A szerelem is kortalan

Mit csináljak, ha a férfi, akit szeretek, fiatalabb nálam? – teszi fel ezt a kérdést egyre több negyvenes vagy idősebb hölgy napjainkban.

Míg a tengerentúlon egy felmérés szerint 40 és a 70 év közötti nők mintegy harmada randizik nálánál legalább tíz évvel fiatalabb férfival, addig ez a trend hazánkban még közel sem ölt ekkora méreteket. Ha nyitott szemmel járunk az utcán vagy szórakozóhelyen akkor azonban mi is egyre több idősebb hölgy-fialatabb férfi párt láthatunk. Az sem ritka, hogy húszéves srácok a többgyermekes, negyvenes nőket választják társként, hosszú távra.

A társadalom egyelőre még szkeptikus e párokkal szemben, holott már a sztárvilágból is számos példát tudnánk felmutatni pozítiv példaként. Gondoljunk csak Demi Moore-ra, Sharon Stone-ra, vagy Zalatnay Saroltára, mindhárman náluknál jóval fiatalabb férfiakkal kötötték össze életüket. A különbség azonban az, hogy míg ők bátran vállalják, addig mások a társadalmi előítéletektől tartva titkon tartják. Mindennek persze pozitív hatása is lehet a viszonyra: a titokzatosság, a rejtőzködés, a lopott boldog órák még értékesebbé tehetik a szerelmet mindkét fél számára.

Miért izgulnak rá a fiatal pasik az érett nőkre? Mit keres egy fiatal fiú az idősebb nőben? Anyakomplexusa van? Vagy csak a biztonságra és tapasztalt örömszerzésre vágyik? Némely férfit egyszerűen elvarázsolja, hogy milyen figyelemmel van iránta egy idősebb asszony, akiben felébresztette az anyai ösztönt. Hasonlíthatnánk az egészet azokhoz a fiatal lányokhoz, akik jelentős mértékben pszichés, tudattalan tényezők – és nem a pénz – hatására vonzódnak az idősebb férfiakhoz: apjukat keresve benne.

Nem elhanyagolható az a spirituális, intellektuális előny sem, amely főként a magasabb kornak köszönhető. Az idősebb hölgyek amellett, hogy nyitottak fiatalabb párjuk problémáira, de meg is lehet velük beszélni a súlyosabb, komolyabb kérdéseket is, amelyekre korukából adódóan életszerűbb válaszokat adnak.

Néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni. Egy felmérés szerint a fiatal férfiak nem hagyják ott az idős nőket egy másik nőért, pusztán azért, mert annak simább és feszesebba a bőre. Szintén tévképzet, hogy a tapasztalt nők csábítják el a fiatal férfiakat, a legtöbb esetben a férfiak kezdeményeznek. Meghökkentő adat ezen nagy korkülönbségű kapcsolatok tartóssága is. Az viszont igaz, hogy a kapcsolat széteshet, ha a férfi gyermeket akar, s a nő már nincs szülő korban.

Természtesen a kérdés szexológiai vonatkozásáról is szót kell ejteni. Több szexológus szerint: az ágyban a legjobb szex-páros a fiatalabb férfi és az idősebb nő. Ha a társadalom kevésbé utasítaná el ezeket a párokat  minden bizonnyal kevesebb lenne a magányos  korosabb nő és az egyedül élő gyámoltalan fiatalember is.

Mitől vonzó ma egy negyvenes hölgy? Köszönhetően a konditermeknek, a szépségszalonoknak és a sebészeknek, egyre jobban néznek ki ma az idősebb hölgyek. Sokan elválnak közülük, vagy megözvegyülnek, így nemcsak szerető, hanem hosszú távú új partner után is néznek. Mivel anyagilag nincsenek rászorulva, nem hatódnak meg egy BMW-től vagy egy nyaralótól, jobban érdekli őket az utazás, a vidámság és a barátság. Ha házasságra kerül a sor, újabban a nők díjazzák, hogyha a partner alacsonyabb társadalmi rangban van, mert így a férj engedelmesebb, jobban részt vesz az otthoni munkákban, aktívabb a gyermeknevelésben.


Legolvasottabb

1
Elgázolta a vonat a figyelmetlen férfit Kecskeméten
2
Halálra égett egy ember a ladánybenei háztűzben (galéria)
3
Tizenéves lányt gázolt a toyotás
4
Nyáron kezdik a körforgalom építését az aluljárónál
5
Forró víz alá tartotta kislányát az apa
nagykőrös
Korszerű múzeummá alakítják az épületet
leletek / 1 órája
Temérdek kincset találtak ősi sziklasírokban
A felfedezés sokat segíthet a Han, a Vej és a Csin-dinasztiák tanulmányozásában.
Gyász
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él, akit nagyon szerettek." Tóth Árpád PIGNICZKI ZOLTÁN 1947-2018 Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Drága Férjem, Szeretett Édesapám, Apósom, Nagypapánk, Testvérem, Sógorom, Nagybátyám életének 71. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben (Béke fasor). A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük.
Emlékezés VECSEI FERENCNÉ halálának 1 éves évfordulójára. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." JÓZSA JÓZSEFNÉ Jankó Piroska halálának 10. évfordulóján. Szerető férjed és családod.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj. " Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TORMÁSI ISTVÁN kecskeméti lakos, 60 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Pihenj Te drága szív, már megszűntél dobogni, szerető jóságod nem tudjuk feledni." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy VARGA BALÁZS kecskeméti lakos, 78 éves korában szíve megszűnt dobogni. Utolsó útjára 2018. január 22-én, 11.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj. " Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TORMÁSI ISTVÁN kecskeméti lakos, 60 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Amikor Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a légzés túl nehéz, átölelt és mondta: gyere haza!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÖRÖNTE KÁROLYNÉ Mák Mária nyárlőrinci lakos, életének 84. évében elhunyt. Utolsó útjára 2018. január 20-án, 9.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérnénk. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOKÁNYI JÁNOSNÉ Farkas Ilona 2017. december 12-én, életének 88. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2018. január 20-án, 11.00 órakor a bajaszentistváni temetőben lesz. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, dédink BÍRÓ FERENC ISTVÁN városföldi lakos, 71 éves korában, január 12-én elhunyt. Temetése január 23-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Mentél volna, de nem akartunk engedni. Biztattunk, Te nem akartál maradni. Most szabad vagy, szárnyal a lelked. Benne vagy virágban, fában, fűben, mezőben. Nem felejtünk, bennünk élsz tovább örökre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIHOCSEK FERENC Ricsi 43 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2018. január 22-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár, életem véget ért. Oly hirtelen jött halálom, ki sem tudtam mondani: Isten veled családom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÁBICZKI GYÖRGYNÉ Szebellédi Julianna Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun megyei Egyesületének orgoványi csoportvezetője 64 éves korában küzdelmes betegség következtében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 20-án szombaton, 14.00 órakor lesz az orgoványi katolikus templomban, ezután az orgoványi katolikus temetőben kerül végső nyughelyére. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NÓGRÁDI LÁSZLÓNÉ Nádasi Ilona kerekegyházi lakos, 74 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 19-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk FEHÉR SÁNDORNÉ Oskolás Julianna temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁSÁRHELYI FERENC "pék" kerekegyházi lakos, 65 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 10.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS GYULA kecskeméti lakos, 70 éves korában, január 7-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása január 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A résztvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájdalommal tudatjuk, hogy B. FARKAS JÓZSEF kecskeméti lakos, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Pihenj, nyugodj csendesen békében, lelked üdve jelentsen erőt az élőknek!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy MÁTÉ IGNÁCNÉ Sörös Mária kecskeméti lakos, életének 99. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 19-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelenésükkel kifejezik együttérzésüket. A gyászoló család.
"Az égő gyertyát nézem, Látom a fényben a léted, Az érzés oly megfogható, Várom, de nem nyílik az ajtó." BALÁZS ISTVÁN halálának 10. évfordulóján fájdalommal emlékezünk: felesége és gyermekei, ikertestvére és családja, és akik szerették.
"Emberi törvény kibírni mindent. S menni mindig tovább Még akkor is, ha nem élnek már benned Remények és csodák." (Hemingway) Fájdalomtól megtört szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy SOMODI BÉLA kecskeméti lakos, életének 77. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. január 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük hogy a szerettünktől egy szál virággal búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, Miénk a könny, a fájdalom. Akartunk mi annyi jót és szépet, De a sors életünkben, mindent összetépett." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰS ZOLTÁN kecskeméti lakos, 49 éves korában elhunyt. Temetése 2018. január 18-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
kölcsönpandák / 1 órája
Megérkezett Kínából a finnek szülinapi pandapárja
Kecskemét / 2 órája
Nyolcvanéves az Otthon mozi
régen és ma / 2 órája
Fedezze fel újra a puliszkát!
kecskemét / 2 órája
Óriási sikert arattak a BarIsOn- srácok
kecskemét / 2 órája
Amerika után Bécsben pallérozza tudását Károly Barna csellista
vitaminbomba / 3 órája
Nem csak nyáron frissít a gyümölcsleves