Apróhirdetés

Kategória

Összes

Összes
Albérlet
Állást kínál
Állat
Felhívás, közlemény
Gépek, gépalkatrészek
Ingatlan
Jármű
Mezőgazdaság
Vállalkozás
Vegyes
2019. Július 19. 0
Együtt ünnepelnek a ladánybeneiek!

Jövő szombaton rendezik meg Ladánybenén a hagyományos Falunapot, mely a községben lakók nagy ünnepe.

Az egész napra változatos kikapcsolódást nyújtó rendezvényre a környező településeken élőket is örömmel várják.
Ladánybene azon kevés települések közé tartozik, ahol nem jellemző az elöregedés. A fiatalok nagy része helyben alapít családot. A közösség összetartó, melyet a Falunap iránti nagy érdeklődés is bizonyít. A hagyományosan, július utolsó szombatján megrendezett Falunapon ezúttal is sportos, gasztronómiai, kulturális és szórakoztató programok követik egymást a sportpályán. A rendezvény ezúttal is lehetőséget biztosít a helyi közösségek bemutatkozására. Az est fénypontjának pedig a nyilvános tévéfelvétellel egybekötött Bomba Party ígérkezik Maryvel.
Miért szeretnek a helyiek Ladánybenén élni? A válasz kézenfekvő: az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a község élhető legyen és folyamatosan fejlődjön. E törekvés eredményeiről, az elmúlt években megvalósult beruházásokról Kardos Attila polgármester adott számot.
– Az önkormányzatunk – pályázati forrásokból és önerőből – korszerűsíti intézményeit. Ma már valamennyi korszerűen felújított. Az elmúlt időszak beruházásai közül kiemelném a saját forrásból megépült új óvodát, a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését, az IKSZT épületének kialakítását, felújítását, a művelődési ház, valamint az előtte lévő park felújítását, a járdák megújítását, a település központjának rendbetételét, a régi óvoda épületének felújítását, a játszótér kialakítását és a víztorony megépítését. Nem utolsósorban büszke vagyok arra, hogy Ladánybene belterületen ma már nincs egyetlen földút sem, valamennyit sikerült szilárd burkolattal ellátnunk – sorolta Kardos Attila polgármester.
A beruházások közül az egyik legjelentősebb a polgármesteri hivatal korszerűsítése volt, melyre 45 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. A projekt keretében kicserélték a homlokzat nyílászáróit, a falakat, valamint a tető- és padlásfödémet hőszigeteléssel látták el, korszerűsítették a fűtésrendszert, az akadálymentesség elvárásainak megfelelően bővítették a hivatalt.
– Jelenleg is több beruházásunk zajlik. A piac kialakítására 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A polgármesteri hivatalnál parkosítjuk az udvart és parkolókat alakítunk ki. Régi igénynek teszünk eleget azzal, hogy 21 önkormányzati építési telket hozunk létre még ebben az évben – mondta a polgármester, majd hozzátette: Ladánybene fejlődése szempontjából a jövőben a legfontosabb a szennyvízhálózat kiépítése, valamint a tornaterem megépítése és a pedagógus szolgálati lakások kialakítása lesz.

Falunap – 2019. július 27. Sportpálya
Programok
8.00: Kispályás labdarúgókupa és főzőverseny
10.00: Emlékoszlop-avatás
10.30: Fotó- és képzőművészeti kiállítás megnyitója
11.30: Szentmise
13.00: Talentum Tánciskola
13.15: Margaréta Nyugdíjas Klub
13.45: Eredményhirdetés,
díjátadás
14.00: Komáromi Pisti
15.00: Kutyás bemutató
16.00: Községi műsor
17.00: Bomba Party Maryvel (Nótár Mary, Jolly és Suzy,
Matyi és a Hegedűs,
Rocco, Szandi, Burai Krisztián,
Nova Brigitta, Dred és Doris)
23.00: Tűzijáték
23.15–02.00: Retro
Disco Héjas Sándorral
szponzorált tartalom
Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára
szponzorált tartalom
A legjobb fiatal zeneművészek díja
Kecskemét Gulyás Sándor
Megjutalmazták a mindennapok angyalait
győri késelés / 14 perce
Kásler Miklóstól kérnek segítséget a tanárok
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt kéri, hogy a tárca tűzze napirendre a közfeladatot ellátó személyek biztonságának kérdését.
Gyász
"Az élet örök..." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy szeretett Édesanyánk FÜREDI IMRÉNÉ Balla Krisztina kecskeméti lakos, 85 éves korában, 2019. november 27-én elhunyt. Végső nyughelyére 2019. december 13-án, 11.45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy édesanyánk, nagymamánk CSÍK JÁNOSNÉ Papp Katalin életének 89. évében, 2019. november 26-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 11-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben a református egyház szertartása szerint. Köszönet azoknak, akik a búcsúztatásán megjelennek. Emléke örökké szívünkben él. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÖRGŐ TIBOR JÁNOS kerekegyházi születésű, zsámbéki lakos, 79. életévében elhunyt. Temetése 2019. december 10-én, 13.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BEREGSZÁSZI JÓZSEF asztalos kecskeméti lakos, 74 éves korában, hosszantartó betegség után, 2019 november 23-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 10-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KRISTÓ SÁNDORNÉ Megyeri Magdolna kecskeméti lakos, 84 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 10-én, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KISHÁZI PÁL nyugállományú honvéd őrnagy, az MH. 59. Szent Györgyi Dezső Repülőbázis tisztje, majd a Konica Minolta Magyarország Kft. kecskeméti telephelyének dolgozója életének 58. évében, méltósággal viselt súlyos betegségben 2019. november 24-én elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni katonai szertartással történő búcsúztatása 2019. december 9-én, 11.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben lesz. A gyászoló család.
"Úgy mentél el ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÁL CSABÁNÉ Kovács Klára kecskeméti lakos, életének 59. évében szíve megszűnt dobogni. Hamvasztás utáni temetése 2019. december 10-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak,akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BIMBÓ JÓZSEFNÉ Szabó Mária kecskeméti lakos, 92 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 6-án, 15.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Fájó szívvel tudatjuk, hogy KOVÁCS JÓZSEFNÉ Csernák Erzsébet Kecskemét-kisfái lakos, 81 éves korában elhunyt. Temetése 2019. december 5-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KORMÁNY BÉLA hetényegyházi lakos, 75 éves korában hosszú súlyos betegség után elhunyt. Temetése 2019. december 5-én, 10.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Ma is, mint oly sokszor Rátok emlékezünk, régi idők fénye ragyogja szívünk. Nem feledünk soha, míg csak szívünk dobban, velünk voltatok mindig jóban és rosszban." Fájó szívvel emlékezünk szüleink TORNYI JÁNOSNÉ Németh Mária halálának ötödik és TORNYI JÁNOS halálának közelgő első évfordulójára. 3 gyermeke és családjaik
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GULYÁS IMRÉNÉ Ványolós Mária életének 90. évében itt hagyott bennünket. Utolsó útjára 2019. december 2-án, 13.00 órakor kísérjük a lakiteleki Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GALAMBOS SÁNDORNÉ Bori nővér Honvédkórház volt dolgozója kecskeméti lakos, életének 81. évében elhunyt. Temetése 2019. december 3-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Adhat az Isten márványból palotát, csak egyet nem adhat még egyszer: drága jó Édesanyát." Fájó szívvel tudatjuk, hogy drága Édesanyám, Anyósom, Nagymamám SZUROK JENŐNÉ Julika 2019. november 15-én életének 83. évében eltávozott. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2019. november 29-én, 13.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben búcsúztatjuk. Gyászmise a temetés után 15.00 órakor lesz a kecskeméti Barátok templomában. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Édesanyánk Dr. CSÁSZI ERZSÉBET búcsúztatása 2019. december 2-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szerető gyermekei.
"Testem elment, itthagyott, de a lelkem csillagként az égen örökké fent ragyog." Fájó szívvel szeretnénk tudatni mindenkivel, hogy szeretett Édesanyánk VARGA JÓZSEFNÉ Szabó Irma Mária üzletvezető, kereskedő, vállalkozó, szeretni való feleség és Édesanya, életének 70. évében, 2019. november 8-án feladta a harcot. Az utolsó pillanatig küzdött, de van olyan amit nem lehet leküzdeni, a Sorsot. Most már apa vigyáz rá és egymás társaságát élvezik. Végső búcsút 2019. november 30-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő szertartással veszünk a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzzék, koszorúk, virágcsokor helyett egy szál fehér virággal búcsúzzanak. Köszönettel: Gyermekei
"Küzdelmes volt az út, mely most véget ért, fáradt tested megpihenni tért. Végső utadra indulj megnyugodva, szeretetünk elkísér égi otthonodba." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. KOZMA IMRE kerekegyházi lakos, 84 éves korában elhunyt. Temetése 2019. november 29-én, 10.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telnek a hónapok, múlnak az évek szívből szeretünk, s nem feledünk téged." ANTAL JÓZSEFNÉ Antal Mária halálának 3. évfordulójára. Szerető családja.
"Számomra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Megrendült szívvel tudatjuk, hogy a legdrágább Édesanya, Feleség, DR. KÓSÁNÉ STÁBEL GABRIELLA kecskeméti lakos, 63 éves korában szíve szomorú hajnalon megszűnt dobogni. Utolsó útjára 2019. november 29-én, 14.00 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Megállt egy nemes szív, mely értünk dobogott, s pihen a két áldott kéz, mely értünk dolgozott." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy özv. GERBER MIKLÓSNÉ Olajos Hajnalka kecskeméti lakos, 81 éves korában, 2019. november 18-án hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. november 29-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
galériával / 24 perce
A Mikulás Kiskunhalas főterére is ellátogatott
Mester-Horváth Nikolett
befolyásolás / 40 perce
Hangosabban énekelnek a madarak a repülőgépek miatt
aukció / 44 perce
Elárverezik a Grateful Dead egykori frontemberének gitárját
150 éves barátság / 55 perce
Orbán Viktor: Magyarország és Japán érdekelt egymás sikerében
50. születésnap / 1 órája
Az Aerosmith huszonhat év után jövőre visszatér Magyarországra
tippek / 1 órája
Így lehet meghitt hangulat a lakásban