Olimpia2020

2021.08.04. 12:57

Négygólos győzelem a horvátok ellen – elődöntősök a magyar férfi pólósok!

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja 15–11-re legyőzte Horvátországot a tokiói olimpia negyeddöntőjében, bejutott az elődöntőbe, ahol Görögország lesz az ellenfele.

Forrás: Tumbász Hédi

Nagyjából minden összeállt ezen a meccsen: szigorú védekezés, jól védő Nagy Viktor, óriási munkát végző centerek, végre Tokióban is pontosabban célzó balkezesek. És ott volt Manhercz Krisztián, aki egymaga hetet lőtt a horvátoknak – ihletett formában pólózott!

A kiegyenlített első tizennégy perc után két góllal ellépett a magyar csapat, méghozzá nem is akármilyenekkel: Angyal Dániel lényegében az üres kapuba lőtt akcióból, majd Varga Dénes mintegy tíz méterről mattolta Marko Bijacot, ezzel kétgólos előnyben cserélhettünk térfelet.

A horvátok azonban ledolgozták a kétgólos hátrányukat, köszönhetően többek között annak, hogy hosszas videózás után megadtak egy gólt, ami az általunk látott kameraállás alapján nem tűnt annak. Csakhogy ez felbosszantotta Nagy Viktort, aki innentől kezdve fenomálisan védett. A védekezés szigorú volt, elöl jöttek a gólok, 12–8-nál pedig már elkezdhettünk az órával is játszani.

A horvátok még próbálkoztak, de három gólnál nem tudtak közelebb zárkózni, többek között azért is, mert könnyelmű labdavesztésünk után Nagy Viktor ziccert védett. Az utolsó perc háromgólos magyar vezetésről kezdődött, a végén még Varga Dénes kiharcolt egy ötméterest, amit Jansik Szilárd gólra váltott. A magyar csapat 15–11-re győzött, és tizenhárom év után ismét bejutott a négy közé.

Csak szólunk: amikor legutóbb itt járt a válogatott, akkor győzött is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!