Magyar Vándor-ló Hagyományőrző Egyesület

2024.04.01. 07:00

Húsvéti sokadalomban szórakozhattak a családok Lakiteleken – galériával

Minden húsvét első napján sokadalmat szervez Lakiteleken a Magyar Vándor-ló Hagyományőrző Egyesület. Ez volt már a nyolcadik alkalom, amikor várták a gyerekeket, családokat egy igazi szórakozásra, kikapcsolódásra.

Szentirmay Tamás

A helyszín ezúttal is a Bacchus borozó és az előtte lévő park volt, ahol a felállított színpadon különböző programok zajlottak. Lénárt András bábművész játékát csodálattal nézték felnőttek és gyerekek egyaránt. A Kösöntyű és a Kunsági néptánccsoport, valamint a Lakiteleki Ifjúsági Tánccsoport is szórakoztatta az érdeklődőket. Gulyás László vándormuzsikus személyesen nem volt jelen, de Egérparádéjával játszhattak a gyerekek. Volt tojáskeresés és tojásfestés. A legjobbak teljesítményét díjazták. A csúzlival való lövést kakasra nemcsak a fiúk, de a lányok és a felnőttek is kipróbálhatták, sőt a legjobbak ajándékokat kaptak, csak úgy, mint a karikadobálók.

A húsvéti ünnepen nem maradhat el locsolkodás
Fotó: Szentirmay Tamás

A húsvéthoz hozzátartozik a nyuszifuttatás is, amit mindig nagy érdeklődés kísér. Ezúttal nyolc nyúl vágott neki a nem éppen hosszú távnak. A futás után ugyanezek a nyulak szépségversenyen is részt vettek.  

A húsvéti ünnepen nem maradhat el locsolkodás. A Lakiteleki Ifjúsági Tánccsoport lánytagjai locsolták meg legények nagy vödör vízzel. Hozzájuk önként csatlakozott még egy kislány, Sütő Léna is. 

A vasárnap délutáni program alatt lehetett íjjal lőni, lovagolni, lovas kocsikázni. A szervezők gondoskodtak arról, hogy legyen kemencében sült kalács és kenyérlángos, emellett különböző sajtokat is lehetett kóstolni és vásárolni. A programok befejezése után a Csipkefa zenekar adott koncertet.

Henrich Gábor főszervező elmondta, nagyon örülnek annak, hogy ilyen sokan ellátogattak a rendezvényükre, hiszen a vasárnap délutáni programokon több százan vettek részt. Köszönhető ez annak is, hogy remek időt fogtak ki. A húsvéti sokadalom egyre népszerűbb Lakiteleken, és a környező településekről is sokan jönnek megnézni a programokat. A Magyar Vándor-Ló Hagyományőrző Egyesület jövőre is megrendezi az eseményt és várja a családokat és minden érdeklődőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában