Rendezvény

2024.04.30. 07:00

Interaktív zenei előadás, szerepjáték beatbox-szal Fülöpszálláson

Fekete János Jammal lép színpadra május 1-jén 16.30 órakor a fülöpszállási Piaccsarnokban. Fekete János 'Jammal' családi és gyerekműsora igazi popkulturális kuriózum a hazai zenei palettán. A darab alapvetően életünk meghatározó hangjaira és annak ritmusaira épül.

Gulyás Sándor

Egyszemélyes zenekarként ’Jammal’ beatbox-szal (szájdobolással) hangok és a mozgás által teremti meg a történetet és egy új világot, mely egyből elvarázsolja a nézőket, akik ezáltal egy humoros, interaktív műsor részévé válhatnak. A népmesén alapuló történet tanulságos és szórakoztató, mely egyaránt szól gyermekeknek, tiniknek, de akár még a felnőtteknek is, akik 'Jammal' karizmatikus személyiségének köszönhetően képesek újra gyermeki lelkületüket átélni, így az egész család váratlan fordulatokban gazdag, színes és szórakoztató műsor részese lehet. Az előadás a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg. Az esemény látogatása ingyenes.

zene, beatbox, előadás
Interaktív zenei előadás, szerepjáték beatbox-szal Fülöpszálláson
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Színész, zenész, beatboxos

Fekete János Jammal szerencsés ember, mert azzal foglalkozhat, ami kisgyermekkora óta vonzza. Családjában zenészek vették és veszik körül, az ő hatásukra kezdett el dobolni, majd szájdobolni. A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakán tanult, eközben a Magyar Beatbox Versenyen megnyerte a legjobb show díját, később pedig a Csillag születik és a Ki Mit Tube című műsoroknak köszönhetően rengetegen megismerték a nevét. Zenei mindenevő lévén Jammal számos formációban fellépett már, de filmen és színházban is szerepelt. Ez utóbbiakkal is összefügg, hogy saját műfajt talált fel magának: a dobhangok mesteri utánzása és az effektek bravúros keverése mellett a zajokat, zörejeket, hangokat egy történetre fűzi fel. Gyerekeknek és szüleiknek egyaránt szóló műsorában megmutatja, hogy a hang az úr: minden abból indul ki, minden onnan születik. Szájdobolása közben hétköznapi szituációk alakulnak abszurd, mulatságos helyzetekké. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!