labdarúgás / galériával

2021.03.06. 20:16

Győzelmével az élre ugrott a Városföld

Csoportrangadót vívtak a megye három Északi csoportjában, hiszen a forduló előtt a tizenegy mérkőzésből 28 ponttal a második helyen álló Városföld a tizenhárom mérkőzésből 29 szerzett ponttal éllovas Szabadszállás második csapatát fogadta a bajnokság 14. fordulójában. Végig élvezetes, nyílt, jó mérkőzésen győzött a hazai gárda, és az élre állt.

Vincze Miklós

A Szabadszállás második csapatában ezúttal alig volt a megye egyes csapatból visszajátszó, hiszen a megyei egyben szereplő első számú csapat és a megye háromban vitézkedő második garnitúra egy időpontban játszotta a mérkőzését. Fontos hiányzók a hazai oldalon is voltak, például a bajnokságban a góllövőlistát 22 találattal vezető Fekete Dávid, aki eltiltás miatt nem léphetett pályára a rangadón. Igaz, ott állt viszont a kezdőkörben a góllövőlistán 20 góllal második helyen álló, szintén városföldi Kiss Szabolcs. És ha már ott volt, nem is sokáig tétlenkedett, hiszen mindjárt a 4. percben húsz méterről, egy kissé balról, jobbal egy hatalmas gólt lőtt a léc alá, alaposan meglepve a vendégek kapusát, 1–0.

Azonnal próbált reagálni a vendégcsapat, a 9. percben Progli került nagy helyzetbe, de Kovács Rolandba lőtte a labdát, egy percre rá pedig a szállási Kovács Péter lőhetett balról, közelről, a hazai kapus ezúttal is bravúrral hárított. Ezt követően lassan de fokozatosan mezőnyfölénybe került a vendégcsapat, igazi helyzetet azonban nem sikerült kidolgozniuk.

A 32. percben Kiss Szabolcs bombázott szabadrúgásból kapura, a bal alsó sarkot célozta meg, Kovács Norbert vetődve hárított.

A 36. percben Halász ívelt előre szabadrúgást az oldalvonal mellől, a ravaszul tekeredő labdára a hosszú oldalon Kanizsai ért oda, kapura fejelt, a labda a hazai kapusról előbb fölfelé pattant, majd a felső lécre hullott. Nagy üggyel-bajjal tisztáztak a hazaiak, de csak átmenetileg, ugyanis egy jobb oldali beadást követően Sipos lőhetett jobbal a bal alsó sarokba, 1–1. Sokáig nem örülhettek az egyébként megérdemelt egyenlítésnek a vendégek, három percre rá ugyanis Farkas nagy bedobását követően Kiss Szabolcs csúsztatott a léc alá, 2–1. Az első félidő zárása előtt Progli futott el és lőtt balról a hosszú fölső sarok mellé.

 

A második játékrészben Kanizsai bombája egy védő lábán megpattant, az életveszélyesen lefelé vágódó labdát a hazai portás bravúrral mentette. Az 54. percben a hazai Balogh kapáslövése tartott a léc alá a másik oldalon, Kovács Norbert ezúttal a helyén volt. Hazai helyzetek jegyében telt ez a néhány perc. A 61. percben aztán egy szöglet után a vendégek kapusa szerezte meg a labdát, kidobta az oldalvonal mellé, a pontatlan indítás egyenesen Farkas Lőrinc felé szállt, aki szemfülességből, helyzetfelismerésből és technikai kivitelezésből is jelesre vizsgázva kapásból küldte a labdát jó negyven méterről az üresen maradt kapu hosszú sarkába, 3–1. Bár kétgólosra nőtt a hazai előny, esze ágában nem volt a vendégcsapatnak feladni a küzdelmet, erre minden esélye megvolt, különösen,miután létszámfölénybe került.

A félidő derekán a szünetben beállt hazai Szabó Pál tartott rá a kapura lövő Sztakó lábára, a játékvezető azonnal kiállította.

A 66. percben Halász léc alá tartó szabadrúgásánál a hazai hálóőrnek minden tudására szüksége volt, hogy háríthassa a lecsapódó labdát, ezt követően azonban egyre hatékonyabban lassította a játékot a Városföld úgy, hogy közben veszélyes támadásokat is vezetett. A mérkőzés hajrájában egyre nőtt a vendég nyomás, azzal együtt egyre önfeláldozóbban védték a hazaiak a kapujukat a góltól. A hosszabbításban igyekeztek tartani a labdát, a hazai Lóczi ezt olyan sikeresen művelte a vendégek 16-osán belül, hogy Sipos csak szabálytalanul tudta szerelni, 11-es. A büntetőből a jobbra mozduló kapus mellett Farkas helyezett higgadtan a kapu bal oldalába, 4–1, és kialakította a végeredményt.

Megérdemelten nyerte meg a hazai csapat a mérkőzést, amely a színvonalát tekintve bőven elment volna egy átlagon fölüli megye kettes mérkőzésnek. A gólokban megmutatkozó különbség a játék képét tekintve túlzó, a hazaiak igyekezetét tekintve nem az.

Kovács Zsolt, a Városföld játékos-edzője: – Tisztában voltunk azzal, hogy bajnoki döntőnek is beillő mérkőzés ez, igyekeztünk úgy is hozzáállni. Sajnáltuk, hogy a múlt héten elmaradt a Szank elleni meccsünk, hiszen így nem tudtunk tétmeccsen belemelegedni a játékba a hosszú téli szünetet követően. Ennek ellenére felnőttünk a feladathoz. Véleményem szerint rangadóhoz méltó mérkőzést vívott a két csapat, szerintem sportszerű meccs volt, amelyen az ellenfélnek is megvoltak a lehetőségei. Nekünk voltak szerencsés periódusaink, de úgy gondolom, hogy amikor kellett, akkor tudtunk dominálni, és ennek köszönhetően megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Sümegi József, a Szabadszállás másodedzője: – Nehéz úgy értékelnem, hogy most láttam a csapatot először, hiszen kényszermegoldásként igyekeztem ma vezényelni a megye hármas gárdát, beugróként. Úgy gondolom, hogy a két kapus közti különbség döntött ma, ugyanis ekkora potyagólokat, amilyeneket ma mi kaptunk, nem szabad kapni. A helyzeteink megvoltak, viszont a labdarúgás íratlan törvénye az, hogy ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, amennyit ma mi itt kihagytunk, a hazaiak pedig rendre éltek a lehetőségeikkel.

Városföldi SE–Szabadszállási SE II. 4–1 (2–1)

Városföld, vezette: Rabi József (Golovics Attila, Szilágyi János)

Városföld: Kovács Roland – Kriss (Homola 87.), Fekete L., Balog (Malomsoki 90.), Szabó G., Kiss Sz. (Kuklis 75.), Kovács Zs. (Masir 71.), Lóczi, Farkas, Stein, Jaskó (Szabó P. 46.). Játékos-edző: Kovács Zsolt.

Szabadszállás II: Kovács Norbert – Lajos, Kanizsai, Torgyik, Antal (Horváth R. 71.), Progli (Tóth A. 81.), Kovács P., Szigeti, Sztakó, Sipos, Halász. Beugró edző: Sümegi József.

Gól: Kiss Sz. a 4., a 39., Farkas a 62., 93., illetve Sipos a 36. percben.

Sárga lap: Szabó G., Kriss illetve Antal, Kanizsai.

Kiállítva: Szabó Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában