYNÉ Szőke Ilona kecskeméti lakos, 90 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. október 18-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SIMON PÁL Volán volt dolgozója lakiteleki (volt kecskeméti) lakos, 84 éves korában visszaadta lelkét a Teremtőjének. Hamvasztás utáni temetése 2018. október 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Elmentél Tőlünk, el sem búcsúztál, Távozásod, míg élünk örökké fáj. Hiányod elviselni nehéz, Örökre megtart szívünkben az emlékezés. Mert elfelejteni csak azt nem lehet, Aki szeretve volt és Ő is szeretett. Számunkra Te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok." Fájó szívvel emlékezünk ECKERT TIBOR (Giga) halálának 1. évfordulóján. Szeretteid.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." E. KOVÁCS KÁROLY halálának 20. évfordulójára. Szerető családja.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet. Szívünk örökké őrzi emlékedet." BARTA ERIKA halálának 5. évfordulójára. Szerető családja.
nagy lépés lehet / 2 órája
Magyar részvétellel fejlesztett űrszonda indult a Merkúrra
Szabadszállás / 2 órája
A katonai hagyományok őrzését köszönték meg a kitüntetéssel
mítoszcáfolat / 3 órája
A megfelelő étrend jobban erősíti a csontokat, mint az edzés
Évekig nem tűnt fel senkinek / 3 órája
Hamis szelvénnyel vehette fel lottónyereményét egy férfi
ahol a kerítés is / 10 órája
Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál
A diagnosztizálásban is segít a cég / 10 órája
Diszlexiás gyerekek tanulását segítő eszközöket fejleszt a Microsoft