hírek, képek, témák - Oktatás
Egyedülálló: izzadásgátló pulóverek ezüstszemcsékkel
| Antibakteriális hatású, ennek köszönhetően izzadásgátló pulóverek állíthatók elő annak a technológiának köszönhetően, melyet a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy fonalfeldolgozó céggel együttműködve fejlesztettek ki.
Az ember attól még menő fej lehet, ha érdekli a szakmája, és tud is melózni
| Gyanítottam, hogy nem mindenben tudok lépést tartani a száguldó világgal, no de azért ezt nem gondoltam... Nem merek tükörbe nézni! A szakmunkásképzés időtartama 4 esztendőre nőtt az utóbbi évek, évtizedek valamelyikében anélkül, hogy én vettem volna az adást.
Kónya József a dobogó legfelső fokán
Március 3-a és 5-e között – immár hatodik alkalommal – rendezték meg az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyt Mohácson.
Közeleg a beiratkozás
| A héten kikerült a kecskeméti óvodák ajtajaira és faliújságjaira az idei óvodai beiratkozás felhívása.
Nagy pofon a felső tagozaton
| Buktatni vagy sem. A kérdés bármily furcsa, a jelenlegi kampány egyik témája.
A lustának nem jár pénz
| A vállalkozók gyakran panaszkodnak arra, hogy az iskolákból kikerülő szakmunkás fiatalok közül jó néhányan sem szakmailag, sem emberileg nem valók a munkapadok mögé. A szakma fogásait elvárható módon nem ismerik. A munkához való hozzáállásuk is hagy némi kívánnivalót.
Tanulj a zsebpénzedért!
| Ezekben a napokban érkeznek a diákok számláira a 10 ezer forint összegű ösztöndíjak. A lusta diákok semmit nem kapnak.
Bioinformatikát tanultam Mettenben
| Tavaly nyár végén egy ösztöndíjnak köszönhetően két hetet tölthettem el Németországban. A pályázat kitöltésekor négy kurzus közül lehetett választani: demokrácia, játékteória, WTO és bioinformatika. Én az utóbbit jelöltem meg elsőként.
Projektwoche in Graz
| Nagy megtiszteltetés ért hármunkat: Fiedler Szandra és Hamza Dóra, (11. D) tanulóit és engem, hogy a nemzetközi Alpok-Adria projekthéten mi képviselhettük iskolánkat Grazban, Stájerország fővárosában.
A gyámhivatal befejezte a vizsgálatot, a rendőrség még nyomoz
| A gyámhivatal már lezárta a célvizsgálatát, de a rendőrségi nyomozás még tart a kecskeméti Juhar utcai intézményben. Úgy tudjuk, az ügyészségen még a héten is jelentkeztek újabb tanúk.
Képgalériák - Oktatás
-
Alapítványi bál a Rákócziban
2010. március 7. (vasárnap)
-
Sulikuckó a Rákócziban
2010. március 6. (szombat)
-
Megatánc a Rákócziban
2010. március 4. (csütörtök)
-
A vers a lélek, az elme és a szavak virága
2010. február 20. (szombat)
-
Ismét nyílt nap a Rákócziban
2010. február 17. (szerda)
Témák - Oktatás
-
Kultúra
Kultúrával kapcsolatos összes hír.
-
Közérdekű híreink
Minden a közüggyel kapcsolatban.
-
Egyéb
Ami máshová nem való, az itt található.
-
Oktatás
Tanulással, oktatással kapcsolatos írásaink.
-
Vélemények
Vélemények a megyében történtekről.
-
Gazdaság
Minden, ami zsebre megy, gazdasági cikkek.
-
Séta
Sajtó és Tanulás, média oktatás.
-
Önkormányzat
A helyi önkormányzat, képviselő-testület munkájáról szóló hírek témája
Közélet
Kultúra
- Legfrissebb
- Legolvasottabb
- Legvitatottabb
Kiemelt témák - BAON.HU
Traffipax | Küldjön hírt! | Vélemények | Moziműsor | H1N1 | Idézhető idézetek | Cégtár | Mercedes-gyár
Képgalériák
Róluk írtunk legtöbbet
Bábel Balázs | Bányai Gábor | Bodolay Géza | Buda Ferenc | Cseke Péter | Dávid Károly | Dr. Balogh László | Dr. Fodor Endre | Farkas Gábor | Gazsó László | Hegedűs Zoltán | Lezsák Sándor | Mikulás Ferenc | Réczei Tamás | Révfy Zoltán | Sipos László | Szemereyné Pataki Klaudia | Tomiszlav Szivics | Zombor Gábor | Zuschlag János
Hírcsatornák - kövessen minket RSS-en!
Napi horoszkóp
-
Kitűnően tud takarékoskodni, jól bánik a pénzzel. Mindent elvállal, ami jövedelmet hoz, még azt is, amit más nem tud megcsinálni. Arra ügyeljen,...
-
Ámor megint szíven találta. Azonban a szerelemben igen zárkózott, nehezen nyílik meg. Az élet örömeit nem tudja felhőtlenül élvezni, mert...
-
Fantáziája szárnyaló. Sok mindenre kíváncsi, és ki is próbálja az útjába kerülő lehetőségeket. Szolgálatkész, a közös munkákból kiveszi a részét.
-
A mai napra nem sok jót ígérnek a csillagok. Türelemre és kitartásra van szüksége, terveit most nem igazán tudja megvalósítani. A gondok özöne...
-
Ma ne számítson arra, hogy könnyen eléri a célját, még akkor sem, ha nem ütközik leküzdhetetlen akadályokba. Ha pedig utazásra kényszerül, akkor...
-
Ha nem elég figyelmes, ma lemaradhat valamiről, amit később megbánhatna. Legyen tehát résen, és a kínálkozó lehetőségeket ne szalassza el...
-
Ma sokkal aktívabb, energikusabb, határozottabb, mint tegnap volt. Hisz az igazában és mindent megtesz, hogy ezt bebizonyítsa mások előtt....
-
Új szerelem a láthatáron! Közelebb, mint gondolta volna. A pillantásokból is láthatja, hogy csak a kezét kell kinyújtania.
-
Rengeteg megbeszélnivalója akadna társával, de szinte soha nincs rá ideje. Legyen most Ön az erősebb, szakítson időt a párbeszédre. Tisztázódnak a...
-
Képes az élet apró örömeit is élvezni, ami közérzetére és egészségére is kedvező hatást fejt ki. Csupa pozitív hatások érik a mai napon. Valaki...
-
Óriási eredményeket ért el, amit mások is elismernek, ezért büszke lehet magára. Kedvező helyzetét igyekezzen kihasználni munkahelyén! Este menjen...
-
Megjelenését igyekezzen a legjobb formába hozni. Ezek a dolgok nagyon sokat jelentenek. Ön is jól érzi magát, és mások is elismerik, vonzónak...
- Pénzbüntetést kapott a kecskeméti közjegyző
- Árokba csúszott a VW, hárman megsérültek
- Egy busz borult fel az 55-ösön
- Kigyulladt a kocsija, a szerelőket hibáztatja
- Lajtoskocsi hozza majd a vizet?
- Ipari méretű illegális pálinkafőzőre bukkantak Kiskőrösön
- Ittas biciklist gázoltak el Kecskeméten - Fotókkal!
- A tél utolsó támadása további havazást hozhat
- Kecskeméti lányok is indulnak a Megasztáron
- Dróthurkokkal ölik a kutyákat?
- Hat év fegyházat kapott a kecskeméti fajtalankodó
- Családi dráma a mai esti Mónika-showban!
- Barátok közt: beugró játssza Kertész Gézát
- Rekordsebességgel mértek be egy Mercedest
- Öcsi lett a reklámarc
- Lassan, de méltóságteljesen jön a Duna
- IFA kompresszor új, javítókészlet. HL 61-02-es pótkocsihoz fékerőszabályozó, lámpagarnitúra,...
- Ford Sierra 2000-es 1987-es kiadású forgalomból ideiglenesen kivonva, üzemképesen eladó. Telefon:...
- Golf V., Octávia II. D. gépkocsikat vennék! Telefon: 06-20/398-0657 Kínálati ár:...
- Méhészetből L60-as IFA eladó. 78/475-203, 06-20/269-9821