Baloldali ügyek

2024.04.29. 13:30

Tordai Csaba kényes ügyben falazhatott a bukott miniszterelnöknek (videó)

Már a 2010 előtti baloldali kormányzás éveiben is több hajmeresztő akciónak volt a főszereplője Karácsony Gergely jogi főtancsadója.

MW

Gyurcsányék kezén a Városháza: kényes ügyben falazhatott a bukott miniszterelnöknek Tordai Csaba

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Tordai Csaba a kormányváltás utáni években Bajnai Gordon egykori miniszterelnök projektjeiben tevékenykedett a baloldal ügyének előmozdításán, legutóbb pedig a főpogármester mozgalmának a „mikroadomány”-ügye kapcsán került a NAV célkeresztjébe Gyurcsány Ferenc bizalmi embere – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója, Tordai Csaba régi bizalmi embere Gyurcsány Ferencnek, és több fontos pozíciót is betöltött a 2010 előtti baloldali kormányok idején. Így például volt az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője is, majd 2007-ben a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára lett és maradt Gyurcsány lemondását követően is, a 2009 tavaszán alakult Bajnai-kormány alatt. Korábbi sajtóhírek szerint Tordai annyira erős embernek számított a baloldalon, hogy egyes esetekben ő vezette a kormányülést Gyurcsány Ferenc távollétében. 

Tordai több más hajmeresztő akciónak is főszereplője volt a 2010-es kormányváltás előtt. Így például Gyurcsány Ferencnek falazhatott, amikor a Miniszterelnöki Hivatal üres papírokat adott ki az Origó érdeklődésére a 2006-os zavargások idején tartott kormányülések összefoglalói gyanánt. Bár jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy a dokumentumot nem lehet teljesen titkosítani, a MeH úgy vélte, hogy teljesítette a törvény előírásait, még úgy is, hogy minden szót kitörölt a szövegből.

Figyelemre méltó, hogy a 2010-es kormányváltáskor is Tordai – mint a MeH jogi és közigazgatási államtitkára – vezényelte le az átadás-átvételt, ami végül botrányba fulladt. Még arról is Tordai Csaba tájékoztatta az érintetteket, hogy az elektronikus levélfiókokért felelős Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szakemberei kiürítették a Bajnai-kormány minisztereinek, államtitkárainak és miniszteri titkárságvezetőinek e-mail-fiókjait.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában