Labdarúgás

2022.11.19. 18:26

Nem bírt egymással a Kiskunmajsa és a Hírös-ÉP – galériával

A megyei II. másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának 13. fordulójában az SC Hírös-ÉP Kiskunmajsára látogatott. A találkozó előtt a vendégek az első, a házigazdák a harmadik helyet foglalták el a tabellán.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A másodosztály rangadója három esélyes volt. Természetesen mind a két gárda szurkolói abban reménykedtek, hogy megszerzik a három pontot. Nem így történt, mert a játékosok azt az élvezetet is elvették a szurkolóktól, hogy gólnak, góloknak ürüljenek. Mindjárt a mérkőzés elején, az 5. percben, megsérült Csikós Tamás, úgy kellett letámogatni a pályáról. A hazaiak próbáltak kezdeményezők lenni, többet birtokolták a labdát, de a kapura nem voltak veszélyesek. A 23. percben a Hírös-Ép-nek is kényszerű cserét kellett végrehajtani, mert náluk meg Dani Tamás számára fejeződött be a mérkőzés. Az első játékrészben nem alakult ki jó játék, a kecskeméti csapat inkább a kontrákra rendezkedett be, de egyik oldalon sem alakultak ki veszélyes akciók. 

A második félidő egészen másképpen alakult, mint az első. A majsaiak magasabb fokozatra kapcsoltak, és több jó akciót is vezettek. Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Szikora Tamás távoli lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. Öt perccel később Csupity István szabadrúgását ütötte ki Farkas Gaszton. A következő percben jobb oldali beadást követően Szikora alig maradt le a labdáról. A 69. percben Ács Gergely 30 méteres bombája zúgott el a jobb alsó sarok mellett. A 75. perc eseményét Pocsai szolgáltatta, akinek 35 méteres lövését a léc alól ütötte ki Farkas. Egy perccel később Sztránszki közeli emelése alig kerülte a Hírös-ÉP kapuját. A 85. percben alakította ki az első helyzetet a kecskeméti gárda. Ekkor bal oldalról át szállt a labda a jobb oldalra Háry Péter elé, aki lőtt, de labdája elakadt egy védőben. A kipattanó labdát Parázs ismét kapura lőtte, de ezúttal is célt tévesztett. A rendes játékidő utolsó előtti percében jobb oldali beadás után Maczelka a felső lécre fejelt. A találkozó lefújása előtt is volt helyzete a Hírös-ÉP-nek, de nem tudták gólra váltani.

Két jól felkészített csapat találkozott egymással. A hazaiaknak több lehetőségük volt, közelebb álltak a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni a hálóba. A kecskemétiek, csak az utolsó tíz percben játszottak úgy, ahogyan az elvárható lett volna tőlük, de kiharcolták a döntetlent.

Kiskunmajsai FC–SC Hírös-ÉP Egyesület 0–0

Kiskunmajsa, 100 néző, vezette: Tasnádi Dávid Miklós (Nagy Norbert, Suba Péter).

Kiskunmajsa: Kovács K. – Nagy G. (Ács 58.), Csikós (Gera 8.), Csupity, Szikora, Boros, Lengyel (Stránszki 72.), Szőke, Lukács, Gilicze, Pocsai.

Hírös-Ép: Farkas – Török, Kiss, Nagy Sz., Dani (Háry 23.), Marozsi (Mécs 80.), Parázs, Maczelka, Horváth Z., Szász, Gréczi (Bálind 65.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában