Hírek

2004.10.16. 08:37

Fullajtár Andrea újra a színen

Konkoly E.

– Nyolc hónapos a kisfia, Gergő. Nem furcsa, hogy esténként otthon kell hagynia?
– Még nem tudtam, kit hagyok otthon, amikor megállapodtam a színház vezetőjével, Zsámbéki Gáborral, hogy visszamegyek. Csak egy új darabban próbálok, a Medeiá-ban. A szerep nagyon izgalmas. Rakovszky Zsuzsa újrafordította Euripidészt, kihagyta a korabeli utalásokat. Modern dráma született belőle, amelyben a hangsúly a férfi–nő kapcsolatára esik. Az a szándékunk, hogy a hűtlen Jászont és a bosz-szúálló Mede-iát is megértsék a nézők.
– Medeiát nem könnyű megérteni. Annyira hatalmába keríti a szenvedély, hogy nemcsak férje új kedvesét, de a saját gyerekeit is megöli.
– Rosszul szeret, a szenvedély irányítja. Meg is bűnhődik érte, hiszen félisten, aki soha nem hal meg. Vagyis elkövetkezendő életét egy tüzes szekéren tölti.
– Hányszor játszik egy hónapban?
– Húsz estémet töltöm a Katona József Színházban és a Kamrában. Visszavettem a szerepemet a Tartuffe-ben, A talizmánban, Az idiótában, a Kés a tyúkban és a Vaginamonológokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!