Párbeszéd

2023.04.02. 21:30

A kormány köszönti az autizmussal élőket

Címkék#autizmus

Az Autisták Országos Szövetsége több mint három évtizede dolgozik azon, hogy biztonságos jövőképet nyújtson az autizmussal érintett embereknek és családjaiknak.

Az autizmus világnapja alkalmából kék fénnyel megvilágított Gellért-hegyi Szabadság-szobor 2022. április 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A magyar kormány folyamatosan párbeszédet folytat az autizmussal élőket képviselő szervezetekkel - emelte ki Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap, az autizmus világnapján.

Azt írta, ezen a területen különösen érvényesül a "Semmit rólunk, nélkülünk!" elve.

Nyitrai Zsolt közölte, hogy az autizmus ügye Magyarországon több mint 100 ezer embert érint, a nemzetközi előfordulási gyakorisági adatok szerint ma már minden 68. gyermek autista.

Kiemelte: vasárnap van az autizmus világnapja, amely a felismerés, a megértés és az elfogadás fontosságára irányítja a figyelmet.

Nyitrai Zsolt a bejegyzése mellett egy videót is megosztott. A kormány megbízásából készült felvételen elhangzik, hogy az autizmussal élők sokszínűek, akik más utakon, gondolkodásmóddal ismerik meg a világot. Az Autisták Országos Szövetsége több mint három évtizede dolgozik azon, hogy biztonságos jövőképet nyújtson az autizmussal érintett embereknek és családjaiknak. A kormány köszönti az autizmussal élőket és köszöni a szövetség lelkiismeretes munkáját - hangzik el a videóban.

Az autizmus világnapjáról Szijjártó Péter is megemlékezett közösségi oldalán: 

Ezen a napon különösen fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az autisták elfogadásának, megértésének és segítésének jelentőségére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában