Kecskemét

2024.05.15. 13:48

Hungarikumok keltek életre a gyerekek rajzain

Kecskeméten az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén harmadik alkalommal hirdette meg az „Aranyhomok Hungarikum” elnevezésű rajzpályázatát. Az eredményeket a napokban hirdették ki Kecskemét főterén a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál keretében.

Sebestyén Hajnalka

Az Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatra Kecskemét és tagtelepülésein élő általános iskolás korú gyermekek nevezhettek be alkotásaikkal, két kategóriában, 5-6., illetve 7-8. osztályos korcsoportokban. A cél az volt, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltsék a magyarság csúcsteljesítményét jelölő értékekre. A diákoknak a rajzokon egy vagy több hungarikumot kellett megjeleníteniük. 

gyerekrajzok
Nyeste Vivien rajza különdíjas lett
Fotó: Beküldött fotó

A beérkezett pályamunkák a nemzeti értéktár sokszínűségét tükrözték, a gyerekek egyéni módon jelenítették meg a hungarikumokat. A gasztronómia területétől, a népszokásokon és a népművészeti alkotásokon keresztül, a jellegzetes állatokig minden motívummal lehetett találkozni. Az ifjú művészek töretlen lelkesedésükről tettek tanúbizonyságot. 

A „III. Aranyhomok Hungarikum” rajzpályázatra Kecskeméten kívül, Ballószögből, Helvéciáról, Kunszállásról és Nyárlőrincről érkeztek alkotások összesen 71 ifjú tehetségtől. Közülük kerültek ki a díjazottak. A zsűritagok a következők voltak: Horváth Mária rajzfilmrendező, grafikus, Kecskemétfilm Kft. munkatársa; Gál Szilvia: Orgovány nagyközség polgármestere, és Gazsi Rita a Kecskeméti Református Általános Iskola tanítónője.

Az 5-6. osztályosok korcsoportjában: 1. Kiss Noémi (Béke Általános Iskola, Kecskemét), 2. Somodi Fruzsina (Kecskeméti Református Általános Iskola), 3. Ádám Csongor (Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, Kecskemét). Különdíj: Nyeste Vivien (Kecskeméti Református Általános Iskola).

A 7-8. osztályosok korcsoportjában: 1. Gloviák Hanna (Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Kecskemét), 2. Meleg Zsófia (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Kecskemét), 3. Simola Szófia (Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, Kecskemét). Különdíj: Lőrincz Viktor (Béke Általános Iskola, Kecskemét).

Kategórián kívüli különdíj: Ulmer-Homoki Lili (Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, Kecskemét). 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában