Bácskai Művelődési Központ

2024.04.07. 20:20

A Keleti Ágnesről készült dokumentumfilmet nézhetik meg a bajaiak

A világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, Keleti Ágnesről készült intim portréfilm tekinthető meg Baján, a Bácskai Művelődési Központban április 8-án, hétfőn 18 órai kezdettel.

Rab Rita

A két éven keresztül forgatott film középpontjában Keleti Ágnes hétköznapjai, a csendes visszaemlékezések állnak. Rendkívüli életének mozaikjait a vele készült archív interjúk, naplójának részletei és intim beszélgetések adják ki. Ágnes életének tanúi is megszólalnak, többek között volt tornász társa, fia és izraeli tanítványai is. A film gazdag archív anyagát kézzel rajzolt színes animációk színesítik.

portréfilm, vetítés, Bácskai Művelődési Központ
A Keleti Ágnesről készült dokumentumfilmet nézhetik meg a bajaiak
Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

Keleti Ágnes 16 éves korában kezdett el tornázni, 19 évesen nyerte első bajnokságát, 31 évesen szerezte első olimpiai aranyérmét, 35 évesen már 10 olimpiai érem birtokosa. 36 évesen kezdett új életet Izraelben és 41 évesen lett anyuka. 80 évesen választották a női sportolók nemzetközi hírességek csarnokának tagjává, 83 évesen tüntették ki a Nemzet Sportolója címmel, 95 évesen költözött haza Magyarországra, 96 évesen kapta meg Izrael Állam díját és 100 éves korában lett Budapest díszpolgára.

A vetítés után a rendezővel, Oláh Katával Szász Csongor filmkészítő, szakíró beszélget. A belépés díjtalan. A program a Nemzeti Kulturáis Alap Filmművészet Kollégiumának támogatásával valósulhat meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában