Könyvbemutató

2024.05.17. 07:00

Orbán Balázs: Magyarország érdekes hellyé változott a világ számára

Csütörtökön Kecskeméten is bemutatták dr. Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvét. A könyvbemutatónak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti képzési központja adott otthont.

Orosz Fanni Flóra

A kötet szerzőjét Kálnoky Boris, az MCC Média Iskolájának vezetője, illetve az MCC kuratóriumának elnöke kérdezte könyvéről. A szerző úgy gondolja, hogy napjainkban, amikor Amerika legfőbb új kihívója Kína, Magyarországnak arra kell törekednie, hogy a nyugati kapcsolatok mellett a feltörekvő hatalmi-gazdasági centrumokkal is jó kapcsolatot építsen ki. A szerző a kínai elnök nemrég tett budapesti látogatását kiemelt fontosságúnak nevezte.

Orosz Balázs, Magyarország, kötetbemutató
Május 16-án csütörtökön Kecskeméten is bemutatták dr. Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvét
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Orbán Balázs úgy véli, a dominanciáját elveszítő Nyugat rosszul reagál az új kihívásokra, ez a politika pedig nem szolgálja sem a Nyugat, sem Magyarország érdekeit. Azoknak a kisebb nemzeteknek, melyek saját kezükbe akarják venni sorsukat, kreatív merészséggel kell elébe mennie a dolgoknak. Véleménye szerint hazánknak nem hátat kell fordítania a feltörekvő keleti hatalmakkal szemben, hanem együttműködésre törekedni velük.

A Huszárvágás című könyve első felében a világhelyzetet elemzi, második részében pedig arra keresi a választ, milyen irányban haladjon Magyarország ebben a helyzetben, melyre öt szcenáriót vázol fel. A szerző hangsúlyozta, hogy Magyarország helyzetére a világ számos pontján kíváncsiak, sőt, azt, aki hazánkkal pozitív kontextusban foglalkozik, a világ számos pontján tisztelettel fogadják. 

– Magyarország érdekes hellyé változott a világ számára –fogalmazott dr. Orbán Balázs. Ezt a kijelentést támasztja alá a könyvben szereplő 12 nemzetközi ajánlás is, valamint az igény az angol, a német és a kínai fordításra.

A bemutatón megjelent Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Engert Jakabné, Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is.

Orosz Balázs, Magyarország, kötetbemutató
dr. Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyve
Fotó: Orosz Fanni Flóra

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában