Kék hírek, bulvár

2010.10.29. 10:18

Kislányán élte ki szexuális vágyait

Tíz év fegyház büntetéssel sújtotta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt az újteleki férfit, aki egy évig rendszeresen fajtalankodott kislányával. Emellett szintén tíz évre eltiltották a közügyektől, és megvonták tőle a szülői felügyelet jogát is. A Kecskeméten született ítélet nem jogerős.

H. I.

Amint azt korábban megírtuk, egy évig rendszeresen fajtalankodott saját kiskorú lányával, a történtekről tudomást szerző feleségét pedig folyamatos fenyegetésekkel hallgatásra kényszerítette és majdnem megölte egy újteleki férfi. Perében pénteken született elsőfokú ítélet.

A korábban állatgondozóként dolgozó 37 éves S. Gábor 2008. decembere és 2009. augusztusa között több alkalommal fajtalankodott akkor 10-11 éves lányával újteleki házukban. A gyermeket meg is fenyegette: ha bárkinak beszélni mer undorító tetteiről, akkor elvágja a torkát. „Apa behívott a fürdőszobába, és azt mondta, hogy vetkőzzek le, különben elvágja a torkomat. Fájt és sírtam" – vallotta a kislány, akinek öt oldalas nyilatkozata részletesen tartalmazta a borzalmakkal teli időszak történéseit.

Az anyának aztán feltűnt, hogy lánya viselkedése megváltozott: magába forduló lett, egyre többet akart egyedül lenni, nem érdekelte semmi. Végül a gyermek elmondta anyjának a történteket. Az anya megkérdezte férjét, igaz-e, amit lányától hallott, erre a brutális vádlott innentől kezdve az asszonyt is gyilkossággal fenyegette. 2009. szeptember 8-án hajnalban aztán párnát szorított alvó felesége arcára, majd két kézzel elkezdte fojtogatni a menekülni próbáló nőt. Aki végül elvesztette az eszméletét, az orrából és a szájából is folyt a vér, de nem halt meg. Férje egy fotelban ülve várta, hogy magához térjen. A vádlott reggel elengedte az asszonyt bevásárolni, aki feljelentést tett a rendőrségen. S. Gábort a zsaruk a ház melléképületében, egy kötélen lógva találták meg: úgy tűnt, öngyilkos akart lenni.

A megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösüléssel vádolta meg.

Dr. Sárközy Szabolcs az ítélet indoklásában kiemelte, hogy egy védtelen, teljesen kiszolgáltatott gyermeket használt a férfi nemi vágyainak kielégítésére. Az anyának semmilyen felelősséget nem tulajdonított a bíróság, hiszen a hasonló ügyekkel ellentétben ő nem hallgatott cinkosként, hanem az egyetlen követendő utat választotta, amikor feljelentette brutális férjét.

Súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy saját gyermeke követte el az erőszakos közösülés bűntettét, valamint azt, hogy megyénkben a közelmúltban jelentősen elszaporodtak a családon belüli erőszakos ügyek. Enyhítő körülmény volt ugyanakkor, hogy a férfi beismerő vallomást tett, és „láthatóan megbánta tettét”. Az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!