Hírek

2004.10.15. 13:59

Földgáz nélkül maradtak a Lujza utcai polgárok

Izing A.

A Teleki téri piacot úgy körbeásta a Fővárosi Gázművek (FGM Rt.), mintha várárkot szánna a legendás Eldorádó köré. A térbe torkolló Lujza utca 1. szám alá nyitok be, a társasházi közös képviselőhöz. Akkora a nyüzsgés, mint egy kampányirodán. A házak elöregedett gázvezetéke nem állta ki a nyomáspróbát, ezért nincs gáz három százéves házban, amelyek közül a legkisebben is 114 lakás van. A közös képviselő most harcolt ki 10,5 millió forint önkormányzati hitelt a csövek cseréjére. Ezt a lakók fizetik vissza, négyzetméterenként és havonta 54 forintot. Még sincs gáz. Teljes a felháborodás. Nemec Károlyné közös képviselő nem érti, hogy
a Fővárosi Gázművek miért a fűtési szezonban bont és épít.
– Azért, mert korábban nem kaptunk bontási engedélyt az útra az Orczy téri útfelbontások miatt – veti közbe a gázművek munkatársa az irodában. Ez volt a menekülőút. Kész lett az Orczy tér, így jöhettek a gázosok a Teleki térre.
– Mikor lesz gáz? – kérdeztük.
– Nem tudjuk. Meg kell szüntetnünk a szivárgást. 5 és 15 térfogatszázalék közötti mennyiségben a földgáz már robbanhat. Nem játék.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!