Kézilabda

2024.05.15. 14:37

Kiskunmajsa sikerével zárult az alapszakasz

Folytatódtak a vármegyei és NB II-es bajnokságok küzdelmei, a férfiaknál kialakult a négyes döntő mezőnye a Kiskunmajsa alapszakasz sikerével, míg az NB II-ben egyre élesedik a hajrá a minél jobb pozíciók megszerzéséért. A vármegyei négyes döntő otthona Kiskunmajsa lesz.

Nyitray András

A Kiskunmajsa sikere előtt érdemes megnézni, mi történt egy osztállyal feljebb. Az NB II-ben a Kecskeméti NKSE ezúttal az Algyő vendége volt a felsőházban. 

kézilabda, Kiskunmajsa, NB II, Bács-Kiskun
A Kiskunmajsa akár a döntőben is nagy csatát vívhat a Kiskőrössel
Fotó: Becsei Noel

A mérkőzést a Kecskemét indította jobban, Palotás, Varga és Szarvas két góljával négy perc alatt négyet lőtt, és csak kettő gólt kapott. Ezután viszont hamar megváltozott a játék képe. Elsősorban egy kettős emberhátránynak köszönhetően beragadt a hírös városi gépezet, és ezt 6-0-s futással büntette az Algyő, 8-4. A kecskemétiek 13 perces gólcsendjét Kollár törte meg, majd Jámbor-Herceg és Szarvas is eredményes volt, így a KNKSE rögtön felzárkózott. A meccs hullámzása viszont folytatódott, a vendégek 3-0-s rohanására a hazaiak is 3-0-s futással tudtak válaszolni. Ugyan Szarvas ismét betalált, de a KNKSE a félidő utolsó tíz percét 8-2-re elbukta, így az Algyő magabiztos 17-9-es előnnyel ment szünetre.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, az Algyő újra háromszor volt eredményes, melyet nem követett kecskeméti válasz, és ekkor már kétszámjegyű volt a különbség, 20-9. Bár a KNKSE küzdött becsülettel, de a két pont sorsa hamar eldőlt. Czár, Kollár és Megyesi góljaira folyamatosan tudott reagálni az Algyő a túloldalon. A házigazda legnagyobb fórja 14 gól volt, negyedórával a vége előtt 30-16 volt az állás. A vendégek tartását mutatja, hogy az összecsapás végére sikerült kozmetikázni az eredményen, tíz kecskeméti játékos is fel tudott iratkozni a gólszerzők közé. 

A KNKSE a 6. helyről várja a folytatást, melyre szombaton 18 órás kezdéssel Gyulán kerül majd sor. Az alsóházban a Bácsalmás pihent ezúttal, de ugyancsak szombaton 17 órakor a MÁV SC-t fogadja majd. 

– Nagyon jól kezdtük el a mérkőzést, kreatív megoldások születtek. Az első félidő végére elmaradtak a faultok, a támadásunk passzívvá vált. Sajnos a folytatásban sem tudtunk közelebb kerülni az ellenfelünkhöz, viszont sikerült az Algyő hét a hat elleni játékát megsebeznünk, így tudtunk könnyű gólokkal kozmetikázni az eredményen – értékelt Bíró-Kisjuhász Petra, a KNKSE trénere. 

A férfiaknál a Lajosmizse Orosházára látogatott, ahol dobogós reményeit szerette volna továbbra is életben tartani. Sokáig nagyon szoros küzdelem zajlott a pályán, az utolsó tíz percben kijött a Mizse KC tapasztalata, melynek végül 36–40-es siker lett az eredménye idegenben. A Lajosmizse ezzel harmadik, de a riválisok kevesebb mérkőzést játszottak, így az utolsó körben nem lesz elég nyerni, a többiek botlására is szükség lehet az éremszerzéshez. A Mizse május 24-én, pénteken 19 óra 30 perckor búcsúzik otthon az idénytől a Makó ellen. 

Az alsóházban a Kalocsa szabadnapos volt, az utolsó két találkozón viszont bravúrra is szükség lesz ahhoz, hogy bennmaradjon a gárda. Szombaton 18 órakor az éllovas Mecseknádasd otthonában folytatják. 

A vármegyei bajnokságokban a férfiaknál szuperrangadó zárta le az alapszakaszt, a Kiskunmajsa a Kiskőröst fogadta. Ezen a hazaiak villámrajtot vettek és gyakorlatilag végig vezetve, 30–26-ra nyertek, így megnyerték az alapszakaszt. A Kiskunhalas a Gézengúzt győzte le 31–25-re, ezzel pedig ki is alakult a négyes döntő mezőnye. A Kiskunmajsa és a KIskőrös mögött a kecskeméti NJE és a Kiskunhalas harcolta ki a részvételt. Az alapszakasz hivatalosan csütörtökön zárul le az NJE és Soltvadkerti TE csatájával, de ez már nem befolyásolja a végeredményt. A vármegyei négyes döntőt május 25-én és 26-án Kiskunmajsán rendezik majd meg. 

A nőknél a bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt a Kalocsa sikerével, s miután a Nemesnádudvar hétvégén 41–34-re nyert Lajosmizsén, az ezüstérem is gazdára talált az utolsó forduló eredményeitől függetlenül. A dobogó harmadik fokáért még a Lajosmizse és a Kiskunmajsa van versenyben, előbbi Kalocsán lép pályára vasárnap 19 órakor, utóbbi Nemesnádudvarra látogat szombaton 18 órás kezdéssel. 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában