Galériával

2022.06.13. 07:00

Vadételeket és borokat kínáltak a nemzetközi fesztiválon Nemesnádudvaron

A Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivált hetedik alkalommal rendezték meg a gyönyörű sváb falu történelmi pincesorain. Európa több nemzetének képviselői, magyarok és külhoni magyarok találkoztak, hogy egy kis időt töltsenek együtt. Az eseményen kiváló vadételeket és jó borokat kóstolhattak az érdeklődők.

Márton Anna

A sváb faluban rendezett fesztiválra sokan voltak kíváncsiak Fotó: Márton Anna

A VII. Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál hagyományosan Szent Hubertus misével kezdődött, ezt követően átadták a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pincéjét. A gasztrotúra délután kezdődött, 10 kóstolóponton várták az érdeklődőket látványfőzéssel, különleges borokkal, minden állomáson élőzenével.

A Bács-Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesülete vadászhölgyek kedvencét készítette, mámoros göngyölt vaddisznót kemencében sütve, a Bergmann pince borait kínálták hozzá. A Mélykúti Rodostó Vadásztársaság vaddisznógulyást, a Horogra Akadva TV tengerin hizlalt szalatnyai borzpörköltet, míg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vörösboros őzpörköltet készített, biofűszeres pirított párolt hajdinával, melyhez a Sümegi Dragan borászat kiváló nedűit kínálták.

Népszerű volt az olaszországi Alessandro De Rali is, aki Fettuccine al ragú di cinghialet kínált vaddisznóból, a Hollósy pince boraival.  A bácsszőlősi Szalonka Vadásztársaság, Vajdaság, pikáns szarvaskolbásszal töltött csirkeroládot készített ajvárral és a Melcher pince borait kínálták hozzá.

A Tájegységi Fővadászok sült gímszarvasgerincet kiváló túrófánkkal és vörösboros áfonyamártással kínáltak, illetve vaddisznócombot füstölt csülökkel és babbal, köcsögben elkészítve.

Az erdélyi  Nimród Vadász Egyesület, Csíkdánfalváról, őzgulyást főzött felcsíki módra, melyhez a Grúber pince borait kóstolhatták a vendégek. Végül a madéfalviak szarvas szeleteket készítettek amadé módra, Balla Géza erdélyi borászat nedűit kínálva mellé.

A nap végén az érdeklődők megtekinthették Laki László festőművész kiállítását, továbbá a Vadászati kiállítást a Bertilla Borvillában, valamint az öt bajai természetfotós tárlatát is. A túra több pontján is felbukkant a Petőfi Sándort megidéző színész, a Petőfi 200 emlékév kapcsán. A túra útvonalán vadászkutyások felvonulásával is találkozhattak a vidám fesztiválozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában