asztalitenisz

2021.07.24. 15:02

Madarász Dóra kiesett a tokiói olimpia nyitónapján

Madarász Dóra kikapott első mérkőzésén és kiesett az asztaliteniszezők tornájának szombati nyitónapján a tokiói olimpián – írja az MTI.

Morva Daniella

Pergel Szandra (b) és Madarász Dóra asztaliteniszezők a Tokió Metropolitan Gymnasiumban edzenek Tokióban

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

– A Fővárosi Sportcsarnokban a magyar játékos ellenfele a negyedik olimpiáján szereplő, rutinos nigériai Offiong Edem volt, aki számottevő nemzetközi eredménnyel nem rendelkezett. A négyszeres Eb-bronzérmes Madarász azonban nem tudta érvényesíteni a papírformát, s a 34 éves Edem hat perc alatt szettelőnybe került – jelentette Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója.

Az MTI közleménye szerint úgy tűnt, a magyar pingpongos a folytatásban magára talált, már 7-3-ra is vezetett, ám a nigériai versenyző sorozatban öt pontot szerzett és a második játszmát is behúzta.

A 26 éves, kecskeméti születésű Madarász Dóra a harmadik szettben is 8-8-ra állt. Végül 11-9-re veszített, továbbra sem találta Edem játékának ellenszerét, aki magabiztosan gyűjtögette a pontjait.

A negyedik játszma 8-8-a után sikerült szépíteni, a várt fordulat azonban elmaradt. A nigériai versenyző az ötödik szettben 8-2-re elhúzott és 35 perc alatt megnyerte a meccset.

Női egyesben még a negyedik olimpiáján szereplő, kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina áll asztalhoz Tokióban, ő vasárnap a 48 között kezd a svájci Rachel Moret ellen, aki az első fordulóban a brazil Jessica Yamodát verte 4-2-re – derül ki a közleményből.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!