Születésnapi kötet

2024.05.03. 12:05

Újságcikkek alapján mutatják be Gátér elmúlt 100 évét

Megalakulásának 100 éves évfordulóját ünnepli idén Gátér. A jeles jubileumra rendezvényekkel és egy ünnepi kiadvánnyal is készül a helyi önkormányzat. A napokban jelent meg az a születésnapi kötet, amely a Félegyházi Újság és a Petőfi Népe cikkei alapján igyekszik bemutatni a falu elmúlt 100 évét.

Vajda Piroska

A kiadvány bevezetőjében azt írja Jánosiné Gyermán Erzsébet, polgármester asszony, hogy a könyv összeállításakor arra törekedtek, hogy a korabeli cikkek alapján emléket állítsanak elődeik munkálkodásának és felidézzék az elmúlt 100 esztendő legfontosabb állomásait. 

petőfi népe, kiállítás
2024 márciusában nyílt a Petőfi Népe 1970-80-as évekbeli fotóit bemutató kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeumban. Képünk a tárlat megnyitóján készült
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Hatalmas fejlődésen ment keresztül Gátér történelmének első száz évében. Nekünk, ma élő gátériaknak kötelességünk folytatni elődeink felelősségteljes faluépítő tevékenységeit. Kötelességünk helyt állni a jelen kor kihívásai között és a legjobb tudásunk, szándékunk szerint őrzni, tovább fejleszteni községünket – fogalmaz a polgármester. 

A könyvben olvashatnak közigazgatás alcímen a falu létrejöttéről, a közösségi életről, az oktatásról, a termelő szövetkezetekről és az egyházi történésekről is. A kiadvány elektronikus formában is megtalálható és olvasható a községünk honlapján: gater.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!