Helvécia

2024.05.09. 12:00

A Feketeerdő tanulói dobogóra állhattak a diákolimpián

Helvécián, a Feketeerdő Általános Iskola diákjai az elmúlt napokban több sport- és tanulmányi versenyen is remekeltek.

Sebestyén Hajnalka

A hét elején Kecskeméten, az Atlétika Diákolimpia vármegyei döntőjén négy tanuló képviselte az iskolát. Mészáros Levente 7. osztályos tanuló a IV. korcsoportban kiváló versenyzéssel megyebajnoki címet szerzett súlylökésben, ezzel bejutott az országos döntőbe. Müller Júlia a III. korcsoportosok távolugró versenyében ezüstérmes lett, 60 méteren pedig 5. helyen ért célba. Dinnyés László szintén a III. korcsoportosok között távolugrásban az 5. helyet szerezte meg. A csapat tagja volt még Kiss Hajnalka, aki magasugrásban indult. A gyerekeket Illés Tibor testnevelő tanár készítette fel.

verseny, diákok, Feketeerdő Általános Iskola
A diákolimpián induló tanulók Illés Tibor testnevelő tanárral.
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A közelmúltban Szegeden jártak a Medve Matek Szabadtéri Csapatversenyen. Medvebocs (5-6. osztály) kategóriában Dinnyés László, Kacsák Dávid és Marton Gyula csapata 10. helyezést ért el a 109 csapatból, és az Aranymedve rangot is megszerezték. Kismedve (7-8. osztály) kategóriában Bárány Vanessza, Cser Alíz és Lódri Krisztina csapata 10. helyezést ért el 63 csapatból, ők is elérték az Aranymedve rangot. Továbbá Marton Mátyás, Szabó András, Takács Sándor és Molnár Gábor, Nádudvari Zsolt, Pálfi Tamás Ezüstmedve rangot szereztek.

Április végéről is szép versenysikerről adtak számot a feketeerdős tanulók. Ágasegyházán a kistérségi mezei futóversenyen nyolc iskola közel 200 tanulója mérte össze tudását, állóképességét. A helvéciai feketeerdősök nagyon szép eredményeket értek el, egyéniben és csapatban is sikerült felállniuk a dobogóra. 

A következő eredmények születtek. 1. helyezést ért el I. korcsoportos fiú csapat (Marton Mátyás, Müller Márton, Barkóczi Benő), valamint a IV. korcsoportos lány csapat (Kiss Hajnalka, Bárány Vanessza, Cser Alíz). 2. helyezett lett egyéniben Marton Mátyás a II. korcsoportban, szintén egyéniben Kiss Hajnalka a IV. korcsoportban, illetve I. korcsoportos lány csapat (Gyöngyösi Lia, Marton Róza, Szászfai Ibolya). 3. helyezést szerzett egyéniben Cser Alíz a IV. korcsoportban, valamint az I. korcsoportos fiú csapat (Göbölyös Máté, Dohi Dominik, Gogolák Marcell). Összesítettben az iskola a 3. helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában