22°
32°
17°

A szerelem is kortalan

Mit csináljak, ha a férfi, akit szeretek, fiatalabb nálam? – teszi fel ezt a kérdést egyre több negyvenes vagy idősebb hölgy napjainkban.

Míg a tengerentúlon egy felmérés szerint 40 és a 70 év közötti nők mintegy harmada randizik nálánál legalább tíz évvel fiatalabb férfival, addig ez a trend hazánkban még közel sem ölt ekkora méreteket. Ha nyitott szemmel járunk az utcán vagy szórakozóhelyen akkor azonban mi is egyre több idősebb hölgy-fialatabb férfi párt láthatunk. Az sem ritka, hogy húszéves srácok a többgyermekes, negyvenes nőket választják társként, hosszú távra.

A társadalom egyelőre még szkeptikus e párokkal szemben, holott már a sztárvilágból is számos példát tudnánk felmutatni pozítiv példaként. Gondoljunk csak Demi Moore-ra, Sharon Stone-ra, vagy Zalatnay Saroltára, mindhárman náluknál jóval fiatalabb férfiakkal kötötték össze életüket. A különbség azonban az, hogy míg ők bátran vállalják, addig mások a társadalmi előítéletektől tartva titkon tartják. Mindennek persze pozitív hatása is lehet a viszonyra: a titokzatosság, a rejtőzködés, a lopott boldog órák még értékesebbé tehetik a szerelmet mindkét fél számára.

Miért izgulnak rá a fiatal pasik az érett nőkre? Mit keres egy fiatal fiú az idősebb nőben? Anyakomplexusa van? Vagy csak a biztonságra és tapasztalt örömszerzésre vágyik? Némely férfit egyszerűen elvarázsolja, hogy milyen figyelemmel van iránta egy idősebb asszony, akiben felébresztette az anyai ösztönt. Hasonlíthatnánk az egészet azokhoz a fiatal lányokhoz, akik jelentős mértékben pszichés, tudattalan tényezők – és nem a pénz – hatására vonzódnak az idősebb férfiakhoz: apjukat keresve benne.

Nem elhanyagolható az a spirituális, intellektuális előny sem, amely főként a magasabb kornak köszönhető. Az idősebb hölgyek amellett, hogy nyitottak fiatalabb párjuk problémáira, de meg is lehet velük beszélni a súlyosabb, komolyabb kérdéseket is, amelyekre korukából adódóan életszerűbb válaszokat adnak.

Néhány tévhitet is szeretnénk eloszlatni. Egy felmérés szerint a fiatal férfiak nem hagyják ott az idős nőket egy másik nőért, pusztán azért, mert annak simább és feszesebba a bőre. Szintén tévképzet, hogy a tapasztalt nők csábítják el a fiatal férfiakat, a legtöbb esetben a férfiak kezdeményeznek. Meghökkentő adat ezen nagy korkülönbségű kapcsolatok tartóssága is. Az viszont igaz, hogy a kapcsolat széteshet, ha a férfi gyermeket akar, s a nő már nincs szülő korban.

Természtesen a kérdés szexológiai vonatkozásáról is szót kell ejteni. Több szexológus szerint: az ágyban a legjobb szex-páros a fiatalabb férfi és az idősebb nő. Ha a társadalom kevésbé utasítaná el ezeket a párokat  minden bizonnyal kevesebb lenne a magányos  korosabb nő és az egyedül élő gyámoltalan fiatalember is.

Mitől vonzó ma egy negyvenes hölgy? Köszönhetően a konditermeknek, a szépségszalonoknak és a sebészeknek, egyre jobban néznek ki ma az idősebb hölgyek. Sokan elválnak közülük, vagy megözvegyülnek, így nemcsak szerető, hanem hosszú távú új partner után is néznek. Mivel anyagilag nincsenek rászorulva, nem hatódnak meg egy BMW-től vagy egy nyaralótól, jobban érdekli őket az utazás, a vidámság és a barátság. Ha házasságra kerül a sor, újabban a nők díjazzák, hogyha a partner alacsonyabb társadalmi rangban van, mert így a férj engedelmesebb, jobban részt vesz az otthoni munkákban, aktívabb a gyermeknevelésben.


OTP Bank Liga
Kiütéssel győzött a Mol Vidi FC
Egészségben rejlik a szépség / 1 órája
Visszanyerni a formát szülés után? Nem lehetetlen!
A mozgás sokkal többet jelenthet egy kismamának, mint az előnyös megjelenéshez való visszatalálás. Négy kismama vallomása.
Gyász
"A múltba visszanézve valami fáj, valakiket keresünk, akik nincsenek már. Nélkülük szomorú, üres a házunk, mert tudjuk, hogy őket hiába várjuk." Fájó szívvel emlékezünk Édesanyánk születésnapján Édesanyánk és Édesapánk halálának 2. évfordulójára. GYULAI ELEK és GYULAI ELEKNÉ Szerető családja.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet, Szívünkben örk fájdalom és szeretet." HORVÁTH JÓZSEF halálának 1. évfordulójára Szerető párod, menyed és unokáid.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KARA PÁL kisfái lakos, 94 éves korában elhunyt. Temetése 2018. július 25-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Boldogok a szívükben tiszták, mert ők látni fogják Istent." Mt. 5:8 Szerettünk MOLNÁR RÓBERT a Kingspan kereskedelmi vezetője 2018. július 12-én, életének 51. évében családja körében csendesen elhunyt. Búcsúztatására a hozzá közelállók körében kerül sor. Kérjük, egy mécses gyújtásával emlékezz rá!
Fájdalommal tudatjuk mindenkivel aki ismerte, hogy MIKLOVICS JÓZSEF repülőgépszerelő az MH Légijármű Javítóüzem dolgozója hosszú, súlyos betegség után 2018. július 9-én elhunyt. Szerettünktől 2018. július 24-én, 9.00 órakor veszünk búcsút az izsáki felsővárosi temetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy DR. ZSEMBERY BÉLA a Megyei Kórház Gyógyszerészeti Osztály nyugalmazott főgyógyszerésze életének 77. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. július 26-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
,, Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed vigyázunk az álmodra... Te csak aludjál! Kedves szerettünk Isten Veled!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ BÉLA kecskeméti lakos, 78 éves korában hirtelen elhunyt. Búcsúztatása 2018. július 23-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapám, testvérünk, sógorunk, keresztapám, nagybátyánk és rokonunk CSORBA LAJOS GUSZTÁV türelemmel viselt hosszan tartó betegség után, 72 éves korában elhunyt. Temetése 2018. július 23-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAPP GÁBOR tiszaalpári lakos, 62 éves korában hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt. Utolsó útjára 2018. július 24-én, 10.00 órakor kísérjük a Tiszaalpári Felső Temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már. Nélküled szomorú, üres a házunk, még most sem hisszük el, hogy hiába várunk." TERCSI ISTVÁNNÉ Szűcs Julianna halálának 1. évfordulójára. Szerető párja.
"Mert a kiszabott esztendők letelnek és én útra kelek, és nem térek vissza." Fájó szívvel tudatjuk, hogy SÁNDOR LÁSZLÓ törökfái lakos, 66 éves korában elhunyt. Temetése 2018. július 20-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton modnunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÍK PÁLNÉ Válik Julianna kunpusztai lakos, 89 éves korában elhunyt. Temetése 2018. július 20-án, 9.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMJÁN BALÁZS kecskeméti lakos, 85 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2018. július 20-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben refomátus szertartás szerint. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GUBONYI JÓZSEFNÉ Hegedűs Terézia kecskeméti lakos, 88. életévében elhunyt. Temetése 2018. július 20-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy TETŐZI BÉLÁNÉ Túri Mária kecskeméti lakos, 71 éves korában, hosszú betegség után csendesen elhunyt. Temetése 2018. július 19-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÓBOR LAJOSNÉ Bodor-Tóth Gizella helvéciai lakos, 59 éves korában elhunyt. Temetése 2018. július 20-án, 11.00 órakor lesz a ballószögi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. MIHÁLYI LÁSZLÓ életének 84. évében, 2018. június 28-án elhunyt. Búcsúztatását 2018. július 17-én 15.00 órakor a szabadszállási római katolikus templomban tartjuk. Temetése 2018. július 20-án 16.00 órakor a Szent Gellért Plébániatemplom (Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 149.) urnatemetőjében lesz. A gyászoló család.
"Ne fájjon, amire nincs orvosság. Aminek vége, vége." (Shekaspeare) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PASKA JÓZSEF nyugalmazott rendőr alezredes helvéciai lakos, 72 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. július 19-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalom tudatjuk, hogy KOVÁCS JÁNOSNÉ Borika 2018. július 4-én elhunyt. Temetése 2018. július 19-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
URBÁN ISTVÁN Drága Öcsém! 7 éve távoztál a földi létből. "Hogy végtelen tér és örök idő Csak egyszer alkotott olyat, minő Te voltál s hasztalan repül tova, Hozzád hasonlót nem szül már soha." (Vajda János) Nagyon hiányzol! Nővéred: Katalin
négylábú gyógyító / 1 órája
Kiszimatolják a pánikrohamot a kutyák (videó)
nyársapát / 2 órája
Összeértek az ízek a jubileumi Lecsófesztiválon
Az Adria vonzereje / 2 órája
Egyre több magyar utazik Horvátországba
Áhított nyugalom / 3 órája
Wolf Kati a családját, a zenélést és Balatonalmádit szereti
Kecskemét/Parád / 3 órája
Közel kerültek a természethez a táborban
Egészséges, fenntartható, gazdaságos / 3 órája
Kétszer ennyi halat kellene ennünk