Közélet

2006.06.29. 12:03

Miért távozik Debreczeni József a Katonából?

Ami tény: a tanárként és neves közíróként ismert dr. Debreczeni József ősztől már nem tanít a Katonában. Távozásának híre azt követően látott napvilágot, miután az egyik országos napilapban több cikkében is bírálta Orbán Viktort.

-

A tegnapi képviselő-testületi ülésen dr. Adorján Mihály (SZDSZ) elmondta: több verziót is hallott a távozás okáról. Sokan politikát emlegetnek, de az is elhangzott, hogy az iskolának nincs elég pénze az óraadóként dolgozó tanár foglalkoztatására. A képviselő szerint ez utóbbi nem lehet ok arra, hogy ilyen nagy tudású embertől megváljanak. Ezért indítványozta, hogy vizsgálják meg: valóban pénzügyi okai vannak-e a távozásnak, és ha igen, akkor a gimnázium kapjon plusz 500 ezer forintot. Az indítványt a testület elfogadta.

 – Tizenhét évvel ezelőtt egy tanácselnöknek volt arra lehetősége, hogy meghatározza, kit vegyenek fel egy iskolába – reagált Leviczky Cirill (Fidesz), az oktatási bizottság elnöke dr. Adorján Mihály indítványára. Dr. Sárközy István oktatásért felelős alpolgármester úgy vélte: a Katona József Gimnáziumnak biztosan nincs szüksége pótelőirányzatra. Az óraszám felosztása pedig az intézmény dolga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!