Kultúra

2008.11.04. 16:17

Új rádió indul – Rádió Smile, ahol fülig ér a mosoly

Újdonságokkal, széles zenei kínálattal várja a hallgatóit – Kiskunfélegyháza térségében a 89,9 MHZ-en sugárzó és a világhálón a www. radiosmile.hu címen elérhető – a Smile Rádió.

Hegedűs Rita

Ficsór Zoltán ügyvezető-igazgató elmondta: a kísérleti adások után november közepétől már szerkesztett műsorral jelentkezik a félegyházi médium. Hozzátette: a rádió indulását több hónapos előkészületi munka előzte meg. Első feladatunk volt a Smile Rádió frekvenciájának az elnyerése volt. Szerencsére idén januárban sikerült megkapnunk a 89,9 MHZ-et. Ezután pörögtek fel az események. Meg kellett teremtenünk a stúdió helyét, kialakítását, valamint a zökkenőmentes működéshez szükséges technikai hátteret. Az ügyvezető elismerte, hogy nehéz feladat a mindenkinek tetsző zenei kínálat összeállítása.

A rádióban nemcsak a mai, hanem a régi, több stílust felölelő slágereket is hallhatunk. Céljuk, a sok-sok zene és a kevés szöveg. Elmondása szerint ezzel a kistérségi rádióval a fiatal generációt szeretnék megcélozni. Fontosnak tartják, hogy a helyi születésű pályakezdőkből álljon össze a stáb. Jelenleg huszonnégy tehetséges fiatal mutatkozik be a hallgatóknak. De még várnak olyan diákokat, akik a rádiós szakmában képzelik el a jövőjüket, illetve tehetségesnek érzik magukat.

Megtudtuk, hogy a színes műsorpalettában többek között megtalálható lesz a rövid hírblokkok, a kívánságműsor, a villám interjúk, a különböző magazinműsorok is. Az ifjúsági rádióban minden hétvégén a hazai sztár legismertebb Dj-i pörgetik majd a lemezeket, no és persze a hangulatot.

A félegyházi tanintézmények is lehetőséget kapnak, hogy bemutatkozzanak a hallgatóknak. A Smile Rádió a nap 24 órájában sugároz. A médiumot pedig a Mosoly Média Non Profit Alapítvány működteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!