Labdarúgás

2024.04.14. 20:05

Egyre távolabb kerül a bennmaradás esélye a Tiszakécskének

Újabb fordulót, a 28.-at bonyolították le a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokságban. A Tiszakécskei LC Baranya vármegyébe utazott, hogy találkozzon a Pécsi MSC-vel. Mind a két csapat kieső helyen állt a találkozó előtt, így érdekes mérkőzésre volt kilátás.

Szentirmay Tamás

A tiszakécskei szurkolók éles kritikával illették csapatukat az elmúlt heti, hazai pályán 0–1-re elszenvedett mosonmagyaróvári verség után. Ettől függetlenül türelmetlenül várták, hogy lesz-e változás a játékban, a hozzáállásban, és legfőképpen az eredményben. Balogh Pál vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a csapatjátékukból nagyon hiányzik a gól. Sajnos jelen pillanatban nem találják azt a játékost, aki ezt a feladatot meg tudná oldani. Hasonló gonddal a pécsiek is küszködnek.

Tiszakécskei LC, labdarúgás
A Tiszakécskei LC egy korábbi mérkőzésen
Fotó: Szentirmay Tamás / archív-felvétel

A két csapat eddig kilenc alkalommal találkozott egymással, melyből öt tiszakécskei győzelem született, három találkozó döntetlenre végződött, egy mérkőzést pedig a pécsiek nyertek. Ősszel Tiszakécskén 0–0-as döntetlen született. A statisztika szerint tehát vendég győzelemnek kellett volna következni. A papírformát azonban felülírta a jelen, ami a pécsieknek jelentett három pontot.

Az első helyzet a Tiszakécske előtt adódott a 17. percben, amikor is Balázs Benjamin lövése a gólvonalon álló Rácz testéről pattant ki. A vendégjátékosok azt reklamálták, hogy a kezéről, de a játékvezető nem így látta. Két perccel később Vajda távoli szabadrúgása alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 32. percben egy eladott labda után Terbéhez került a játékszer, aki tizennyolc méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt 1–0. Kiss Ágoston az előtte állóktól nem láthatta a labdát. Öt perccel később Kállai keresztlabdáját Cipf fejelte kapura, Helesfay a léc alól ütötte ki, de a kécskei támadó lesen volt. A 41. percben bal oldali beadás után ismét a vendégek hálójába került a labda, de Rácz meglökte Kiss Ágostont a labdaszerzésnél, így érvénytelen volt a találat. Az 57. percben újabb les gólt lőtt a hazai csapat. 

A találkozó hátralévő idejében a hazaiak a labda tartására törekedtek, és nem igazán törekedtek arra, hogy növeljék az előnyüket. 

A vendégek támadásai erőtlenek voltak, nem volt meg bennük a kellő átütőerő, így ezúttal sem tudtak gólt szerezni. A Pécsnek ez volt az első idei győzelme.

Alacsony színvonalú mérkőzésen, rengeteg labdát adott el a Tiszakécske. Sokszor úgy tűnt, hogy nem másodosztályú mérkőzést lát a néző. Sajnos azt kell mondani, hogy ezen a mérkőzésen sem úgy játszott a Tiszakécske, mint aki a bennmaradásért harcol, bár az igazi szurkolók az utolsó percig reménykednek.

Pécsi MFC–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)

Pécs PMFC stadion, vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Vörös Dániel).

Pécs: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Majnovics, Terbe, Hudák, Szabó (Hadaró 72.), Bukovics (Laczal 55.), Harsányi (Szekszárdi 89.), Tóth-Gábor (Rácz B. 72.). Vezetőedző: Mátyus János.

Tiszakécske: Kiss Á. – Balázs B., Lehoczky, Viczián (Fodor a szünetben), Valencsik, Torvund, Kocsis D. (Szőr 67.), Kállai (Kryvotsiuk 72.), Bertus (Zamostny 67.), Cipf, Vajda (Takács 88.). Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Terbe a 32. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában