17°
18°

A szerelem is kortalan

Mit csináljak, ha a férfi, akit szeretek, fiatalabb nálam? – teszi fel ezt a kérdést egyre több negyvenes vagy idősebb hölgy napjainkban.

Míg a tengerentúlon egy felmérés szerint 40 és a 70 év közötti nők mintegy harmada randizik nálánál legalább tíz évvel fiatalabb férfival, addig ez a trend hazánkban még közel sem ölt ekkora méreteket. Ha nyitott szemmel járunk az utcán vagy szórakozóhelyen akkor azonban mi is egyre több idősebb hölgy-fialatabb férfi párt láthatunk. Az sem ritka, hogy húszéves srácok a többgyermekes, negyvenes nőket választják társként, hosszú távra.

A társadalom egyelőre még szkeptikus e párokkal szemben, holott már a sztárvilágból is számos példát tudnánk felmutatni pozítiv példaként. Gondoljunk csak Demi Moore-ra, Sharon Stone-ra, vagy Zalatnay Saroltára, mindhárman náluknál jóval fiatalabb férfiakkal kötötték össze életüket. A különbség azonban az, hogy míg ők bátran vállalják, addig mások a társadalmi előítéletektől tartva titkon tartják. Mindennek persze pozitív hatása is lehet a viszonyra: a titokzatosság, a rejtőzködés, a lopott boldog órák még értékesebbé tehetik a szerelmet mindkét fél számára.

Miért izgulnak rá a fiatal pasik az érett nőkre? Mit keres egy fiatal fiú az idősebb nőben? Anyakomplexusa van? Vagy csak a biztonságra és tapasztalt örömszerzésre vágyik? Némely férfit egyszerűen elvarázsolja, hogy milyen figyelemmel van iránta egy idősebb asszony, akiben felébresztette az anyai ösztönt. Hasonlíthatnánk az egészet azokhoz a fiatal lányokhoz, akik jelentős mértékben pszichés, tudattalan tényezők – és nem a pénz – hatására vonzódnak az idősebb férfiakhoz: apjukat keresve benne.

Nem elhanyagolható az a spirituális, intellektuális előny sem, amely főként a magasabb kornak köszönhető. Az idősebb hölgyek amellett, hogy nyitottak fiatalabb párjuk problémáira, de meg is lehet velük beszélni a súlyosabb, komolyabb kérdéseket is, amelyekre korukából adódóan életszerűbb válaszokat adnak.

Néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni. Egy felmérés szerint a fiatal férfiak nem hagyják ott az idős nőket egy másik nőért, pusztán azért, mert annak simább és feszesebba a bőre. Szintén tévképzet, hogy a tapasztalt nők csábítják el a fiatal férfiakat, a legtöbb esetben a férfiak kezdeményeznek. Meghökkentő adat ezen nagy korkülönbségű kapcsolatok tartóssága is. Az viszont igaz, hogy a kapcsolat széteshet, ha a férfi gyermeket akar, s a nő már nincs szülő korban.

Természtesen a kérdés szexológiai vonatkozásáról is szót kell ejteni. Több szexológus szerint: az ágyban a legjobb szex-páros a fiatalabb férfi és az idősebb nő. Ha a társadalom kevésbé utasítaná el ezeket a párokat  minden bizonnyal kevesebb lenne a magányos  korosabb nő és az egyedül élő gyámoltalan fiatalember is.

Mitől vonzó ma egy negyvenes hölgy? Köszönhetően a konditermeknek, a szépségszalonoknak és a sebészeknek, egyre jobban néznek ki ma az idősebb hölgyek. Sokan elválnak közülük, vagy megözvegyülnek, így nemcsak szerető, hanem hosszú távú új partner után is néznek. Mivel anyagilag nincsenek rászorulva, nem hatódnak meg egy BMW-től vagy egy nyaralótól, jobban érdekli őket az utazás, a vidámság és a barátság. Ha házasságra kerül a sor, újabban a nők díjazzák, hogyha a partner alacsonyabb társadalmi rangban van, mert így a férj engedelmesebb, jobban részt vesz az otthoni munkákban, aktívabb a gyermeknevelésben.


szponzorált tartalom
Süssünk Borbás Marcsival!
1+1 százalék
Közel másfél milliárdot dobtak össze a tehetségeknek az adózók
Kecskemét / 31 perce
Buszos céget alapít az önkormányzat
A jövő heti testületi ülésen szavaznak a képviselők az önkormányzati tulajdonú Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. megalapításáról, mely a DAKK helyett szervezheti a buszoztatást a városban.
Gyász
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik KIS OTTÓ LÁSZLÓ búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik ILLÉS AMBRUS PÁL temetésén megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy REMECZ JÓZSEF kecskeméti lakos, 68 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. március 29-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az életnek véget kell érnie, de a szeretetnek nem." Fájó szívvel tudatjuk, hogy KATONA JÁNOS ( nyá. törzszászlós, volt kecskeméti lakos) 2019. március 19-én életének 80. évében csendesen elhunyt Egerben. Szeretett halottunk hamvait végakaratának megfelelően Kecskeméten helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család
"Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm" Zsolt. 23,1 A boldog feltámadás reményében tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy vitéz GEBEI GYULA életének 93. évében 2019. március 15-én elhunyt. Utolsó földi útjára 2019. március 27-én, szerdán, 14.00 órai kezdettel kísérjük a református egyház szertartása szerint a kecskeméti Köztemetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük! Kecskeméti Református Egyházközség
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. MOLNÁR JÁNOS kerekegyházi lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2019. március 26-án, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük! A gyászoló család.
Köszönetet mondunk mindazon rokonoknak, ismerősöknek valamint a Szarvas és Őz utcai Sion Házak vezetőinek, dolgozóinak és lakóinak, hogy férjem JÓHEGYI ISTVÁN temetésén jelenlétükkel és az emlékezés virágaival osztoztak gyászomban. Képe maradjon szívünkben örök emlék. Gyászoló felesége.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik id. BACSA JÓZSEF temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Elment tőlünk, mint a lenyugvó Nap, de szívünkben él és örökké ott marad." Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RENDECZKY SÁNDOR 2019. március 15-én tragikus körülmények között Sarasotában életének 84. évében elhunyt. Köszönjük mindazoknak, akik gyászunkban osztoznak. Lelki üdvéért az egyház szentmisét szolgáltat a kecskeméti Piarista templomban 2019. április 1-jén, 18.30 órakor. A gyászoló család.
"Én nem haltam meg, az ami nektek voltam, még mindig vagyok. Nevessetek és gondoljatok rám, hiszen én itt vagyok veletek, csak én az út másik oldalán megyek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MÓCZA MÁRTA SAROLTA 94 éves korában elhunyt. Temetése 2019. március 26-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZÁLAS MIHÁLYNÉ Bevíz Erzsébet ballószögi lakos, 56 éves korában elhunyt. Temetése 2019. március 28-án, 13.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy id. GYULAI JÁNOS kecskeméti, volt úrihegyi lakos, 88 éves korában, 2019. március 18-án elhunyt. Temetése 2019. március 25-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban velünk együtt éreznek. A gyászoló család.
"Mentél volna, de nem akartunk engedni. Biztattunk, Te nem akartál maradni. Most szabad vagy, szárnyal a lelked. Benne vagy virágban, fában, fűben, mezőben. Nem felejtünk, bennünk élsz tovább örökre." Fájó szívvel emlékezünk JÓZSA JÓZSEF halálának 2. évfordulóján. Szerető családja.
"Nem ezt akartam, nem így akartam, Szerettem volna még élni, de a halál könyörtelen volt, el kellett menni. Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj, ha látom könnyetek. Ha rólam szóltok, mosolyogjatok, Emlékem így áldás lesz rajtatok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GEBURA ISTVÁN kerekegyházi lakos, 67 éves korában elhunyt. Temetése 2019. március 22-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. A gyászoló család.
"Ki mindig fáradt, most pihenni tér, földi jóságáért várja az égi bér. Édesanyánk, Isten veled, legyenáldott nyugvóhelyed!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SELMECI LAJOSNÉ Dági Margit a Bács- Kiskun Megyei Kórház régi Bőrgyógyászati osztály volt dolgozója kecskeméti lakos, 74 éves korában, 2019. március 1-jén hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. március 22-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton kérjük a búcsúztatáson megjelenőket szerettünktől egy szál fehér szegfűvel búcsúzzanak. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KIS OTTÓ LÁSZLÓ kecskeméti lakos, életének 87. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. március 22-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek a hónapok, múlhatnak évek, szívből szeretünk, s nem feledünk Téged!" Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk SÁRKÖZI LAJOSNÉ Terike halálának 4. évfordulójára. Szerető családja.
"A csillagok ragyogása volt két szemében Nap tündöklésénél szebb volt mosolya." Drága Testvéreim és Családtagjai, Barátaim, Ismerőseim! Szeretném veletek tudatni, hogy az elmúlás útjára léptem 2019. március 6-án. Én GUBÉNYI JÓZSEF BALÁZS autófényező mester életemet átadtam Teremtőmnek. Éltem 73 évet. Búcsúzom Tőletek 2019. március 21-én, 10.45 órakor egyházi szertartás szerint veszek búcsút. Gyertek Ti is utolsó utamra és kísérjetek végső nyughelyemre a kecskeméti Köztemetőben. Egyben köszönetemet fejezem ki, hogy megtiszteltetek utolsó földi utamon.
"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni, búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül szívetekben élhetek." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. BACSA JÓZSEF hetényegyházi lakos, életének 81. évében hosszantartó súlyos betegségben elhunyt. Temetése 2019. március 21-én, 14.00 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. A gyászoló család.
"Úgy mentél el ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOROS GYÖRGY TIBORNÉ Józsa Terézia kecskeméti lakos, életének 75. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. március 22-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szentmise 2019. március 25-én, 18.30 órakor lesz a kecskeméti Piarista templomban. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Gólyavédelmi akció / 32 perce
Négyezernél is több fészektartóval várja a gólyákat az E.ON
Nem csípik meg / 48 perce
Így mentené meg Morgan Freeman a méheket
összefüggés / 2 órája
Tovább élnek azok a gyerekek, akiknek képzettebb az anyjuk
kézilabda / 2 órája
Sötét borúra verőfényes derű a Messziben
Vincze Miklós
EP-választás / 2 órája
Hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését
Megy a vonat... / 3 órája
Sopronból is indul zarándokvonat a csíksomlyói pápai misére