Krimi

2024.05.14. 09:46

Legalább 12 ember meghalt, amikor felborult egy óriásplakát

Az óriásplakát egy heves vihar miatt borult fel.

MW

Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Tizenkét ember meghalt és legalább 60 megsérült, mert hétfőn egy óriásplakát kidőlt egy heves viharban Mumbaiban – közölték India nyugati pénzügyi fővárosának önkormányzati hatóságai.

Mumbai, 2024. május 14.
A romokat nézik a mentõalakulat tagjai Mumbaiban 2024. május 13-án, miután egy viharos széllel kísért heves zivatarban benzinkútra zuhant egy óriási, 30 méter magas hirdetõtábla a nyugat-indiai nagyváros Ghatkopar negyedében. A szerencsétlenségben 14 ember életét vesztette, 74 megsérült, és többen még a romok alatt lehetnek. A rendõrség szerint a hirdetõtáblát engedély nélkül állították fel.
MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Legalább 12 ember meghalt, amikor felborult egy óriásplakát
Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Több tucat ember rekedt a tábla alatt, amely egy benzinkút közelében dőlt le a város keleti részén.

Gorav Csohan, a helyi katasztrófavédelem felügyelője azt mondta, hogy nyolc halottat emeltek ki a romok alól. Hozzátette, további négy holttest maradványát kell még eltávolítani. A helyzet rendkívül veszélyes a benzinkút közelsége miatt.

Korábban az önkormányzat arról számolt be, hogy 60 embert mentettek ki és szállítottak kórházba.

A hirdetőtábla 70 méter széles és 50 méter magas volt, a bombayi rendőrség X-en közzétett üzenete szerint.

Csütörtökön Mumbaiban záporok és porviharok kísérte viharos időjárás pusztított, amely fákat döntött ki, súlyos áramkimaradásokat és fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben. Médiajelentések szerint a város nemzetközi repülőtérén felfüggesztették a járatokat, és legalább 15 gépet máshova irányítottak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!