Közélet

2011.08.25. 18:00

Kecskemét kenyere Kécskén készül

A tiszakécskei Fejedelmi Pékség teljes kiőrlésű búzából, rozsból és árpából készült különleges sötétes színű kenyere terméke kapta a Kecskemét kenyere címet.

B. Zs.

A Hírös Hét programjaként a megyei kereskedelmi és iparkamara kedden és szerdán délután a kecskeméti városháza előtt kóstolót rendezett. A kamara meghívását öt cég fogadta el: a kécskei Fejedelmi Pékség Kft, a kiskunfélegyházi Malom Kft, a kiskunfélegyházi Kovács J Pékség Kft, a kecskeméti Cseh Pékség, illetve a Türr István Képző és Kutató Központ Kecskeméti igazgatósága állta a kóstolók rohamát.

Kenyérkedvelők pedig voltak bőven, ugyanis több, mint háromezren szavaztak, véleményt nyilvánítva az ínycsiklandozó ízletes termékekről. A fehér füst csütörtökön szállt fel, ugyanis ekkor összesítették a voksokat, amelyek alapján egy évig a kécskeieké a Kecskemét kenyere cím.

Délután a fesztiváli nagyszínpadon Zombor Gábor polgármester és Gaál József kamarai elnök nyújtották át az elismerő okleveleket, és az első helyezett ajándékát. A baon.hu munkatársának Lovas József, a Fejedelmi Pékség cégvezetője elmondta: nem rég lett nagykorú a vállalkozásuk, amely nyolcvan embernek ad munkát. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a pékversenyre a Kécskéről, Nyárlőrincről, Szentkirályról is érkeztek kóstolók, akik szimpátiájukkal jutalmazták a pékséget.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Felvételünkön Hoffmann Gábor, a két résztulajdonos Hoffmann Gáborné és Lovas József , illetve Lovas Józsefné
[/caption]

A vállalkozás 35 településre szállít naponta friss árut. Köztük azt a kenyeret is, mely győzelmet hozott a versenyen. Ezt közel 17 éve gyártják, a recept szinte változatlan, egészséges könnyen emészthető, rostban gazdag kenyér. A termék héját szezámmag borítja, mely tízszer több kalciumot tartalmaz, mint a tej. A kecskeméti piacon illetve még három boltban vehető meg a kenyér. A pékversenyt a megyei kereskedelmi kamara negyedik éve rendezi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!