triatlon

2021.11.03. 07:00

Közel a dobogóhoz ért célba a koreai világkupán Faldum Gábor

Kiválóan szerepelt Faldum Gábor a hétvégén a Tongjongban megrendezett koreai világkupa versenyen.

Márton Anna

Forrás: Beküldött fotó

Faldum Gábor a hatodik helyen ért a célba a szombati Tongjongban megrendezett koreai Világkupa versenyen. Faldum 51:57 perc alatt teljesítette a versenyt, mely 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer sprint futásból állt. A 48 indulóból 42 fő ért célba, Faldum mellett a másik magyar induló Tóth Tamás, a nyolcadik helyen végzett.

Faldum Gábor " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán ezt írta a verseny után: Ilyen közel a dobogóhoz, de mégis boldog vagyok.

Faldum egyre jobb formában van. A szeptemberi amerikai egyesült államokbeli St. George-ban. A triatlonosok középtávú világbajnokságán 24. helyen zárt, és az olimpiai bajnok előtt végzett. A riói olimpián résztvevő, de a tokiói játékokról lemaradt magyar triatlonos, csalódásként élte meg, hogy nem jutott ki a tokiói olimpiára de már előretekint, és a párizsi viadalt tűzte ki célul maga elé. Addig meg hozza a jobbnál jobb eredményeket a nemzetközi versenyekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában