Mérkőzés

2024.05.03. 10:38

Focisiker: a legendás kupagyőzelem évfordulójára emlékeztek Hercegszántón – galériával

Szerdán gazdag programkínálat várta a hercegszántóiakat, melynek apropója a Hercegszántó TSZ SK ötven évvel ezelőtti Szabad Föld Kupa-győzelme volt.

Tölgyesi Gábor

Délelőtt a focista palánták kispályán mutatták meg tudásukat. A szomszéd település, Dávod gyermekeivel mérkőztek meg a helyiek. Az alsó tagozatosok összecsapását 4-0 arányban, a felsősöknél pedig 7-2 re nyerték a szántóiak. A győztes csapatok edzői: Gúnya Gábor és Nagy Ferenc/Gömbi/. 

labdarúgás, majális, mérkőzés
A gyerekek is megmutatták tehetségüket a pályán
Fotó: Tölgyesi Gábor

Ezalatt a sportpálya térségében gyermekek részére szervezett programok zajlottak. Volt ugrálóvár, kosaras körhinta, logikai játékok, népi fajátékok és arcfestés. A bátrabbak részt vehettek a gyerek-lovagoltatásban. Pásti Anita az idén is ízletes babgulyást főzött. 

A nap fénypontja a délutáni ünnepség volt. – Ötven évvel ezelőtt a településünk talán legemlékezetesebb mérkőzése zajlott le a Népstadionban, ahol csapatunk, a Hercegszántó TSZ SK elnyerte a Szabad Föld Kupát. A mai rendezvényünket ennek emlékére szerveztük – mondta köszöntőjében Varga Gábor polgármester. Köszöntötte az akkori ellenfél, Faddi SE megjelent vezetőit és játékosait, természetesen a kupát nyert helyi focistákat is.

A ünnepségen megjelent Zsigó Róbert miniszterhelyettes, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki többek között méltatta a szántói sportolók akkori sikerét. Ezt pódiumbeszélgetés követte, melynek házigazdája Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója volt. A még élő és megjelent 3 faddi és 7 hercegszántói játékos sokszor könnyezve emlékezett vissza arra a napra. Mindenkinek volt valamilyen emléke. Barna István a következőket mondta. – Nem lehet elfelejteni, amikor a 13. percben szabadrúgásom után megszereztük a vezetést – fogalmazott. A faddi játékosok emlegették a mérkőzés körülményeit, még most is nagyon sajnálják, hogy ugyan nem hagyták el vesztesen a játékteret, mégsem ők emelték magasba a kupát. A találkozó 3-3-as eredménnyel végződött, ebben az esetben az alacsonyabb osztályban játszó együttes lett a győztes.

Még sokáig tartott volna a nosztalgiázás, de a programban a Hercegszántó-Fadd SE barátságos labdarúgó mérkőzés következett, amit órási fölénnyel 9-0-ás végeredménnyel a vendégek nyertek meg. Ezt követte az öregfiúk találkozója a hercegszántói és a felsőszentmártoni amatőrök között, amiben a szántóak hét gólos győzelmet arattak. A nap közös vacsorával ért véget.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában