Kérdezze Feke Pált!

Kérdéseiket 2010.09.21. 16:00-ig tehetik fel.
 • 1. Móni Kedves Pali! Jól láttam a minap, hogy nagyon lefogyott? Hogy csinálta? Árulja el a titkát! (Egyébként nagyon jól áll!)
 • Feke Pál Nincs titkom. Odafigyeltem a táplálkozásomra, kenyeret egyáltalán nem ettem, viszont sok folyadékot és gyümölcsöt fogyasztottam. És a túlhajszolt élet is hozzá segített a fogyáshoz.
 • 2. Rajongó Nem követtem a tehetségkutatót, így nem ismertem Önt. Amikor a szegedi Dóm téren azonban meghallottam énekelni, libabőrös lettem. Azóta odafigyelek a munkájára, és végigkövettem a Csináljuk a fesztiválban, láttam további szerepekben. Gratulálok a tehetségéhez és szorgalmához! Már alig várom a bemutatót! Hogy tetszik Kecskemét, a mi kis városunk?
 • Feke Pál Nagyon szeretem, amikor vidéki színházba sodor az élet és Kecsekmét különösen gyönyörű város. Igyekszem a próbák között minnél többet megismerni belőle. Azt pedig nyugodtan mondhatom, hogy a kecskeméti Katona József színház az ország egyik legszebb színháza, egy igazi ékszerdoboz. Nagyon kedves! Köszönöm a kedves szavakat!
 • 3. Nagy Anikó Kedves Művész Úr! Legutóbb Jézus szerepével kápráztatott el. Nagyon érdeklődéssel várom Feke Pál Valjeanját is. Lenyűgöz az, amit Öntől látok, talán ezért van tele a fejem kérdésekkel. Sorolhatom?:) 1. Mennyire érzi úgy azt, hogy a musical műfajában háttérbe szorul a színészi játék az énektudás mögött? 2. Jellemző még a rendezők között ez a hozzállás vagy megváltozott e már a helyzet. 3. Mennyire instruálják a rendezők? 4. Mit csinál, ha egy rendezői instrukcióval nem ért egyet, ha az ösztönei mást sugallnak? 5.Elő szokott e fordulni, hogy előadás után nem tud a karakterből, szerepből kilépni, és az belül dolgozik tovább? 6. Rendkívül szoros időbeosztásban élhet. Mikor volt utoljára színházban nem munka kapcsán, szórakozás céljából? 7. Kiváló színpadi művésznek tartom. Vannak egyéb- színházhoz- kapcsolódó ambíciói? 8. A végére egy sztereotip kérdésem lenne. Több színésznek való repertoárral rendelkezik. Nem számoltam össze de, 50 körülire saccolom a nagy szerepeit. Van e szerepálma, ha igen mi lenne az? Köszönöm türelmét Nagy Anikó
 • Feke Pál 1. Azt gondolom, egy igazi musical színész szerepmegformálásában pont olyan fontos a színészi rész, mint az énekesi feladat. Hajlamosak Magyarországon a zenés színészekre annyit mondani "jól énekel". Azt gondolom, hogy ez nem így van. Nagyon fontos a színészi játék. 2. Nagyon kevés igazi zenés színházi rendező van Magyarországon, aki igazán átlátja, hogy mire is van szükség akkor, amikor egy zenés darabhoz nyúl az ember. Itt fontos, hogy a rendező gondoljon a látványra, a szcenikai megoldásokra és úgy dolgozzon a színészekkel, mintha egy prózai előadást rendezne. 3. Ez nagyon változó. Vannak rendezők, akik jobban magára hagyják az embert a színpadon, és bíznak a színészben, hogy majd megoldja a feladatot. De vannak olyanok is, akik nagyon aprólékosan dolgoznak a musical színészekkel. 4. Egy darab próbafolyamatában fontos, hogy rábízzuk magunkat a rendezőre. Mint egy hajóskapitány kell, hogy vezesse az előadás próbafolyamatát. Legyen egy határozott koncepció, ami nekünk útmutatót ad. 5. Egy előadás után az ember még elég zaklatott állapotban van. Több órába telik, mire az ember teljesen lehiggad. 6. Mivel minden kollégám rendszeresen hív az előadásaira, ezért néha már nem lehet tovább húzni az időt és el kell menni megnézni őket. Azt gondolom, hogy ahogy nekem jól esik, ha megnéznek társaim ez fordítva is így van. Legutóbb a Rebecca című előadást láttam Operettszínházban. 7. Igen, foglalkozom látványtervezéssel és saját hangstúdióm van otthon. 8. Nagy szerepálom teljesült a Nyomorultakkal. Talán ezt nevezhetem igazi szerepálomnak. Nagyon köszönöm a kedves szavait!
 • 4. Deres Dóra Szia!Szeretsz a szupersztárban játszani?
 • Feke Pál Igen. Egyik legnagyobb kihívás az életemben :)
 • 5. Totó Kedves Művész Úr! Ön szerint mivel nyerte meg, hogy Ön lesz az első szereposztás a Nyomorultakban? Nagy verseny volt Egyházi Gézával?
 • Feke Pál Nagy megtiszteltetés, hogy Cseke Péter felkért engem erre a szerepre. Tulajdonképpen már egy évvel ezelőtt ért a megtiszteltetés, hogy az igazgató úr telefonon jelezte, hogy készül a Nyomorultakra és rám gondolt Jean Valjean-ként. Külön öröm, hogy egy ilyen tehetséges, nagyszerű kollégával játszhatom kettős szereposztásban, mint Géza. Nagyon jóban vagyunk és sokat tanultunk egymástól.
 • 6. Vica Kedves Pali, ki volt a kedvenc kollégád a Társulatból? Tartjátok a kapcsolatot? A sztárvilágból kikkel kötöttél barátságot? Van barátnőd? Köszi!
 • Feke Pál Az egész Társulattal jó kapcsolatban vagyok, hiszen minket eléggé összekötött az élet. Két éve folyamatosan együtt dolgozunk. Nem neveznék meg külön senkit, mert könnyen lehet, hogy mindenkit fel kellene sorolni. Nincs olyan sok barátom és magánéletemmel kapcsolatban: most egyedül élek.
 • 7. Tóth Milán Mit tanácsolsz azoknak, kik most szeretnék elkezdeni az énekes pályát? Érdemes tévés tehetségkutatókba jelentkezni? Milyen stratégiával lehet eredményes egy kezdő? Szerinted te milyen tulajdonságaidnak köszönheted, hogy nem lett belőled hullócsillag? Bocs, a sok kérdésért!
 • Feke Pál Az elmúlt években nagy átalakulás történt a művészvilágban, különösen itt, kis hazánkban. "Sajnos" aki nincs a televízióban, vagy nem médiaszereplő, az szinte nincs is. Hihetetlen sok kollégáról nem hallunk, mert egyszerűen nincsenek tévés feladatai, miközben fantasztikus színészek. Elég igazságtalan! Azt gondolom, hogy ma érdemes megpróbálni elindulni tehetségkutató műsorokban, mert ez szinte az egyetlen út az országos ismertséghez. Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire így van, hogy ameddig nem láthattak engem a MTV Társulat című műsorában, nem is tudtak rólam azok az emberek, akik nem járnak, vagy nem tudnak eljutni azokba a színházakba, ahol én játszom. Magammal kacsolatban csak annyi: hogy szerencsére megalapozott szakmai múlttal indultam el a társulatban, ezért talán könnyebb elboldogulni a művész pályán. Persze ma már nem egyedül dolgozom, hanem menedzseremmel, aki több is mint menedzser, mert mély emberi kapcsolatban vagyunk. Nélküle nem menne azért így, és könnyen lehetnék hullócsillag. :)
 • 8. Mimóza Kedves Pali! Mit csinálsz, vagy mire gondolsz, ha elbizonytalanodsz a páláyddal kapcsolatban?
 • Feke Pál Sokszor eszembe jut, mi lenne, ha nem ezzel foglalkoznék, és még az is elképzelhető, hogy egyszer az élet más területekre is elsodor engem. A pályámon elbizonytalanodni nem szoktam, de folyamatosan játszom a gondolattal, hogy szívesen csinálnék mást is.
 • 9. Dóri Pali! Hogy bírtad ki a Kecskemét főtéri István, a királyt augusztus 20-án 40 fokban prémes cuccokban? - Le a kalappal! Remélem, utána benéztetek a Borvárosba!
 • Feke Pál Sajnos a borutcába nem néztünk be :), pedig nagy borszerető vagyok. A nyári meleg egy folyamatos küzdelem a szabadtéri előadásokon, ugyanakkor a színházi élet talán legizgalmasabb része a nyári időszak.
 • 10. Tomas Mennyire határozza meg a lehetőségeket, hogy Te éppen a Társulattal futottál be? Gondolom, hogy nem a véletlen műve, hogy azóta is Rosta Mária produkcióiban bukkansz fel. Ez inkább lehetőségeket biztosít vagy inkább korlátoz?
 • Feke Pál Életem egyik legnagyobb lehetősége volt a Társulat. Ennek a műsornak köszönhetem, hogy ma már ismernek azok az emberek is, akik nem juthatnak el színházba. Nekem ez egy nagy ajándék az élettől és az is, hogy Rosta Máriával megtaláltuk egymást. Nélküle nem menne így az élet. Egyáltalán nem korlátoz.

Névjegy

Feke Pál

Kérdezze Feke Pált!

Feke Pál
musical színész, énekes, műsorvezető

Feke Pál 1981. június 6-án született Budapesten. Tizennyolc éves kora óta folyamatosan színpadon szerepel és eljátszotta a világ musicalirodalmának legnagyobb szerepeit.

Huszonkét évesen - a világon eddig talán legfiatalabbként - eljátszotta az egyik legnehezebb szerepet, Webber Jézus Krisztus Szupersztárjának címszerepét a Szegedi Dóm Téren. Több hónapon keresztül turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában az István, a király rockoperával. Számos nemzetközi musicalgála vendége volt Németországban és Ausztriában. Fiatal kora ellenére eljátszotta a világ musicalirodalmának legnagyobb szerepeit. Az ország legtöbb színházában és szabadtéri színpadán fellépett már, húsz hanglemezen volt közreműködő.
Két önálló lemeze is megjelent legkedveltebb szerepeinek dalaival, sajátos stílusára átírt hangszerelésben.

Főbb szerepei:

Jézus Krisztus Szupersztár: Jézus, Annás
István, a király: István, Koppány, Torda
Nyomorultak: Jean Valjean
Aida: Radames
Vámpírok bálja: Krolock gróf
Spamalot: Sir Galahad
A 3 testőr: Richelieu bíboros
Árpád népe: Levente
Atilla - Isten kardja: Csaba királyfi
Hair: Claude
Evita: Che
Volt egyszer egy csapat: Thomas Malloy
Rocky Horror Show: Riff-Raff
Utazás: Szurov őrnagy
Kiálts a szeretetért: Jézus
Zrínyi 1566: Lahib
Trója: Priamosz
Valahol Európában: Hosszú
Jekyll és Hyde: Mike, Ned
Mária, égi szerelem: József
Éljen az élet: Chocolate
III. Richárd: Catesby
Katonadolog: Makó Ádám
Egy a nép, egy a magyar: István, Levente, Csaba

Televíziós műsorok, showműsorok:

Best of Webber, Fonogram díjátadó, Csináljuk a Fesztivált, Prima Primissima, Magyar Állami Operaház, A zene az kell musical és operett magazin, Együtt a banda, Best of Broadway, Feke Pál Band Tour 2009/1010, Szulák Andrea Ünnepi Koncert, Musical Másképp, Táncol a Véred szóló koncert turné, Musical A-W, Ez nem ugyanAz, Kikötő - Duna TV, SingSingSing gála

2008-ban megnyerte a Magyar Televízió István, a király rockopera 25 éves jubileumi előadássorozatára elindított versenyét. A legendás rockopera István királyaként az egész ország szívébe belopta magát. A Társulatban énekelt legszebb dalaiból megjelent válogatás lemeze hetekig a lemezeladási listák élén szerepelt. A megaprodukció bejárta az egész országot: közel 300 ezer néző látta élőben az előadást a 2009/2010-es évben.

2009-ben elkészült harmadik önálló lemeze Új világ vár! címmel. A korongra ez alkalommal, a legismertebb világslágerek, filmzenék és vadonatúj szerzemények kerültek fel. Az albumon a feldolgozások és a saját szerzemények is rockosabb hangzást kaptak, de jó néhány dalban a hetvenfős Danubia szimfonikus zenekar is megszólal. Az album 2009 decemberében aranylemez lett. Folyamatos színházi és televíziós munkái mellett saját zenekarával, a Feke Pál Banddel turnézik, amellyel bejárta az ország szabadtéri színpadait és sportcsarnokait.

A Magyar Televízió Csináljuk a Fesztivált című műsorának folyamatos közreműködője és ötödik sorozatának győztes előadója. Saját műsora indult 2010 márciusában a Duna Televízióban, melyben műsorvezetőként tűnik fel a képernyőn.

Jelenleg a Madách Színház állandó művésze, a Jézus Krisztus Szupersztár címszereplője, valamint a musicalirodalom egyik legszebb művének, a Nyomorultaknak a főszereplője a Kecskeméti Katona József Színházban.

Díjai:

Artisjus díj 2010 – a kortárs zenében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért (szakmai kuratóriumi díj)
Művészek Magyarországért Díj 2010 – az év könnyűzenei előadója (szakmai jelölés és közönségszavazat alapján)
Pepita-díj 2010 – közönségdíj

A Társulat 2008 – István, a király (szakmai döntés és közönségszavazat alapján)
Csináljuk a Fesztivált 2009 – a Honfoglalás című film főcímdalával győztes előadó (közönségszavazás alapján)

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér