Verseny

2024.04.29. 12:36

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán félegyházi birkózó

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület versenyzője – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József edző.

Vajda Piroska

Elmondta, Abonyban rendezték meg az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékversenyt a hétvégén. A remek formában lévő, 110 kilogrammos válogatott versenyző minden ellenfelét nagy fölénnyel legyőzve szerezte meg az újabb bajnoki címét. Zoltán idén minden versenyét megnyerte a saját korosztályában, még Cseh és Törökországban is szőnyegre lépett, rövidesen pedig Kirgizisztánba utazhat megmérettetni magát. 

Czakó Zoltán, birkózás, bajnokság
Czakó Zoltán
Forrás: Beküldött fotó

A női mezőnyben Páli Éva bronzérmet szerzett a 61 kilogrammos kategóriában. A kisebb lányok közül néhányan Romániában, Resicabányán próbáltak szerencsét az Alina Vuc Trophy nemzetközi versenyen. Itt román, moldáv, szerb és bolgár ellenfelekkel szemben mutathatták meg tudásukat. A pénzdíjas versenyen Nagy Noémi aranyérmet és ezzel együtt 100 Eurót vehetett át. Bárány-Almási Bianka, Kotroczó Csenge és Nagy Nóra pedig ezüstérmet tudott szerezni az erős mezőnyben. Edzők: Ván Jenő, Kelemen András, Molnos Norbert, Polyák Dániel és Szabó József. 

Czakó Zoltán, birkózás, bajnokság
A kisebb lányok közül néhányan Romániában, Resicabányán próbáltak szerencsét az Alina Vuc Trophy nemzetközi versenyen
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában