Labdarúgás

2024.04.28. 08:00

A licenc adott, de a pályán még van teendője a Tiszakécskének

A Merkantil Bank Liga NB II.-es bajnokság a hétvégén a 30. fordulóval folytatódik. A Tiszakécskei LC a jelenleg a tabella második helyén álló Vasas FC otthonába utazik. Nem a vendégek az esélyesek, de nem mehetnek feltartott kézzel Angyal­földre sem.

Szentirmay Tamás

A fővárosi csapat a legutóbbi fordulóban 3–1 arányú vereséget szenvedett a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC-től, de így is a második helyet foglalja el a tabellán. A Vasas egyértelmű célja a feljutás az első osztályba. Ez most annyival lett nehezebb a számára, hogy az ETO FC Győr 1–0 arányú vereséget szenvedett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdájától a 29. fordulóban. Így gyakorlatilag mind a két csapat három-­három pont hátránnyal követi a Vasast. Éppen ezért a fővárosi klub mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyőzze a Tiszakécskei LC-t. 

labdarúgás, mérkőzés, Tiszakécskei LC
Grünvald Attila (sötét mezben) bizakodva várja az esélyesebb Vasas elleni meccset
Fotó: Szentirmay Tamás

A Tisza-partiak legutóbb hazai pályán 2–0-ra győzték le a Kolorcity Kazincbarcika SC-t. Hosszú idő, több mint hét hónap után örülhettek ismét a tiszakécskei szurkolók csapatuk otthoni győzelmének. A találkozó gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt. A 9. percben Grünvald Attila talált a barcikai kapuba, aki erről így beszélt: 

– A jobb oldalon Vajda Roli tette vissza a passzt Kocsis Dominiknek, aki felnézett, és beívelte a labdát. Én mélységből érkeztem és becsúsztattam a kapuba. Nem volt könnyű mérkőzés, küzdöttünk egymásért, azt hiszem, ezúttal nagybetűs csapat voltunk. Hajtott mindenki a győzelemért, és sikerült is behúzni a három pontot. Ezen a találkozón éreztem igazán egységesnek a csapatot. Mindenki csúszott, mászott, kisegítette a másikat, szerintem ez volt a győzelemnek a kulcsa – mondta Grünvald Attila a legutóbbi siker kapcsán. 

A tiszakécskei játékos beszélt a hétvégi, Vasas elleni mérkőzésről is, aminek nem a vendégek az esélyesei a papírforma alapján. – Azt hiszem, hogy az egy kőkemény találkozó lesz. Nyilván a fővárosi gárdának az a célja, hogy feljusson. Biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy Angyalföldről el tudjuk hozni a három pontot – tette hozzá a tiszakécskei csapat balhátvédje, aki a KTE kölcsönjátékosaként futballozik a Tisza-partiaknál ebben az idényben. 

Balogh Pál vezetőedző is hasonlóan vélekedett, hozzátéve, a mentalitáson és a csapatszellemen múlik a legtöbb a Vasas ellen. 

– Amennyiben sikerül megismételnünk azt a hozzáállást, amit a Kazincbarcika ellen, és annyi akaratot, alázatot és tüzet teszünk a játékba, akkor talán még meglepetést is tudunk okozni – mondta a tiszakécskei gárda megbízott trénere a találkozó kapcsán. 

Tény és való, hogy a Tiszakécske nincs könnyű helyzetben, hiszen jelenleg a 17. helyen áll, hat ponttal lemaradva a már nem kieső helyen álló Pécstől. A hátralévő mérkőzéseken tehát mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy pontokat gyűjtsön. Ennek egyik állomása lesz a Vasas elleni találkozó, amin a fővárosi csapat az esélyesebb, de a labdarúgásban sok minden előfordulhat, és számtalan példa van arra, hogy a gyengébbnek mondott együttes is tud győzni a sokkal esélyesebb ellen. 

A Tiszakécskei LC-hez köthető még az a hír, hogy az egyesület megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottságától a jogot arra, hogy az elkövetkezendő, 2024/2025-ös bajnokságban is a másodosztályban induljon. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nem esik ki a csapat az NB II.-ből, akkor jövőre is játszhat a másodosztályban, adminisztratív akadálya ennek nem lehet már. Pontok nélkül azonban ez nem elérhető. 

A Vasas FC–Tiszakécskei LC találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában