Jubileum

2024.05.14. 13:12

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Rotary Club Kecskemét – galériával

A napokban tartotta meg negyedévszázados jubileumi ünnepséget a a Rotary Club Kecskemét, melynek keretében díjat adtak át és új tagot avattak.

Sebestyén Hajnalka

Riczu Péter megválasztott elnök számolt be az ünnepség részleteiről. 25 évvel ezelőtt az egykori HBH Sörözőben alakult meg a Rotary Club Kecskemét. Az alapítók csatlakozni akartak egy olyan közösséghez, akik akarnak és tudnak is segíteni mindazokon, kiknek szüksége van rá. A Rotary úgynevezett négy kérdés próbáján ők is, és az őket követő új tagok is átmentek, átmennek mind a mai napig. Ezek a kérdések segítenek megítélni, hogy egy cselekedet vagy döntés összhangban van-e a Rotary elveivel: Igaz-e?; Tisztességes-e minden érintett számára?; Elősegíti-e a barátságot és jóakaratot?; Javát szolgálja-e minden érintettnek?

Rotary Club, ünneplés, jubileum
Szombaton a kecskeméti városháza dísztermében vette kezdetét a közös ünneplés.
Fotó: Beküldött fotó

 

A negyed évszázad alatt rengeteg minden történt a klub életében: tagok jöttek-mentek, hol kisebb, hol pedig nagyobb projektek valósítottak meg. Mindig is az volt a csapat célja, hogy ezekkel javát tudjuk szolgálni a közösségeknek, a kecskemétieknek – barátsággal, jóakarattal.

Szombaton a kecskeméti városháza dísztermében vette kezdetét a közös ünneplés. A beszédek előtt az Aurin Leánykar kápráztatta el a jelenlévőket elsősorban Kodály műveivel, majd dr. Serényi Péter korelnök megnyitotta az ünnepséget a Rotary hagyományait követve, a bekongatással. Ünnepi beszédében megemlítette azt a több száz projektet, melyeket véghez vitt a klub az évek során. Külön kiemelve a Rotary „védjegyének” is nevezhető diákcsere programot, a Ladánybene vezetékes vízszolgáltatását elősegítő víztornyot, vagy éppen a pár hete a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban átadott integrált játszóteret. Szóba kerültek a kisiskolásoknak szánt laptopok, a főtéri Rotary hordózás és a Down szindrómás gyermekek részére létrehozott nyári táboroztatás, melyet a Kecskeméti Rotaract Klub indított el. A rendezvényeken és megmozdulásokon befolyt támogatásokat maradéktalanul a fent említett nemes célokra fordították. Reményeik szerint ez a jövőben is így. 

A város nevében Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok szólt az ünneplőkhöz. Kiemelte, hogy a város és a klub közötti jó kapcsolatot még szorosabbra kell fűzni, hiszen mindannyiunk célja a világ javítása, a másokon való segítség. Köszöntője végén átadta Baltás Csaba elnöknek a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata oklevelét a 25 éves jubileum tiszteletére. 

Az ünnepség részeként új tagot avattak Boros Zoltán személyében. Dr. Kriston Vízi József nyugalmazott főmuzeológus pedig a Rotary közösségéért végzett kiemelkedő munkájáért a Rotary egyik legnagyobb elismerését, a Szent-Györgyi Albert-díjat vehette át Baltás Csaba elnöktől.

A rendezvényen több magyarországi Rotary klub is képviseltette magát, valamint Németországból érkeztek rotarysok. A program a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban folytatódott. A Kecskeméti City Balett és a klub között kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően Barta Dóra vezetésével a művészek bemutatták a Piros Aranyak és Erős Pisták című produkciójukat, mely tele volt élettel és csodával. 

Riczu Péter végül hozzátette: kivetítőn nézték végig a rendezvényen a 25 év emlékezetes pillanatait. Előjöttek az emlékek és közben elkezdték tervezni a jövőt. Hiszen megoldásra váró feladat van bőven, amihez itt van egy tettre kész csapat. Reményt hoznak a világba úgy, hogy közben megmutatják a Rotary varázsát az embereknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában