Baja

2024.02.08. 12:22

Faldum Gábor triatlonista aranyérmet szerzett Spanyolországban

Faldum Gábor szakaszvezető, olimpikon triatlonista Valenciában töltötte téli felkészülését, ahol aranyérmet szerzett a spanyol Duatlon csapatbajnokságon.

Márton Anna

Faldum Gábor triatlonista

Fotó: Beküldött fotó

– A két hét edzőtáborozásom közepét szakítottam meg a versennyel, ahol igyekeztem segíteni a csapatot és számomra is jó lehetőség volt, hogy a február végén kezdődő világkupa-sorozat előtt színvonalas versenyen vehettem részt. Az első futást követően kis előnnyel kezdtük meg a második számot, kerékpáron erősnek éreztem magam, de a második csapat folyamatosan közeledett hozzánk, végül a záró számban ismételten mi voltunk a leggyorsabbak, így megőriztük az első helyet.  A formámat tekintve jó erőben éreztem magam, biztató érzésekkel hagytam el a pályát. A következő versenyem Napier városában lesz Új-Zélandon, mely egyben már olimpiai kvalifikációs torna is lesz – olvasható Faldum Gábor nyilatkozata a Magyar Sportszázad közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában