Úszás

2024.04.15. 15:42

Jól szerepelt a BÁCSVÍZ KVSC a felnőtt ob-n

2024. április 9-12. között rendezték meg a Szerencsejáték Zrt. CXXVI. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságot Budapesten a Duna Arénában. A BÁCSVÍZ KVSC egy felnőtt és hat utánpótlás korú versenyzővel, Bács Ferenc és Nagy Zoltán tanítványaival indult Magyarország legrangosabb úszóversenyén, amelyen szintet lehetett teljesíteni a 2024. évi párizsi olimpiai játékokra. 20 ország több mint 500 versenyzője nevezett és a nívós mezőnyben a kecskeméti versenyzők is ott voltak a pontszerző helyeken.

Vincze Miklós

A BÁCSVÍZ KVSC legeredményesebb versenyzője a felnőtt korosztályba tartozó Garajszki Máté volt, aki a 2023-as hetedik és nyolcadik helyét idén tovább javította és 50 méter háton a hetedik, 50 méter pillangón az ötödik helyen zárt. A legtöbb rajtja egyben egyéni csúcs is, mely azt jelzi, hogy Garajszki Máté továbbra is fejlődésben van.

Mozsárik Levente és Garajszki Máté
Fotó: Bácsvíz KVSC

Mozsárik Levente ifjúsági kora ellenére megtette az első lépést a felnőtt mezőnyben, 50 méter pillangón hetedik lett és ezzel értékes pontokat gyűjtött. A 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként 50.47-re javította az egyéni csúcsát, ami jelenleg az ifjúsági korosztályban ranglistavezető pozíciót ér. Ezzel komoly lépést tett a nyáron, Litvániában megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa-bajnokság felé.

A versenyen rajthoz álltak még egyéni számokban Szilvási-Hazag Aliz, Rozek Petra, Kovács Nóra, Mohay Janka és Szalontai Roland. Váltókban indult Bali Dorottya, Tarsoly Zsolt, Osztényi Dániel. Számukra elsősorban a tapasztalat- és élményszerzés volt a cél. Szépen küzdöttek a délelőtti előfutamok során, bízunk benne, hogy pár év múlva ők is döntős helyekért versenyeznek majd.

Pontszerző helyezések:

Garajszki Máté, 50 méter férfi hát 7. hely, 50 méter férfi pillangó 5. hely.

Mozsárik Levente: 50 méter férfi pillangó 7. hely.

B döntős helyezések:

Garajszki Máté, 100 méter férfi hát 3. hely, 50 méter férfi gyors 7. hely.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában