Batyus piknik

2024.05.14. 20:31

Megóvnák a vandáloktól a lajosmizsei Pusztatemplomot – videóval

Batyus pikniket szervezett Horváth Sándor lajosmizsei polgármesterjelölt és a Fidesz lajosmizsei szervezete vasárnap, a Pusztatemplomnál.

Horváth Péter

Horváth Sándor elmondta, hogy az esemény apropóját az adta, hogy volt a helyszínen egy pad, amin a túrázók megpihenhettek, de az már rossz állapotba került. Lévay Csillával, a 8. választókerület képviselőjelöltjével elhatározták, hogy új padra és asztalra van szükség a területen. Horváth Sándor elmondta, hogy egy helyi vállalkozó is az ügy mellé állt, így két piknikező padot is sikerült kihelyezni a népszerű túraútvonal pihenőhelyére.

piknik, vandálok, esemény
Batyus pikniket rendeztek a Pusztatemplomnál. 
Fotó: Horváth Sándor

A polgármesterjelölt a Pusztatemplom szükséges állagmegóvásáról is beszélt. Elmondta, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban többször is megrongálták a műemléket, ezért Lévay Csilla terveket készíttetett egy vagyonbiztonsági céggel azért, hogy kamerás védelemmel lássák el a Pusztatemplomot, amit saját vállalkozásán keresztül maga finanszírozna, ha a testület elfogadja javaslatát. A két-három kamerát a Pusztatemplom melletti önkormányzati területekre helyeznék ki. Horváth Sándor hozzátette, hogy ennek elfogadását, és a kivitelezés megvalósulását természetesen befolyásolhatja a június 9-i önkormányzati választás eredménye. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában