Ajánló

2024.05.13. 15:42

Az évszázad csalása: tragikus esemény miatt újra kellett forgatni a sorozatot (videó)

A főszerepet, Jérôme Attias karakterét a modellként és színészként egyaránt sikeres francia sztár, Gaspard Ulliel kapta, aki halálos síbalesetet szenvedett. A tragédia után leálltak a sorozat készítésével, végül a rendező meghozta a fájdalmas döntést: új színésszel folytatták Az évszázad csalása című sorozatot.

MW

A főszerepet, Jérôme Attias (Mimranon alapuló) karakterét a modellként és színészként egyaránt sikeres francia sztár, Gaspard Ulliel kapta

Fotó: Anadolu via AFP

Március 13-ától látható Magyarországon Az évszázad csalása című izgalmas francia sorozat a Direct One csatornán és a Direct Now alkalmazásban. A valós eseményeken alapuló 12 részes szériát a francia üzletember, Arnaud Mimran és két társa botránya ihlette – olvasható a Magyar Nemzet ajánlójában.

A főszerepet, Jérôme Attias (Mimranon alapuló) karakterét a modellként és színészként egyaránt sikeres francia sztár, Gaspard Ulliel kapta. Ulliel a legtöbbek számára leginkább a Hannibál ébredése című filmből lehet ismerős, ahol a fiatal Hannibal Lectert kellett eljátszania, de ő formálta meg a divattervező Yves Saint Laurent-t is a róla szóló 2014-es filmben. 

Már számos jelenetet felvett a stáb, amikor tragédia történt: Ulliel síelés közben olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy 2022. január 19-én, alig 37 évesen meghalt. A forgatást, amelyből még 84 nap hátra lett volna, azonnal felfüggesztették.

Az események az egész stábot sokkolták. A rendező, Xavier Giannoli az első napokban arra gondolt: abbahagyja az egészet és leállítja a forgatást, nem készíti el a sorozatot.

Végül meggondolta magát.

Világossá vált, hogy egy megoldás van: új főszereplőt kell találni. Giannolinak ekkor jutott eszébe Niels Schneider, aki alkalmasnak mutatkozott arra, hogy átvegye Ulliel szerepét. 

Schneider csak néhány évvel volt fiatalabb Ullielnél, ugyanannak a színészgenerációnak a tagja, ismerték is egymást, sőt dolgoztak is már együtt. A színész végül elvállalta a felkérést, és – mint láthatjuk – kiválóan formálta meg Attias karakterét

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

Az évszázad csalása című sorozat előzetese itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!