Kiállítás

2024.05.14. 12:21

Festmények díszelegnek a bácsalmási gimnáziumban – galériával

Kedden délelőtt nyitották meg a Hunyadi70! művészeti kiállítás sorozat legújabb bemutatóját az intézmény emeleti folyosóján.

Juhász Jenő

Füves Béla művésztanár köszöntője után Márai András iskolaigazgató nyitotta meg Balázs Hajnalka: Jártamban, keltemben című tárlatát.

festmény, kiállítás, Bácsalmás,
Márai András igazgató nyitotta meg a kiállítást
Fotó: Juhász Jenő

A festőművész-pedagógus 1995-ben érettségizett, majd ezt követően a nyíregyházi tanárképző főiskolán szerzett diplomát matematika-rajz szakon. 2000 és 2010 között a jánoshalmi Lajtha László Művészetoktatási Iskola festő tanszakának a tanára volt. Ebben az időszakban tanította a bácsalmási gyerekeket és a felnőtteket is a művészet szeretetére. 

Alkotói tevékenységéből kiderül, hogy kiállításaival többször szerepelt már Budapesten, Kecskeméten, Nyíregyházán, Baján, lakóhelyén és annak környékén. Külföldön a szerbiai Vajdaságban és Indiában (Bombey és Nashik) mutatkozott be. Nemzetközi művésztelepet három alkalommal szervezett Kelebián. Ő pedig már tucatnyi művésztelepen vett részt itthon és külföldön. Tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. A képzőművészeten belül olaj-és pasztell festészettel foglalkozik és több alkotóművész workshopjain fejlesztette a tudását. 2019-től élményfestéseket is tart az otthonában.

A bácsalmási rendezvényen közreműködött még Kanalas Virág énekkel és Néneth-Légrády Anna verssel. Majd ezt követően a művésznő kötetlen beszélgetést folytatott a középiskola jelenlévő diákjaival.

A mintegy 30 darab pasztell és olajfestményből álló kiállítás május végéig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában