Kecskemét

2024.05.10. 15:55

Miért sírhat a baba? – Erre a kérdésre válaszolt a Születésünnep előadása

A kecskeméti Születésünnepen ezúttal is az szülők és a gyermekek állnak középpontban. A kéthetes programsorozatalatt számos olyan előadáson és foglalkozáson vehetnek részt a szülők, vagy éppen leendő anyák és apák, melyek segítenek a gyermeknevelésben, még inkább a baba gondozásában.

Orosz Fanni Flóra

Május 9-én a Kecskeméti Katona József Könyvtárban Butkáné Kis Regina babahordozási szakértő a hasfájós,sírós, többemberes babák megnyugtatásának lehetséges módszereiről és a korai kötődés megerősítéséről számolt be az érdeklődő szülőknek,leendő anyáknak és apáknak.  

baba, könyvtár, előadás
Butkáné Kis Regina babahordozási szakértő a hasfájós, sírós, többemberes babák megnyugtatásának lehetséges módszereiről.
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A babavárás örömteli időszak, viszont nem árt, ha tudatosan is felkészülünk az esetleges nehézségekre. Ilyen nehézség lehet az is, ha a kisbaba hasfájós lesz, ami nem csak neki, de környezetének is megterhelő lehet.  

Miért sírhat a baba? 

  • Első sírás-születés után, melynek oka a magzati létből való kiszakadás egy sokkal hidegebb és élesebb fényekkel, zajokkal teli környezetbe. 
  • Fizikális szükségletek, fájdalom, unalom, frusztráció, szeparáció, biztonságérzet hiányának kifejezése. 
  • Kevés stimuláció vagy éppen túl sok stimuláció kifejezése. 
  • Fáradtság-elaltatás nem működik megfelelőképpen. 

A foglalkozás alatt Butkáné Kis Regina babahordozási szakértő elmagyarázta azt is, hogy mi a kólika és mi a hasfájás, ezek hogyan alakulhatnak ki, illetve már megtörtént a baj, mit lehet tenni a gyermek megnyugtatásáért, panaszai enyhítéséért. Hasonló felkészítő előadásokért és foglalkozásokért érdemes megtekinteni a Születésünnep programlistáját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában